2ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ ΑΜΟΤΟΕ – Τρίκαλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΜΟΛΕΚαλαμπάκας σε συνεργασία με την ΜΟΛΕΤρικάλων και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμπάκας παρουσίασε, την γνωστή πίστα στο Πρίνος, στην καλύτερη μέχρι τώρα κατάσταση της βάζοντας έτσι την βάση για έναν εντυπωσιακό αγώνα. Παρά το πρωινό ψιλόβροχο, περισσότεροι από 400 θεατές, έδωσαν το παρών και απόλαυσαν την ένταση του συναγωνισμού των 70 κορυφαίων συμμετεχόντων αθλητών από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο!!).

Με τον 2ο, απόλυτα επιτυχημένο, αγώνα του συνεχίστηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross του 2010.

Η ΜΟΛΕΚαλαμπάκας σε συνεργασία με την ΜΟΛΕΤρικάλων και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμπάκας παρουσίασε, την γνωστή πίστα στο Πρίνος, στην καλύτερη μέχρι τώρα κατάσταση της βάζοντας έτσι την βάση για έναν εντυπωσιακό αγώνα. Παρά το πρωινό ψιλόβροχο, περισσότεροι από 400 θεατές, έδωσαν το παρών και απόλαυσαν την ένταση του συναγωνισμού των 70 κορυφαίων συμμετεχόντων αθλητών από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο!!).

Εκτός από την την «ελαφριά» λάσπη στα 2 πρώτα σκέλη που ελάχιστα προβλημάτισε τους αθλητές, ο αγώνας σημαδεύτηκε ευχάριστα από τις αγωνιστικές επανεμφανίσεις, του πολυπρωταθλητή Αλέξανδρου Παπανικολάκη, του ταλαντούχου Στέλιου Γαλατιανού, και του, «γευστικού» σαν το παλιό κρασί, Νεκτάριου Παπαβασιλείου.

Στην κατηγορία ΜΧ1(250), ο Χρήστος Φωτόπουλος στην 1η του πρωταθληματική εμφάνιση με την ΚΤΜ 450, έδειξε ότι είναι το μεγάλο φαβορί και πανηγύρισε με ένα φοβερό “flag hill clicker” μια πειστική νίκη στο α’ σκέλος μπροστά από τον Αλ. Παπανικολάκη και τον Γαλατιανό που έκαναν προσεκτικές αλλά άκρως πειστικές πρώτες επανεμφανίσεις. Ο Σταμάτης Λυρίου (Ρόδος) και ο Μανώλης Σκύβαλος (Κρήτη) καθυστέρησαν από μικροπτώσεις ενώ ο, πάντα χαμογελαστός, εκπρόσωπος των Τρικάλων Αλέξης Ζώρας κατέκτησε επάξια την 6η θέση.
Στο β’ σκέλος, ο Φωτόπουλος (εγκατέλειψε) έπεσε στον 1ο γύρο πιεζόμενος από τον Λυρίου και τον Παπανικολάκη που ξεκίνησαν μια φοβερή μάχη εναλλασσόμενοι στην 1η θέση, μια μάχη μπροστά στα μάτια του Γαλατιανού που ακολουθούσε σε αναπνοής. Τελικά ήταν ο Παπανικολάκης αυτός που κατέκτησε την καρώ σημαία με τον Λυρίου στον τροχό του και τον Γαλατιανό μόλις 3’’ πίσω! Αρκετά πιο πίσω ο Σκύβαλος δεν απειλήθηκε από τον πολύ καλό Βολιώτη Γιάννη Πασσά ενώ την 6άδα συμπλήρωσε ο πεισματάρης Δημ. Ντουμάνης.

Στην ΜΧ2(125), ο Αργύρης Τσαρνάς (διπλός νικητής) βρήκε αντίπαλο μόνο στους πρώτους γύρους του β’ σκέλους όπου ακολουθούσε τον ανεβασμένο Μιχάλη Παναγιωτόπουλο που όμως έπεσε, έμεινε πίσω και ενθουσίαζε τον κοινό με τα freestyle εναέρια κόλπα του. Αρκετά πιο πίσω, στο α’ σκέλος, ο Γιώργος Ηλιόπουλος κατάφερε και «άρπαξε» την 3η θέση από τα χέρια του τοπικού Γιάννη Τρίγκα στους τελευταίους γύρους μετά μάχη στην η οποία ενεπλάκη δεόντως ο «δίχρονος» Νεκτάριος Παπαβασιλείου. Ιδιαίτερα ανεβασμένος ο εκπρόσωπος της Μακεδονίας, ο Δημ. Μπαξεβάνης τερμάτισε 6ος παρά τον μικροτραυματισμό στο μάτι. Στο β’ σκέλος, Ηλιόπουλος, Τρίγκας και Παπαβασιλείου, οδηγώντας 3 διαφορετικές ΚΤΜ!, έκοψαν ανάσες αλλάζοντας θέσεις σε κάθε γύρο, τερματίζοντας 4ος, 5ος & 6ος όντας ό ένας στον τροχό του άλλου παρακολουθούμενοι από τον πεισματάρη Θηβαίο Γιάννης Θάνο.

Καταπληκτικοί αγώνες έγιναν και την κατηγορία ΟΡΕΝ όπου, στο α’ σκέλος ο Καλαμπακιώτης Κώστας Τζιώρας χρειάστηκε να εκμεταλλευτεί όλη την εμπειρία του από την συγκεκριμένη πίστα για επικρατήσει του επιθετικού Νίκου Ανδρέου, Αρκετά πιο πίσω, ο Θανάσης Αυγέρης που έπεσε στον 1ο γύρο, «άρπαξε» την 3η θέση από τον πολύ ανεβασμένο Βασίλη Γεωργίου που δεν απειλήθηκε από τον Μεγαρίτη Κώστα Νικολιδάκη ο οποίος είχε μια όμορφη μονομαχία με τον Στ. Χριστοδούλου. Στο β’ σκέλος ήταν ο Θανάσης Αυγέρης αυτός που αμφισβήτησε την υπεροχή του Νίκου Ανδρέου, οι 2 αναβάτες έδωσαν μια σφοδρή μάχη η οποία έληξε όταν έπεσαν και οι 2 αναβάτες μαζί (!). Ο Ανδρέου κατάφερε και ξεκίνησε πρώτος κάνοντας 3 τις νίκες του φέτος, ο Αυγέρης τερμάτισε 2ος ελάχιστα μπροστά από τον Νικολιδάκη που όρμησε στον τελευταίο γύρο. Ταμβάκος, Χριστοδούλου και Ζούνης συμπλήρωσαν την 6άδα.

Τέλος, στην κατηγορία Junior, ο υιός Λυρίου, ο Νίκος δεν αμφισβητήθηκε από κανένα αν και ο Χαλκιδαίος Σταμάτης Κατέβας εμφανίζεται όλο και καλύτερος. Ενδιαφέρον είχαμε στο β’ σκέλος της κατηγορίας Mini όπου ο μικρός Ροδίτης, ο Φραγκίσκος Ζούνης, έχοντας λύσει τα τεχνικά προβλήματα της μοτοσυκλέτας του, επικράτησε του λιλιπούτειου εκπροσώπου της Κύπρου, του Γιώργου Γεωργίου που είχε κατακτήσει την νίκη στο α’ σκέλος.

Παρών ο δήμαρχος κύριος Βύρωνας Μπουτίνας, δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τους αγώνες και διαθέσιμος για ακόμα πιο ουσιαστική συμπαράσταση στην ΜΟΛΕΚ.

Όπως ενημέρωσαν επίσημα τους αναβάτες οι εκπρόσωποι της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ, λόγω της έκτακτης ανάληψης αγώνα Παγκοσμίου πρωταθλήματος ΜΧ3 (30 Μαΐου – Μεγαλόπολη), ο 3ος αγώνας της χρονιάς μεταφέρεται από την Μεγαλόπολη στην Χαλκίδα στην ίδια φυσικά ημερομηνία (23 Μαΐου) και από τους ίδιους διοργανωτές.

1816 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...