3ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ ΑΜΟΤΟΕ – Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με τους θεατές να στέκονται στις μύτες των ποδιών και με κομμένη την ανάσα συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross. Ο 3ος αγώνας της χρονιάς διοργανώθηκε, για άλλη μια φορά άψογα, από τους ΑΜΛΕΧ και «ΑΡΗ» οι οποίοι φρόντισαν να δώσουν κάθε ευκαιρία και δυνατότητα στους 107 αθλητές να αποδώσουν το μέγιστο το δυνατοτήτων.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, 3ος γύρος, 30/5, Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενας πραγματικός αγώνας!!!

Με τους θεατές να στέκονται στις μύτες των ποδιών και με κομμένη την ανάσα συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross. Ο 3ος αγώνας της χρονιάς διοργανώθηκε, για άλλη μια φορά άψογα, από τους ΑΜΛΕΧ και «ΑΡΗ» οι οποίοι φρόντισαν να δώσουν κάθε ευκαιρία και δυνατότητα στους 107 αθλητές να αποδώσουν το μέγιστο το δυνατοτήτων. Και οι αγωνιζόμενοι ανταποκρίθηκαν προσφέροντας, τρομερό θέαμα, μάχες σώμα με σώμα, αγωνιστικές εκπλήξεις, και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!
Ακόμα καλύτερα, από τον 1ο αγώνα, φροντισμένη η πανέμορφη πίστα της Χαλκίδας (ο δημοτικός Οργανισμός Αθλησης συνέβαλε καθοριστικά) αποτέλεσε το ιδανικό τερέν για έναν αγώνα πραγματικού Motocross.

Παρ’ ολίγο!…

…να κάνει την μεγάλη έκπληξη ο, ταχύτατος στις δοκιμές, Χρήστος Φωτόπουλος στην κατηγορία ΜΧ1 και να πάρει την νίκη από το φαβορί, τον Παναγιώτη Κουζή ο οποίος χρειάστηκε να ξεδιπλώσει όλες τις δυνάμεις του για να ανέβει πρώτος, 2 φορές, στο βάθρο. Οι 2 αναβάτες, ειδικά στο α’ σκέλος άλλαξαν την πρωτοπορία μεταξύ τους αρκετές φορές με τον Φωτόπουλο να τερματίζει τελικά 2ος λίγα δευτερόλεπτα πίσω από τον πολυπρωταθλητή Κουζή. Στο β’ σκέλος, η μάχη κράτησε μέχρι την μέση του αγώνα όπου, η κουραση έπαιξε τον ρόλο της και ο Φωτόπουλος έμεινε λίγο πίσω. Πολύ φορμαρισμένος ο αειθαλής Σταμάτης Λυρίου κατέκτησε 2 τρίτες θέσεις οδηγώντας αρκετά μπροστά από τους Σκύβαλο και Τζιώρα που εναλλάχθηκαν στην 4η και 5η θέση.

Το «έλα να δεις»!…

…έγινε στην ΜΧ2 όπου ο πολύ καλά προετοιμασμένος Δημήτρης Κοντολέτας πήρε, καθόλα άξια, την πρώτη πρωταθληματική του νίκη στο α’ σκέλος επικρατώντας των μεγάλων αντιπάλων. Ανάμεσα σε αυτούς ο τοπικός πρωταθλητής Σπύρος Κοσμάς που οδήγησε πολύ γρήγορα και ουσιαστικά, αλλά μια σειρά από συνεχόμενα λάθη στις προσπεράσεις πιο αργών οδηγών, τον έφεραν στο στόχαστρο του νεοεισερχόμενου Στέλιου Γαλατιανού που του «άρπαξε» την 2η θέση ελάχιστα πριν τον τερματισμό.
Προβληματισμένος στο α’ σκέλος ο ταχύτερος των δοκιμών Αργύρης Τσαρνάς, «ξύπνησε» στο β’ σκέλος και πέρασε γρήγορα μπροστά φτάνοντας σε μια ακόμα πειστική νίκη. Λίγο πιο πίσω, ο Σπύρος Κοσμάς επικράτησε με σχετική άνεση τελικά του Δημήτρη Κοντολέτα ο οποίος δεν απειλήθηκε από τον Στέλιο Γαλατιανό ο οποίος χρειάζεται περισσότερη δουλειά (την έχει ξεκινήσει) για να ανταπεξέλθει σε συνθήκες όπως αυτές που πρόσφερε η Ευβοιώτικη πίστα στο τέλος της ημέρας. Σταθερός και ουσιαστικός ο Δημ. Μπαξεβάνης τερμάτισε 2 φορές, άνετα, έκτος.

Λάμψεις στην σκιά…

… του Νίκου Ανδρέου που έψαχνε αλλά δεν βρήκε αντίπαλο στην κατηγορία ΟΡΕΝ. Ο Χαλκιδαίος, ουσιαστικά, αθλητής κατέκτησε άλλες 2 νίκες και έχει ξεφύγει στην βαθμολογία όπως και ο Θανάσης Αυγέρης που είναι ο μόνος που μπορεί να σταθεί κοντά στον Ανδρέου. Αν και εμφανίστηκε πρώτη φορά φέτος, ο Σταμάτης Δημολιάνης ανέβηκε 2 φορές στην 3η θέση του βάθρου, χωρίς να απειληθεί από την 7-8άδα αναβατών (Μαρίνης, Ζούνης, Νικολιδάκης, Γεωργίου, Ταμβάκος, Στούπας, Βελλίδης κ.α.) που πάλευαν σώμα με σώμα σε όλον τον αγώνα και στα 2 σκέλη, για τις θέσεις 4-10 χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει την κατάταξη, ούτε στον τελευταίο γύρο!!


Σταθερές αξίες

Ο Μανώλης Κρητικός Junior, για δεύτερη φορά στην Χαλκίδα χρειάστηκε λίγους γύρους για να εξασφαλίσει και της 2 νίκες στους Junior αθλητές. Μοναδική απειλή για αυτόν ο, «σόι πάει το βασίλειο», Νίκος Λυρίου που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Πολύ καλός ο πρωτοεμφανισθείς Νίκος Φανουράκης, κατέβασε στα Μάλια της Κρήτης 2 κύπελλα 3ης θέσης.
Στους λιλιπούτειους αθλητές της ΜΙΝΙ, ο Ροδίτης Φραγκίσκος Ζούνης δεν απειλήθηκε από τονν Κύπριο Γιώργο Γεωργίου ενώ ο Βασίλης Γρηγοριάδης έβαλε την Πτολεμαΐδα στο ελληνικό Motocrossόσιστικο στερέωμα.

Μετά από 3 αγώνες και με το Πρωτάθλημα να πλησιάζει στο μέσον του, ο Φωτόπουλος έχει μια πολύ εύθραυστη υπεροχή στην ΜΧ1 έναντι του Κουζή, αλλά και ο έμπειρος Λυρίου λίγο πιο πίσω καιροφυλακτεί.

Στην ΜΧ1, ο Αργύρης Τσαρνάς προηγείται με διαφορά αλλά την 2η και 3η θέση καλοβλέπουν 3 αναβάτες ικανοί για όλα.

Επόμενος αγώνας στις 6 Ιουνίου, από την ΛΕΔΙΛΑ, στην πίστα του Μώλου που φτιάχνεται γοργά!!

Ευχαριστούμε θερμά τον Σ.Κουρίδη για τις φωτογραφίες!

1795 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεπερνώντας τις 130 συμμετοχές θα ξεκινήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 στο νησί της Κέρκυρας...