Βόλος – Η Μεγάλη Επιστροφή

Μετά από απουσία ενός χρόνου η πίστα του Βόλου στο Σέσκλο φιλοξένησε ξανά αγώνα motocross για το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος. Ο ιδανικός καιρός με την βαριά συννεφιά αλλά χωρίς βροχή, διατήρησε την πίστα σε άριστη κατάσταση και επέτρεψε στους 1500 περίπου θεατές να απολαύσουν τους 86 αγωνιζόμενους να δίνουν τον καλύτερο του εαυτό σε όμορφους, καθαρά motocross αγώνες. Μεγάλοι νικητές του αγώνα οι Παναγιώτης Κουζής στην ΜΧ1 και Βασίλης Ζαχαρίους στην ΜΧ2 που κέρδισαν σχετικά άνετα και τα δύο σκέλη των κατηγοριών τους.

Η καλύτερη σχεδιαστικά πίστα, επέστρεψε στους αγώνες.

Οι 86 συμμετοχές του αγώνα αποδεικνύουν το πόσο αγαπητή είναι στο ελληνικό motocross  η πίστα του Σέσκλου, την στιγμή μάλιστα που στα Τρίκαλα (130 χλμ απόσταση) υπήρχε την ίδια ημέρα και αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ της ΑΜΟΤΟΕ. Η καθαρά motocross πίστα με την φυσική χάραξη σε δύο λόφους, με τις πολλές ανηφοροκατηφόρες, τα πολλά “γκάζια” και μια από τις μεγαλύτερες σε πλάτος και μήκος εκκινήσεις στην χώρα μας συνθέτουν αυτό που λένε πολλοί, την καλύτερη σε σχεδίαση motocross πίστα της Ελλάδος. Υπήρχε ανταγωνισμός με την πίστα της Μητρόπολης Καρδίτσας αλλά οι πρόσφατες παρεμβάσεις στην Θεσσαλική πίστα μείωσαν την δημοτικότητα της στις τάξεις των αγωνιζομένων.

Ο Π.Κουζής παρέμεινε αήττητος και χάρισε θέαμα στον Βόλο.

Οργανωτικά τα πράγματα κύλησαν σε αρκετά καλά επίπεδα και το μόνο που έλειπε ήταν εκφωνητής για τον αγώνα και μια καλή διαχείριση του χώρου των paddocks. Δυστυχώς στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ1 υπήρχε και μια άσχημη πτώση του Αλέξανδρου Σουσουρή στην πρώτη μεγάλη κατηφόρα όπου η οργάνωση έπραξε σωστά και άμεσα, δεν μετακίνησε τον αναβάτη για να μην του προκαλέσει ζημιά και προσπάθησε να τον προστατεύσει μέχρι να έρθει ιατρική βοήθεια. Το ατύχημα αυτό ανέδειξε και ένα άλλο ζήτημα αυτό της ψυχολογίας των κριτών που πανικοβλήθηκαν από τις εντόνου ύφους συμβουλές και υποδείξεις θεατών και φωτογράφων που κάθε άλλο από βοήθεια στην κατάσταση παρείχαν. Οι κριτές πρέπει να κάνουν αυτό που τους έχει υποδείξει η οργάνωση, για την ασφάλεια πρώτα απ’ όλα την δική τους, των οδηγών και των θεατών.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Χ. Κασιούμης στην ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Στις 19 συμμετοχές της κατηγορίας αυτή που ξεχώρισε ήταν φυσικά του πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή που στέρησε γρήγορα και στα δύο σκέλη την πρωτοπορία που είχε αποκτήσει από την εκκίνηση ο Χρήστος Κασιούμης. Προσφέροντας θέαμα,  ο Κουζής κέρδισε και τα δύο σκέλη με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Με δύο φοβερές εκκινήσεις ο Κασιούμης προσπάθησε και στα δύο σκέλη να ζορίσει τον Κουζή αλλά τελικά με την προσπάθεια του κατάφερε να αποκτήσει και αυτός μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους τερματίζοντας και στα δύο σκέλη δεύτερος. Δυνατή μάχη για την τρίτη θέση είχαν ο Κωνσταντίνος Τζιώρας με τον τοπικό Γιάννη Πολύζο με τον Τζιώρα να επικρατεί τελικά αφήνοντας τέταρτο τον Πολύζο. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος που άφησε την OPEN και τα πάει πολύ καλά στην ΜΧ1 ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Βασίλης Ράπτης. Στο δεύτερο σκέλος είχαμε και πάλι μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση με τους Κυπαρισσόπουλο, Πολύζο, Τζιώρα και Δημήτρη Βασιλειάδη να μάχονται σχεδόν σε ολόκληρο το σκέλος. Τελικά ο Κυπαρισσότπουλος ήταν αυτός που κατάφερε να επιβληθεί των υπολοίπων κερδίζοντας την μάχη και την τρίτη θέση, αφήνοντας τέταρτο τον Τζιώρα πέμπτο τον Πολύζο και έκτο τον Βασιλειάδη.

Ο Β.Ζαχαρίου πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Βορείου αλλά πρέπει να τις εφαρμόζει και στο Πανελλήνιο.

Κατηγορία ΜΧ2
Δυναμική εμφάνιση του Βασίλη Ζαχαρίου είχαμε στον Βόλο, κέρδισε με χαρακτηριστικό τρόπο και τα δύο σκέλη της κατηγορίας πετυχαίνοντας μάλιστα και τον καλύτερο χρόνο της ημέρας από όλες τις κατηγορίες με 1:39.150. Στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση και πρωτοπορία πήρε ο κυπελλούχος του θεσμού Θεόδωρος Κουτσάκης με τον pole man στα δοκιμαστικά Παναγιώτη Κακολύρη να τον πιέζει από τον πρώτο γύρο. Ο Ζαχαρίου δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά κατάφερε με ένα φοβερό γυρολόγιο να βρεθεί σχετικά γρήγορα μπροστά αρχίζοντας να πιέζει τον Κακολύρη που εντωμεταξύ είχε περάσει στην πρώτη θέση. Λίγο πριν τα μισά του αγώνα ο Ζαχαρίου πέρασε τον Κακολύρη και στην προσπάθεια του Κακολύρη να πιέσει με την σειρά του τον Ζαχαρίου είχε μια πτώση που τον καθυστέρησε αρκετά. Ο Ζαχαρίου πήρε το σκέλος άνετα μπροστά με τον τοπικό Γιάννη Μόσιο να καταφέρνει και αυτός μετά από κακή εκκίνηση να τερματίζει στην δεύτερη θέση. Ο Κακολύρης τερμάτισε τελικά τρίτος με τον Κουτσάκη τέταρτο, τον Βασίλη Πακαταρίδη πέμπτο και τον βούλγαρο Stoyan Rashkov έκτο. Στο δεύτερο σκέλος ο Ζαχαρίου δεν είχε αντίπαλο και καθάρισε από την εκκίνηση το σκέλος. Νωρίς πίσω του βρέθηκε ο Μόσιος που και αυτός είχε ένα εύκολο αγώνα στην δεύτερη θέση αφού δεν απειλήθηκε από τον τρίτο Κουτσάκη που εκμεταλλεύτηκε την πτώση με εγκατάλειψη του Κακολύρη. Τέταρτος τερμάτισε ο Βασίλης Πακαταρίδης με πέμπτο τον Αλέξανδρο Γεωργαντά και έκτο ξανά τον Rashkov.

Ο Γιάννης Μόσιος βρίσκει γρήγορα τα πατήματα του στην ΜΧ2 και τα βάθρα δεν άργησαν να έρθουν.

Κατηγορία OPEN
Όπως συνηθίζετε αυτή η κατηγορία συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές φτάνοντας τις 33. Στο πρώτο σκέλος ο Γιάννης Πιλάλας πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τον Κυριάκο Κιουτσιουκώστα ενώ λίγο πιο πίσω ακολουθούσε ο Δημήτρης Στούπας. Η κακή εκκίνηση του Αδάμου Πράσσου τον έφερε να παλεύει να ανέβει θέσεις ενώ ο Στούπας είχε μια πτώση στους πρώτους γύρους. Στο τέλος του σκέλους ο Κιουτσιουκώστας κατάφερε τελικά να περάσει τον Πιλάλα για την πρώτη θέση με τον Πράσσο να καταφέρνει να κερδίζει την δεύτερη θέση από τον τρίτο τελικά Πιλάλα. Στο δεύτερο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Στούπας έχοντας από την αρχή πίσω του τον Πράσσο που κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση για να την χάσει μετά από μία πτώση προς το τέλος του σκέλους Έτσι ο Στούπας πήρε το δεύτερο σκέλος με τον Κιοτσιουκώστα δεύτερο και τρίτο τον Πράσσο που κατάφερε να σηκωθεί σύντομα μετά την πτώση του.

Κατηγορία 85cc
Ο Μανώλης Κρητικός κατάφερε να επικρατήσει και στα δύο σκέλη της κατηγορίας του δεύτερου Γιάννη Τουρατζίδη και του τρίτου Ανέστη Ράδου στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο σέλος ο Ράδος πήρε την δεύτερη θέση απο τον τρίτο Σταύρο Τσιάγκα.

Κατηγορία 65cc
Οι μόλις δύο συμμετοχές της κατηγορίας δεν επέτρεψαν να γίνει αγώνας και περιορίστηκαν σε μια μικρή επίδειξη.

Επόμενος αγώνας που θα είναι παρόν το mxin.gr είναι στις Σπέτσες την ερχόμενη εβδομάδα.

1818 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
H SAMP RACING ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΡΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΧ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ακόμα μια δυναμική παρουσία για την SAMP Racing Team στον δεύτερο γύρο...