Ξανά πρώτος ο Xavier Boog στην Γαλλία (video)

Ο τέταρτος γύρος του γαλλικού πρωταθλήματος Motocross Elite πραγματοποιήθηκε στο ρεπό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά τον αγώνα του Valkenswaart. Στην πίστα της Gaillac Toulza ο Xavier Boog δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα τρία σκέλη, κερδίζοντας τις κατηγορίες Elite και ΜΧ1.

Οι επιτυχίες στην Γαλλία ανέβασαν το ηθικό του Boog και στο παγκόσμιο με δύο τέταρτες θέσεις στην Aqueda.

Οι αγώνες κυρίως του γαλλικού και βελγικού πρωταθλήματος δεν συμπίπτουν με τους αγώνες του Παγκοσμίου, και πάντα αποτελούν μια καλή προπόνηση για τους “παγκόσμιους” οδηγούς και καλό θέαμα για τους θεατές. Με τον αγώνα του τέταρτου γύρου του γαλλικού πρωταθλήματος στην Gaillac Toulza συνέπεσε και ο πρώτος αγώνας International του βελγικού πρωταθλήματος στο Beervelde μοιράζοντας τους οδηγούς του παγκοσμίου.

Στην  Gaillac Toulza ο τραυματισμός του πρωταθλητή Marvin Musquin μια εβδομάδα πριν στο Valkenswaart έκανε απαγορευτική την συμμετοχή του όμως τον αγώνα τίμησαν από το παγκόσμιο οι Xavier Boog, Stephen Frossard, Nichola Aubin, Shaun Simpson, Cedric Soubeyras, Anthony Boissiere και άλλοι.

O Aubin τα τελευταία χρόνια πάει καλύτερα πάνω σε 450cc.

Κατηγορία ΜΧ1
Στα τρία μικτά σκέλη του αγώνα ο Boog δεν είχε αντίπαλο και κατάφερε από την εκκίνηση να κερδίσει όλα τα σκέλη ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί της ΜΧ1 και επεκτείνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα. Ο αγώνας αποτέλεσε δυνατό test για τον Nichola Aubin που αποφάσισε στα μέσα της χρονιάς να αλλάξει κατηγορία και από την ΜΧ2 να πάει στην ΜΧ1. Επί γαλλικού εδάφους τα πήγε περίφημα καταφέρνοντας και στα τρία σκέλη να πάρει την δεύτερη θέση, τερματίζοντας φυσικά δεύτερος στην ΜΧ1. Ο δεύτερος της βαθμολογίας Anthony Boissiere μετά από αρκετές μάχες στο πρώτο σκέλος πήρε την τρίτη θέση όμως στο δεύτερο σκέλος συγκρούστηκε με τον Kevin Ladrat τραυματίστηκε και εγκατέλειψε τον αγώνα.  Στην τρίτη θέση οδηγώντας εντυπωσιακά τερμάτισε ο Thomas Allier δίνοντας αρκετές μάχες στο πρώτο σκέλος για την τέταρτη θέση και πετυχαίνοντας δύο εύκολες τρίτες στα επόμενα δύο σκέλη. Στην βαθμολογία ο Boog, μετά την εγκατάλειψη στα δύο τελευταία σκέλη του δεύτερου στον πίνακα Boissiere αλλά και με την απουσία στην Gaillac Toulza του πολύ δυνατού στους πρώτους αγώνες Gregory Aranda, απολαμβάνει 71 βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο. Αρκετά πιο πίσω στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο Cedric Soubeyras πάνω σε δίχρονο 250cc KTM.

Πολύ κοντά και πάντα μακρυά ήταν ο Tellet απο την πρώτη θέση, όχι όμως και στην Gaillac Toulza.

Κατηγορία ΜΧ2
Οι πολλές απουσίες από αυτήν την κατηγορία κυρίως του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Frossard αλλά και του παγκόσμιου πρωταθλητή Musquin, περιόρισαν το ενδιαφέρον. Μακράν ο καλύτερος της κατηγορίας ήταν ο Valentin Teilet που με τερματισμούς 7-5-5 πήρε την κατηγορία. Να τονίσουμε ότι στους μικτούς αγώνες της Elite οι βαθμοί δεν χωρίζονται ανά κατηγορία, οι οδηγοί παίρνουν τους βαθμούς της θέσεις που τερμάτισαν στον μικτό αγώνα και κρατούν αυτούς για την βαθμολόγηση τους στην κατηγορία τους. Με τερματισμούς 8-14-10 ο Robin Kapel ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τρίτο στο σύνολο αλλά και στην βαθμολογία πλέον τον Charles Lefrancois που έφερε 9-13-12 στα αντίστοιχα σκέλη. Μετά και αυτόν τον αγώνα ο Frossard προηγείται στην βαθμολογία του βέλγου Jeremy vanHorebeek που και αυτός δεν αγωνίστηκε σε αυτόν τον αγώνα.

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Ernee stiw 13/06/10, όπου θα συμμετάσχει ο παγκόμσιος πρωταθλητής της ΜΧ2 Marvin Musquin και ο θρυλικός Michael Pichon.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...