M.Nagl και M.Musquin ξεκινούν με νίκες στην Βουλγαρία

Στην γειτονική Βουλγαρία ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ, με τον Max Nagl να κερδίζει τον πρώτο φετινό αγώνα του θεσμού στην μεγάλη κατηγορία και τον πρωταθλητή Marvin Musquin να επικρατεί του συναγωνισμού στην ΜΧ2. Προβλήματα στις εκκινήσεις για τον πρωταθλητή της ΜΧ1 Antonio Cairoli πάνω στο SXF350cc.  

.

Η φωτογραφία των οδηγών του 2010...το πρωτάθλημα ξεκινάει.

Κατηγορία ΜΧ1
Μπορεί να κερδίσει μια μοτοσικλέτα 350cc αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ1; Το ερώτημα που σίγουρα η απάντηση του θα κρίνει το μέλλον της κατηγορίας προσφέρθηκε να απαντήσει φέτος η ΚΤΜ. Με δύο οδηγούς πάνω στην πειραματική μοτοσικλέτα τον παγκόσμιο πρωταθλητή Antonio Cairoli και τον φρέσκο στην ΜΧ1 Rui Goncalves που δεν ευτύχησε να πάρει εκκίνηση λόγω τραυματισμού, η ΚΤΜ απάντησε στον πρώτο αγώνα με ένα 50-50. Και αυτό γιατί ο Cairoli που ήταν ο μοναδικός πάνω σε ένα 350cc δεν είχε καλή εκκίνηση και στα δύο σκέλη και ειδικά στο πρώτο βρέθηκε να παλεύει σκληρά για να μπει στην πρώτη εξάδα. Αντίθετα ο ομόσταυλος του Max Nagl δεν είχε κανένα πρόβλημα πάνω σε ένα 450cc να πάρει την εκκίνηση έχοντας επιλέξει την καλύτερη θέση στην μπάρα της εκκίνηση αφού είχε κερδίσει τα προκριματικά του Σαββάτου. Πίσω από τον Nagl βρέθηκε μετά την εκκίνηση ο Clement Desalle όμως πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ο David Philippaerts πέρασε στην δεύτερη θέση και προσπάθησε να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο. Στο τέλος του αγώνα η πρώτη νίκη της χρονιάς θα πήγαινε στον Nagl που με ένα εντυπωσιακό γυρολόγιο καθάρισε τον αγώνα την στιγμή που ο Philippaerts περισσότερο κοιτούσε να κρατήσει την πρώτη θέση παρά να επιτεθεί στον Nagl. Τρίτος τερμάτισε ο Desalle στην πρώτη του χρονιά με Suzuki ενώ ο Ken deDycker από την έκτη θέση όπου ξεκίνησε κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση και αυτός σε νέα ομάδα φέτος την Yamaha. Από την ενδέκατη θέση που ξεκίνησε ο Cairoli και μετά από μια σύγκρουση που είχε με τον Sebastian Pourcel κατάφερε να βρεθεί στην πέμπτη θέση όπου και τερμάτισε. Ο κακός τερματισμός στα προκριματικά του Σαββάτου για τον Jonathan Barragan τον έφεραν να διαλέγει κακή θέση στην μπάρα της εκκίνησης με αποτέλεσμα κακή εκκίνηση και πολλές μάχες για να τερματίσει στην έκτη θέση.

Ο Nagl είναι από του λίγους που πιστεύουν ότι μπορεί να κερδίσει τον Cairoli. Το απέδειξε στην Βουλγαρία νωρίς νωρίς.

Στο δεύτερο σκέλος η πίστα είχε γίνει ιδιαίτερα δύσκολη αλλά και πάλι ο Nagl με τον Philippaerts έστριψαν πρώτοι και οδήγησαν τον αγώνα. Χωρίς να μπορεί και πάλι ο Philippaerts να ακολουθήσει τον Nagl βρέθηκε να παλεύει για την δεύτερη θέση με τον Cairoli που σε αυτό το σκέλος είχε καλή εκκίνηση. Στον τέταρτο γύρο ο Cairoli με δύο προσπάθειες κατάφερε να περάσει δεύτερος και άρχισε να κυνηγά τον πρωτοπόρο Nagl. Θεωρητικά το πλεονέκτημα στην σκληρή πίστα ήταν με τον Cairoli και το μικρότερο 350cc που είναι ελαφρύτερο και πιο ευέλικτο, όμως ο Nagl από την άλλη δεν θα ρίσκαρε μια νίκη που θα του έδινε το πρώτο κόκκινο ταμπελάκι (του πρωτοπόρου της βαθμολογίας) της καριέρας. Έτσι ο Cairoli πέρασε στην πρώτη θέση στον δέκατο γύρο αμαχητί τον Nagl, και οδήγησε τους υπόλοιπους γύρους στην πρώτη θέση την οποία και κατέλαβε, ανεβαίνοντας έτσι στην δεύτερη θέση του συνόλου. Δεύτερος τερμάτισε ο Nagl που κέρδισε το πρώτο GP της χρονιάς ενώ τρίτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Steve Ramon κερδίζοντας κατά κράτος την μονομαχία με τον ομοσταυλο του Desalle. O Desalle στον τελευταίο γύρο έχασε ακόμα μια θέση από τον τέταρτο τελικά S.Pourcel, κάτι που θα στοίχιζε στον βέλγο την τρίτη θέση του βάθρου. Όμως στην γραμμή του τερματισμού ο Philippaerts έχασε την πέμπτη θέση από τον Barragan ξαναβάζοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου τον Desalle.

Το πείραμα Cairoli - SXF350cc θα κρίνει το μέλλον της ΜΧ1.

Αποτελέσματα Sevlievo πρώτου σκέλους ΜΧ1
1 Nagl, Maximilian KTM
2 Philippaerts, David Yamaha
3 Desalle, Clement Suzuki
4 de Dycker, Ken Yamaha
5 Cairoli, Antonio KTM
6 Barragan, Jonathan Kawasaki
7 Ramon, Steve Suzuki
8 Boog, Xavier Kawasaki
9 Coppins, Joshua Aprilia
10 Guarneri, Davide Honda

Αποτελέσματα Sevlievo δεύτερου σκέλους ΜΧ1
1 Cairoli, Antonio KTM
2 Nagl, Maximilian KTM
3 Ramon, Steve Suzuki
4 Pourcel, Sebastien Kawasaki
5 Desalle, Clement Suzuki
6 Barragan, Jonathan Kawasaki
7 Philippaerts, David Yamaha
8 de Dycker, Ken Yamaha
9 Boog, Xavier Kawasaki
10 Coppins, Joshua Aprilia

Herlings και Musquin κυριάρχησαν στις εκκινήσεις της ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Από εκεί που άφησε την περσινή χρονιά ξεκίνησε την νέα ο πρωταθλητής Marvin Musquin κερδίζοντας ένα ακόμα GP, αυτό της Βουλγαρίας, συναισθηματικής αξίας αφού πέρσι στο Sevlievo ο Γάλλος είχε πάρει την πρώτη του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κάτω από τους καινούργιους περιοριστικούς κανονισμούς για την κατηγορία με το ηλικιακό όριο στα 23 έτη, το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρχισε να βλέπει όλο και περισσότερους έφηβους να πρωταγωνιστούν στην κατηγορία. Στην εκκίνηση ο δεκαπεντάχρονος και ομόσταυλος του Musquin, Jeffrey Herlings πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για δύο γύρους μέχρι τελικά να υποκύψει στην πίεση του Musquin. Γρήγορα τον γάλλο ακολούθησε ο άλλος δεκαπεντάχρονος Ken Roczen περνώντας και αυτός τον Ολλανδό Herlings που άρχισε να χάνει τον ρυθμό του. Πιο πίσω ο Stephen Frossard δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά έπιασε δυνατό ρυθμό στους πρώτος γύρους καταφέρνοντας να ανέβει στην τρίτη θέση σχετικά νωρίς. Η πρώτη τριάδα δεν άλλαξε μέχρι και τον τερματισμό με τον Musquin να κερδίζει άνετα την πρώτη θέση πετυχαίνοντας μάλιστα και τον απόλυτο χρόνο της ημέρας από όλες τις κατηγορίες( 1:53.341). Κοντά στο γυρολόγιο του πρωτοπόρου κινήθηκε ο Roczen χωρίς όμως να καταφέρει να τον πλησιάσει για να τον απειλήσει. Σε ένα μοναχικό αγώνα ο πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος της ΜΧ2 Frossard πήρε την τρίτη θέση. Οι καλές εκκινήσεις των Tοnus Arnaud και Jeremy vanHorebeek τους βοήθησαν να τερματίσουν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα ενώ ο νεαρός Herlings κατάφερε να πάρει την έκτη θέση.

Σταθερή αξία ο Musquin, όμως ο συναγωνισμός - Roczen είναι κοντά.

Στο δεύτερο σκέλος ο Roczen  βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα μετά την εκκίνηση από τον Musquin και Herlings που είχαν και πάλι εξαιρετικές εκκινήσεις. Όμως ο γερμανός είχε ένα γλίστρημα του μπροστινού τροχού στα φρένα, κάτι καθόλου δύσκολο στην ιδιαίτερα σκληρή και απαιτητική πίστα με τα πολλά σαμάρια και τα βαθιά λούκια, με αποτέλεσμα να επιτρέψει στον Musquin να πάρει την πρωτοπορία και ο ίδιος να βρεθεί στην έκτη θέση. Ο Musquin δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο για να οδηγήσει από τον πρώτο γύρο μέχρι και τον τελευταίο τον αγώνα στον δρόμο του για την κατάκτηση του πρώτου GP της χρονιάς. Παρά την πτώση του ο Roczen πέρασε από την έκτη θέση στην δεύτερη σώζοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Herlings που μπορεί να μην κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Roczen, ήταν όμως ο μόνος από την πρώτη εξάδα που προσπάθησε και ανταμείφθηκε με μια τρίτη θέση στο τέλος του σκέλους. Τέταρτος τερμάτισε ο Frossard κερδίζοντας την μικρή μάχη με τον πέμπτο τελικά Tonus. Την εξάδα συμπλήρωσε ξανά ο Βέλγος van Horebeek μετά από μέτρια εκκίνηση. Στο βάθρο για την κατηγορία ανέβηκε ο Musquin με τον Roczen πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα ενώ στο τρίτο σκαλί ανέβηκε ο Frossard.

Αποτελέσματα Sevlievo πρώτου σκέλους ΜΧ2

1 Musquin, Marvin KTM
2 Roczen, Ken Suzuki
3 Frossard, Steven Kawasaki
4 Tonus, Arnaud  Suzuki
5 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
6 Herlings, Jeffrey KTM
7 Simpson, Shaun  KTM
8 Osborne, Zach  Yamaha
9 Roelants, Joel KTM
10 Nicholls, Jake KTM

Αποτελέσματα Sevlievo δεύτερου σκέλους ΜΧ2
1 Musquin, Marvin KTM
2 Roczen, Ken     Suzuki
3 Herlings, Jeffrey KTM
4 Frossard, Steven Kawasaki
5 Tonus, Arnaud Suzuki
6 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
7 Osborne, Zach Yamaha
8 Nicholls, Jake KTM
9 Simpson, Shaun KTM
10 Charlier, Christophe Yamaha

Αν και δεκαπέντε χρονών ο Roczen έδειξε από τον πρώτο αγώνα ότι θα χτυπήσει τον τίτλο φέτος.

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1 Nagl, M. 47
2 Cairoli, A. 41
3 Philippaerts, D. 36
4 Desalle, C. 36
5 Ramon, Steve    34
6 de Dycker, Ken 31
7 Barragan, J. 30
8 Boog, Xavier 25
9 Coppins, J. 23
10 Guarneri, D.20

ΜΧ2
1 Musquin, M. 50
2 Roczen, Ken 44
3 Frossard, S. 38
4 Herlings, J 35
5 Tonus, Arnaud 34
6 van Horebeek, J. 31
7 Osborne, Zach     27
8 Simpson, Shaun 26
9 Nicholls, Jake 24
10 Kullas, Harri 19

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...