Νίκη R.Dungey, έξω ο R.Villopoto (video)

Οι αναπάντεχες καταστάσεις στο ΑΜΑ/FIM Supercross δεν τελείωσαν ακόμα και στο St.Louis μετά από ένα δραματικό τελικό ο Ryan Dungey κατάφερε να κερδίσει τον  αγώνα και να βρεθεί αγκαλιά με τον τίτλο μετά την πτώση του Ryan Villopoto. Κακή μέρα και για τον άλλο οδηγό της Kawasaki τον πρωταθλητή από τον περασμένο αγώνα Christophe Pourcel που μια πτώση τον έβγαλε εκτός μάχης με τον Justin Barcia να κερδίζει τον δεύτερο φετινό του αγώνα.

Για τίτλο ολοταχώς πάει ο Dungey.


Κατηγορία OPEN Class

Εκεί που πιστεύαμε ότι πάμε για ένα δραματικό φινάλε, το δράμα ήρθε νωρίτερα από ότι ευχόμασταν. Ο Ryan Villopoto είχε αντιμετωπίσει πολλές πτώσεις μέσα στην φετινή χρονιά, άλλες σε τελικούς και άλλες στα δοκιμαστικά του φετινού πρωταθλήματος Supercross. Αυτό κούρασε το εγχειρισμένο του γόνατο σε βαθμό που κούτσαινε στους τελευταίους αγώνες. Η μεγάλη πτώση του σε αυτόν τον αγώνα είναι σχεδόν σίγουρο ότι επιδείνωσε την κατάσταση του και θα τον βγάλει εκτός αγώνων για το επόμενο διάστημα. Ο αγώνας του St. Louis ξεκίνησε δυνατά με πολλούς ορεξάτος διεκδικητές της πρώτης θέσεις και με τον Nick Wey να οδηγεί τον πρώτο γύρο.  Σύντομα όμως τον πέρασε ο Dungey και το ίδιο έκανε ένα γύρο μετά και ο Villopoto. Με τους θεατές όρθιους οι δύο διεκδικητές του τίτλου μάχονταν για την πρώτη θέση μέχρι που στα μισά του αγώνα οι δύο οδηγοί συγκρούστηκαν, με τον Villopoto να σηκώνεται γρήγορα και να περνάει με αυτόν τον τρόπο στην πρώτη θέση ενώ ο Dungey καθυστέρησε με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Andrew Short. Τρεις γύρους μετά όμως ο Villopoto είχε μια άσχημη πτώση που τον έβγαλε εκτός αγώνα επιτρέποντας στον Dungey να πάρει την πρωτοπορία και τελικά τον πέμπτο του φετινό αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Kevin Windham κάνοντας έναν ακόμα εκπληκτικό αγώνα και εκμεταλλευόμενος το λάθος που στέρησε δύο θέσεις του τρίτου τελικά Short. Μετά την εξαιρετική του εκκίνηση ο Wey τερμάτισε τέταρτος με πέμπτο τον Chad Reed που δεν έχει βρει ακόμα τον ρυθμό του αλλά και όπως δήλωσε ετοιμάζεται για το motocross που ξεκινάει τον ερχόμενο μήνα. Την εξάδα έκλεισε ο Justin Brayton.

Αποτελέσματα St.Louis OPEN Class
1. Ryan Dungey Suzuki
2. Kevin Windham Honda
3. Andrew Short Honda
4. Nick Wey Kawasaki
5. Chad Reed Kawasaki
6. Justin Brayton Yamaha
7. Michael Byrne Yamaha
8. Kyle Chisholm Yamaha
9. Davi Millsaps Honda
10. Tommy Hahn Suzuki

O Justin Barcia άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του στο supercross. Υπάρχει βέβαια και το φετινό motocross...για να δούμε.

Κατηγορία Lites Ανατολής
Με τον τίτλο να έχει κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα και να έχει έρθει ξανά στα χέρια του Christophe Pourcel, ο τελευταίος αγώνας στο St. Louis ήταν μια τυπική διαδικασία για τις υπόλοιπες θέσεις. Με τον C.Pourcel να βγαίνει εκτός αγώνα από τον πρώτο γύρο μετά από πτώση ο Justin Barcia δεν δυσκολεύτηκε να οδηγήσει τον αγώνα από τον πρώτο γύρο μέχρι και τον τελευταίο, κερδίζοντας τον δεύτερο φετινό του αγώνα και τερματίζοντας δεύτερος στο πρωτάθλημα στην πρώτη του επαγγελματική χρονιά. Δεύτερος από την αρχή και αυτός του αγώνα οδήγησε ο άλλος “rookie” από τον Καναδά Dean Wilson που κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση και να κρατήσει πίσω του τον τρίτο τελικά σε αυτόν τον αγώνα αλλά και στο πρωτάθλημα Brett Metcalfe. Τον εντυπωσιακότερο αγώνα έκανε όμως ο Martin Davalos όπου μετά από κακή εκκίνηση κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Blake Bagget με έκτο τον Kyle Cunningham.

Η φετινή supercross χρονιά είναι πλέον καταδικασμένη για τον Villopoto ελπίζουμε πως δεν θα είναι και η motocross.

Αποτελέσματα St.Louis Lites Ανατολής
1. Justin Barcia Honda
2. Dean Wilson Kawasaki
3. Brett Metcalfe Honda
4. Martin Davalos Yamaha
5. Blake Baggett Suzuki
6. Kyle Cunningham Honda
7. Michael Willard Honda
8. Mathew Lemoine Suzuki
9. Steve Clarke Suzuki
10 Kyle Keylon Suzuki

Βαθμολογίες
OPEN Class

1. Ryan Dungey 302
2. Ryan Villopoto 266
3. Josh Hill 225
4. Kevin Windham 223
5. Davi Millsaps 215
6. Justin Brayton 191
7. Ivan Tedesco 183
8. Nick Wey 159
9. Tommy Hahn 139
10. Kyle Chisholm 136

O Windham πίστεψε στην αρχή της χρονιάς ότι έχει ακόμα να προσφέρει, και το απέδειξε πολλές φορές φέτος.

Lites Ανατολής
1. Christophe Pourcel 160
2. Justin Barcia 147
3. Brett Metcalfe 133
4. Austin Stroupe 126
5. Blake Baggett 118
6. Dean Wilson 105
7. Ryan Sipes 93
8. Kyle Cunningham 84
9. Martin Davalos 83
10 Michael Willard 66

Lites Class (Δύσης)
1. Jake Weimer 135

Σταθερά ανοδική πορεία έχει ο Davalos. Για να δούμε τι θα κάνει στο motocross που πάει παραδοσιακά καλά.

2. Trey Canard 121
3. Wil Hahn 114
4. Broc Tickle 100
5. Blake Wharton 89
6. Cole Seely 76
7. Max Anstie 63
8. Josh Hansen 60
9. Phil Nicoletti 56
10. Jeff Alessi 56

Επόμενος αγώνας 03/04/2010 Houston TX.

Ακολουθεί video με την πτώση του Villopoto.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...