Δεύτερος τίτλος για τον C.Pourcel στην Lites

Μετά τον αγώνα του Houston ο Christophe Pourcel πέρασε στην ιστορία κερδίζοντας τον δεύτερο (σερί μάλιστα) τίτλο στην Lites Ανατολής κάτι που έχουν καταφέρει λίγοι αναβάτες στο παρελθόν. Ξεκινώντας ένα νέο νικηφόρο σερί ο Ryan Villopoto στην Open Class, ευτύχισε στο τέλος της ημέρας να δει την βαθμολογική διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας, μικρότερη από ότι θα περίμενε.

Τέσσερις αγώνες ακόμα, τέσσερις νίκες θέλει ο Villopoto για να πάρει σίγουρα τον τίτλο...δύσκολο.

ΟΡΕΝ Class
Το ενδιαφέρον πριν από το ξεκίνημα του αγώνα επικεντρώθηκε στην επανεμφάνιση του Chad Reed μετά τον τραυματισμό του στην αρχή του πρωταθλήματος και το πόσο ρόλο θα έπαιζε ανάμεσα στους δύο Ryan που διεκδικούν το φετινό τίτλο. Επιστροφή μετά από τραυματισμό είχαμε και για τον Andrew Short που αυτόματα έθεσε τέρμα στην εντυπωσιακή περιπέτεια στην OPEN Class του Trey Canard που τον αντικαθιστούσε.  Ο Canard επέστρεψε στις προπονήσεις για την Lites Δύσης που ξεκινάει σε δύο εβδομάδες. Στον αγώνα του Houston ο Ryan Villopoto ξαναμπήκε σε ένα νικηφόρο σερί που τον βοήθησε (μαζί με το λάθος του Dungey) να μειώσει την διαφορά από τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία Ryan Dungey στους έντεκα βαθμούς. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Villopoto να παίρνει την εκκίνηση έχοντας πίσω του τον Josh Hill και τον βετεράνο Kevin Windham. Νωρίς ο Villopoto κατάφερε να κάνει μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους που μάχονταν για την δεύτερη θέση. Στον δεύτερο γύρο ο Windham πέρασε τον Hill ενώ μετά από μια σύγκρουση το ίδιο κατάφερε να κάνει ο Ivan Tedesco αλλά και ο Dungey. Στην προσπάθεια του ο Dungey να περάσει τον Tedesco έκανε ένα λάθος στον ενδέκατο γύρο, του έσβησε η μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να τον περάσουν οι Reed, Thomas Hahn και Davi Millsaps που ακολουθούσαν. Μπροστά ο Villopoto κατάφερε τελικά να διατηρήσει την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό κερδίζοντας την έβδομη φετινή του νίκη με τον Windham να τερματίζει δεύτερος. Μετά από πολύ καλή εμφάνιση ο Tedesco πήρε την τρίτη θέση ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο ενώ ο Reed παρά την κακή του εκκίνηση κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Dungey μετά από εννέα εκπληκτικούς τελευταίους γύρους κατάφερε να τερματίσει πέμπτος μπροστά από τον έκτο Hahn.

Αποτελέσματα Houston , OPEN Class
1  Ryan D Villopoto Kawasaki
2  Kevin W Windham Honda
3  Ivan Tedesco Yamaha
4  Chad Reed Kawasaki
5  Ryan M Dungey Suzuki
6  Thomas K Hahn Suzuki
7  David D Millsaps Honda
8  Andrew T Short Honda
9  Justin D Brayton Yamaha
10  Joshua R Hill Yamaha

Ξεκίνησε για την κατηγορία Open, τον έβαλαν ξανά στην Lites Δύσης αυτήν την φορά και βρέθηκε να ξανακερδίζει την Lites Ανατολής. Πρώτος φετινός τίτλος για την Pro Circuit Kawasaki.

Lites Class (Ανατολής)
Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο τίτλος της Ανατολής θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα την ερχόμενη εβδομάδα, τα άσχημα νέα ήρθαν στα δοκιμαστικά του Houston. O δεύτερος στην βαθμολογία Austin Stroupe είχε μια άσχημη πτώση στα δοκιμαστικά με αποτέλεσμα να βγάλει τον ώμο του και να τελειώσει την φετινή σεζόν του εδώ. Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Christophe Pourcel ήθελε 16 βαθμούς για να σφραγίσει τον φετινό τίτλο με την προϋπόθεση βέβαια ότι τρίτος στην βαθμολογία Justin Barcia θα κέρδιζε τους δύο εναπομείναντες αγώνες. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αφού ο C.Pourcel κατάφερε πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου να περάσει τον Blake Baggett που είχε πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει στην πρώτη θέση χωρίς προβλήματα μέχρι και την καρό σημαία, κατακτώντας το δεύτερο σερί του τίτλο στην κατηγορία. Δεύτερος τερμάτισε ο Baggett διατηρώντας το πλεονέκτημα της πολύ καλής του εκκίνησης ενώ ο Barcia που είχε μια μέτρια εκκίνηση περιορίστηκε στην τρίτη θέση κυρίως χάρη στην μαχητικότητα που υπέδειξαν οι Bret Metcalfe και Dean Wilson. Ο Wilson είχε μια πτώση στον τελευταίο γύρο την στιγμή που βρισκόταν τρίτος ενώ ο Metcalfe κατάφερε τελικά να πάρει την τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Martin Davalos με έκτο Kyle Cunningham.

Αποτελέσματα Houston, Lites Class (Ανατολής)
1. Christophe Pourcel Kawasaki
2. Blake Baggett Suzuki
3. Justin Barcia Honda
4. Brett Metcalfe Honda
5. Martin Davalos Yamaha
6. Kyle Cunningham Honda
7. Ryan Sipes Yamaha
8. Jimmy Decotis Honda
9. Dean Wilson Kawasaki
10. Troy Adams Suzuki

Επέστρεψε ο Chad Reed και δείχνει διψασμένος για νίκες.

Βαθμολογίες
ΟΡΕΝ Class

1 Ryan M Dungey 277
2 Ryan D Villopoto 265
3 Joshua R Hill 217
4 David D Millsaps 203
5 Kevin W Windham 201
6 Ivan Tedesco 179
7 Justin D Brayton 176
8 Nicholas A Wey 141
9 Thomas K Hahn 128
10 Kyle P Chisholm  123

Lites Class (Ανατολής)
1. Christophe Pourcel 159
2. Austin Stroupe 126
3. Justin Barcia 122
4. Brett Metcalfe 113
5. Blake Baggett 102
6. Ryan Sipes 91
7. Dean Wilson 83
8. Kyle Cunningham 69
9. Martin Davalos 65

Lites Class (Δύσης)
1. Jake Weimer 135
2. Trey Canard 121
3. Wil Hahn 114
4. Broc Tickle 100
5. Blake Wharton 89
6. Cole Seely 76
7. Max Anstie 63
8. Josh Hansen 60
9. Phil Nicoletti 56
10. Jeff Alessi 56

Επόμενος αγώνας 17/04/2010 St.Louis MO.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...