Επικράτησε ο Tanel Leok στην Ισπανία (video)

Ο πέμπτο γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross ολοκληρώθηκε στην πίστα Bellpuig της Ισπανίας όπου o Tanel Leok πέτυχε για αυτόν αλλά και για την Honda την πρώτη τους φετινή νίκη στην ΜΧ1. Ανέλπιστη νίκη πήρε ο Marvin Musquin στην ΜΧ2 μετά από έναν πολύ άτυχο Ken Roczen.

Πρώτη φετινή νίκη για Τ.Leok και Honda.

Κατηγορία ΜΧ1
Επίθεση στην βαθμολογία από τον David Philippaerts είχαμε στην κατηγορία, κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη εξάδα και στα δύο σκέλη, έχασε για ένα βαθμό το GP από τον Tanel Leok και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Σε κακή μέρα βρέθηκαν οι οδηγοί της ΚΤΜ και πρωτοπόροι του πρωταθλήματος Antonio Cairoli και Max Nagl, όχι τόσο από τις επιδόσεις τους αλλά με τις ατυχίες που αντιμετώπισαν στα δύο σκέλη. Η μέρα ξεκίνησε καλά για τον Nagl που πήρε την εκκίνηση και κατάφερε να κάνει σταδιακά διαφορά από τον Philippaerts που τον ακολουθούσε. Όπως έχει συμβεί σε όλα τα πρώτα σκέλη φέτος ο Cairoli δεν είχε πολύ καλή εκκίνηση και από την πέμπτη θέση κατάφερε να βρεθεί στον έβδομο γύρο πίσω από τον Philippaerts. Οι δύο ιταλοί έδωσαν όμορφες μάχες με τον Cairoli όμως να καταφέρνει να περνάει πίσω από τον Nagl. Στον ενδέκατο γύρο ο Cairoli είχε μια πτώση στην προσπάθεια του να περάσει τον Nagl χάνοντας αρκετές θέσεις. Από εκεί και μετά ο Nagl δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το τρίτο του φετινό σκέλος, αφήνοντας αρκετά πίσω δεύτερο τον Philippaerts. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Clement Dessale μετά από μια μέτρια εκκίνηση κατάφερε να βρεθεί δύο γύρους πριν από τον τερματισμό στην τρίτη θέση, την οποία και κατέλαβε περιορίζοντας τον Anthony Boissiere τέταρτο. Πέμπτος τερμάτισε ο ανοδικά κινούμενος το τελευταίο διάστημα Evgeny Bobryshev, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Cairoli. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Nagl είχε τον πρώτο λόγο μετά την εκκίνηση οδηγώντας το σκέλος μπροστά από τους T. Leok και Ken deDycker. O βέλγος deDycker αποφάσισε να επιτεθεί για την πρώτη θέση και πέρασε στον πρώτο γύρο τον T.Leok αλλά και τον πρωτοπόρο Nagl στον έβδομο γύρο. Nagl και deDycker έδωσαν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο T.Leok που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και κατάφερε τελικά να επιβληθεί και τον δύο περνώντας τον deDycker στον ενδέκατο γύρο και τον Nagl που είχε μια πτώση, στον 15ο. Από εκεί και μετά ο T.Leok δεν αντιμετώπισε καμία πίεση και κέρδισε άνετα το σκέλος, αποτέλεσμα που του χάρισε το πρώτο του φετινό GP. Οδηγώντας δυνατά στους τελευταίους γύρους ο Xavier Boog κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον Cairoli που είχε κακή εκκίνηση και δυσκολεύτηκε πολύ να περάσει τον Bobryshev. Μένοντας από δυνάμεις στα μισά του σκέλους ο  deDycker τερμάτισε τέταρτος, και τώρα μαζέυει τις αποσκευές του για να συμμετάσχει στον πρώτο αγώνα του ΑΜΑ Motocross στο Hangtown αυτό το σαββατοκύριακό. Με μια μέτρια εκκίνηση και ακόμα πιο μέτρια απόδοση ο Philippaerts πήρε την πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Desalle που τον καταδιώκει στην βαθμολογία. Στο GP την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Phillipaerts με τρίτο τον Cairoli.

T.Leok, D.Philippaerts και A.Cairoli ι νικητές της ΜΧ1.

Αποτελέσματα Bellpuig πρώτου σκέλους ΜΧ1
1 Nagl, Maximilian KTM
2 Philippaerts, David Yamaha
3 Desalle, Clement Suzuki
4 Boissiere, Anthony TM
5 Bobryshev, Evgeny Honda
6 Cairoli, Antonio KTM
7 Leok, Tanel    Honda
8 de Dycker, Ken Yamaha
9 Aubin, Nicolas Kawasaki
10 Guarneri, Davide Honda

Αποτελέσματα Bellpuig δεύτερου σκέλους ΜΧ1
1 Leok, Tanel Honda
2 Boog, Xavier Kawasaki
3 Cairoli, Antonio KTM
4 de Dycker, Ken Yamaha
5 Philippaerts, David    Yamaha
6 Desalle, Clement Suzuki
7 Ramon, Steve Suzuki
8 Strijbos, Kevin Suzuki
9 Nagl, Maximilian KTM
10 Bobryshev, Evgeny Honda

Τριπλέτα ΚΤΜ στο βάθρο της ΜΧ2 με M.Musquin, J.Roelants και S.Simpson.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο μεγάλος άτυχος του αγώνα είναι ο Ken Roczen, όταν η τύχη του έπαιξε άσχημο παιχνίδι με εγκατάλειψη στο δεύτερο σκέλος την στιγμή μάλιστα που θα κέρδιζε σίγουρα το πρώτο του φετινό GP. Αντίθετα ο μεγάλος νικητής του GP και ωφελημένος από την κατάσταση είναι ο Marvin Musquin που αντιμετώπισε μια πτώση στο πρώτο σκέλος. Η πτώση αυτή έγινε στον πρώτο γύρο όταν ο Zach Osborne έπεσε μπροστά στον πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Musquin που δεν μπόρεσε να τον  αποφύγει και καθυστέρησε αρκετά τερματίζοντας τελικά έβδομος. Πρώτος μετά την εκκίνηση έστριψε ο Jeffrey Herlings με τους Stephen Frossard, Zach Ozborne και Ken Roczen να ακολουθούν κατά πόδας. Γρήγορα ο Roczen βρήκε τον δρόμο για την πρώτη θέση και μέσα δέκα γύρους κατάφερε να περάσει μπροστά και να οδηγήσει τον αγώνα μέχρι και τον τερματισμό. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Frossard κερδίζοντας την μάχη  με τον τρίτο τελικά Herlings. Η επιστροφή του τραυματία στην αρχή της σεζόν Paulin Gautier, γρήγορα τον βρήκε στην πρώτη δεκάδα στο προηγούμενο GP και τώρα στην πρώτη εξάδα τερματίζοντας τέταρτος. Δυνατή εμφάνιση έκανε και ο Joel Roelants στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Shaun Simpson. Στο δεύτερο σκέλος ο Musquin μπήκε πιο αποφασιστικά πήρε την εκκίνηση και οδήγησε την κούρσα μπροστά από τον Roczen. Αν και ο Roczen δεν χρειαζόταν να ρισκάρει αφού θα κέρδιζε με την δεύτερη θέση το GP, ωστόσο ο νεαρός προσπάθησε να πιέσει τον πρωτοπόρο με αποτέλεσμα να μείνει από μηχανική βλάβη στον 14ο γύρο. Έτσι δεύτερος τερμάτισε ο Roelants μετά από σκληρή μάχη με τον τρίτο Alessandro Lupino σε ολόκληρο το σκέλος. Καλύτερα τα πήγε σε αυτό το σκέλος ο Simpson τερματίζοντας τέταρτος με πέμπτο τον Jake Nichols και έκτο τον Harri Kullas.

Απίστευτα άτυχος ο Roczen στην Ισπανία.

Αποτελέσματα Bellpuig πρώτου σκέλους ΜΧ2
1 Roczen, Ken    Suzuki
2 Frossard, Steven Kawasaki
3 Herlings, Jeffrey KTM
4 Paulin, Gautier Yamaha
5 Roelants, Joel KTM
6 Simpson, Shaun KTM
7 Musquin, Marvin KTM
8 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
9 Nicholls, Jake KTM
10 Kullas, Harri Yamaha

Αποτελέσματα Bellpuig δεύτερου σκέλους ΜΧ2
1 Musquin, Marvin KTM
2 Roelants, Joel KTM
3 Lupino, Alessandro Yamaha
4 Simpson, Shaun KTM
5 Nicholls, Jake KTM
6 Kullas, Harri    Yamaha
7 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
8 Teillet, Valentin KTM
9 Verbruggen, Dennis    KTM
10 Paulin, Gautier Yamaha

Ανεβάζει ρυθμούς ο G.Paulin μετά τον τραυματισμό του.

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1 Cairoli, A. 214
2 Nagl, M. 198
3 Philippaerts, D. 171
4 Desalle, C. 158
5 de Dycker, Ken 145
6 Ramon, Steve 144
7 Boog, Xavier 136
8 Leok, Tanel    135
9 Bobryshev, E. 106
10 Guarneri, D. 84

ΜΧ2
1 Musquin, M.    218
2 Roczen, Ken    192
3 Herlings, J. 184
4 Frossard, S. 165
5 Simpson, Shaun 138
6 Tonus, Arnaud 130
7 van Horebeek, J. 128
8 Osborne, Zach 123
9 Roelants, Joel 118
10 Kullas, Harri 109

Ο Philippaerts κάτι πρέπει να κάνει στα δεύτερα σκέλη. Έχασε και πάλι νίκη.

Κατασκευαστών
ΜΧ1

1 KTM     242
2 Suzuki 204
3 Yamaha 196
4 Honda 154
5 Kawasaki 152
6 Aprilia 78
7 TM 62
8 CCM    11

ΜΧ2
1 KTM    245
2 Suzuki 199
3 Kawasaki 171
4 Yamaha 161
5 Honda 51
6 TM 10

Ακολουθούν τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Επόμενος αγώνας 30/05/10 Glen Helen ΗΠΑ.

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...