Πρώτη φετινή νίκη για τον D.Philippaerts

Με μια πολύ γρήγορη μετάβαση από την Αμερική στην Ευρώπη, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ συνεχίστηκε μετά από μια εβδομάδα στην Γαλλία και το St Jean d’Angely. Στην ΜΧ1 ο David Philippaerts κατάφερε να σημειώσει την πρώτη του φετινή νίκη ενώ στην ΜΧ2 ο Marvin Musquin δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το GP της πατρίδας του.

Έψαχνε εδώ και καιρό την πρώτη του νίκη ο Philippaerts και για την βαθμολογία οδηγών αλλά πολύ περισσότερο για την βαθμολογία των κατασκευαστών.

Κατηγορία ΜΧ1
Το τερρέν του αγώνα ήταν δύσκολο στο ξεκίνημα της ημέρας λόγω της βροχής που έπεφτε από το Σάββατο μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Αυτό μετέτρεψε την πίστα σε μια λασπερή διαδρομή και όσο στέγνωνε δημιουργούσε μεγάλα λούκια και σαμάρια κάνοντας την διαδρομή εξαιρετικά δύσκολη. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Antonio Cairoli όμως δεν είχε κανένα να πάρει την εκκίνηση και να κάνει διαφορά από τον πρώτο γύρο, έχοντας πίσω του στην δεύτερη θέση  τον Steve Ramon. Πιο πίσω ο David Philippaerts έδινε μάχη για την τρίτη θέση με τον Clement Desalle ενώ ο David Guarnery που είχε πάρει πολύ καλή εκκίνηση άρχισε να χάνει θέσεις. Μπροστά ο Ramon διάβασε καλά τις γραμμές του Cairoli και στον δέκατο κατέφερε να τον περάσει και να οδηγήσει τον αγώνα για δύο μόλις γύρους, αφού ο ιταλός κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη θέση την οποία και τερμάτισε. Δεύτερος τερμάτισε ο Ramon με μια επιθετική οδήγηση κάτι που δεν τον έχουμε συνηθίσει με τρίτο τον Philippaerts που περιόρισε στην τέταρτη θέση τον Desalle.  O Guarnery πήρε τελικά την πέμπτη θέση αντέχοντας στην πίεση που του άσκησε σχεδόν σε ολόκληρο το σκέλος ο Tanel Leok.

To γαλλίκο GP δεν ήταν αγώνας για ρίσκα, ειδικά αν προηγείσαι με πάνω από εξήντα βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο σκέλος η πίστα ήταν σε αρκετά πιο δύσκολη κατάσταση και μετά την εκκίνηση ο Desalle με τον Guarnery κατάφεραν να οδηγήσουν τον αγώνα. Σύντομα όμως στην παρέα μπήκε και ο Philippaerts καταφέρνοντας να περάσει τον Guarnery και να πιέσει τον Desalle. Ο Cairoli είχε μια μέτρια εκκίνηση αλλά όπως το συνηθίζει, άφησε τον χρόνο να δουλέψει υπέρ του. Αυτήν την φορά δεν του βγήκε καθώς η μάχη της πρώτης θέσης του αγώνα αλλά και της δεύτερης θέσης για την βαθμολογία μεταξύ του Desalle και του Philippaerts είχε μεγάλη ένταση. Με μια αποφασιστική κίνηση ο Philippaerts κατάφερε να περάσει τον Desalle στον έβδομο γύρο και από εκεί και μετά οδήγησε στον δικό του ρυθμό κερδίζοντας το σκέλος και τον πρώτο του φετινό αγώνα. Παρά την πίεση που δέχτηκε λίγο μετά τα μισά του σκέλους ο Desalle από τον Cairoli κατάφερε να πιάσει δυνατό ρυθμό και να κλειδώση την δεύτερη θέση στο σκέλος και την τρίτη στο σύνολο με τον Cairoli να τερματίζει τρίτος στο σκέλος και δεύτερος στο σύνολο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε εντυπωσιακά ο Anthony Boissiere αφού κατάφερε να περάσει στον έκτο γύρο τον Cairoli και να τον κρετήσει πίσω του για πέντε γύρους. Πέμπτος τερμάτισε ο Ramon μετά από κακή εκκίνηση με έκτο τον Ken deDycker.

D.Philippaerts, A.Cairoli και C.Desalle οι νικητές της ΜΧ1.

Αποτελέσματα St Jean d’Angely, πρώτου σκέλους ΜΧ1
1 Cairoli, Antonio KTM
2 Ramon, Steve Suzuki
3 Philippaerts, David Yamaha
4 Desalle, Clement Suzuki
5 Guarneri, Davide Honda
6 Leok, Tanel Honda
7 Boissiere, Anthony TM
8 Strijbos, Kevin Suzuki
9 de Dycker, Ken Yamaha
10 Aubin, Nicolas Kawasaki

Αποτελέσματα St Jean d’Angely, δεύτερου σκέλους ΜΧ1
1 Philippaerts, David Yamaha
2 Desalle, Clement Suzuki
3 Cairoli, Antonio KTM
4 Boissiere, Anthony TM
5 Ramon, Steve Suzuki
6 de Dycker, Ken Yamaha
7 Boog, Xavier Kawasaki
8 Guarneri, Davide Honda
9 Leok, Tanel Honda
10 Pourcel, Sebastien Kawasaki

Νίκη μέσα στην Γαλλία είναι "must" για τον Musquin.

Κατηγορία ΜΧ2
Απόλυτος κυρίαρχος της ΜΧ2 ήταν και επί γαλλικού εδάφους ο Marvin Musquin κερδίζοντας από την εκκίνηση και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στο πρώτο σκέλος ο γάλλος οδήγησε από την αρχή με απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο Jeffrey Herlings που ένοιωθε την πίεση του Zach Osborne από την τρίτη θέση. Χωρίς ιδιαίτερες εναλλαγές καθώς αυτό ήταν το πιο λασπωμένο σκέλος της ημέρας και όλοι ακολουθούσαν μια καλή γραμμή, ο Musquin πήρε ακόμα μια νίκη αφήνοντας δεύτερο τον Herlings που κατάφερε να κρατήσει στην θέση του μέχρι την γραμμή του τερματισμού από την πίεση του τρίτου Osborne. Κοντά στην πρώτη τριάδα τερμάτισε τέταρτος ο Stephen Frossard με πέμπτο τον Joel Roelants και έκτο τον πρωταθλητή της Ε-ΜΧ2 Christophe Charlier.

O αμμουδερός Joel Roelants είδε μετά από πολύ καιρό βάθρο σε μια "σκληρή" πίστα.

Στο δεύτερο σκέλος και πάλι οι οδηγοί της ΚΤΜ που έφυγαν μπροστά στην εκκίνηση με οδηγό στην κούρσα τον Musquin και πίσω του τους Herlings και Shaun Simpson να ακολουθούν. Στον πρώτο γύρο ο Herlings είχε μια πτώση ενώ πτώση είχε και ο δεύτερος της βαθμολογίας Ken Roczen που εξακολουθεί να έχει προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Musquin και Simpson έκαναν το ένα δύο στο σκέλος με τον γάλλο να κερδίζει το GP της πατρίδας του. Τρίτος τερμάτισε ο Roelants εκμεταλλευόμενος την πτώση του Roczen, ανεβαίνοντας έτσι στην δεύτερη θέση του βάθρου στο τέλος της ημέρας. Μετά από ένα καταστροφικό πρώτο σκέλος με πτώση στον τελευταίο γύρο ο Gautier Paulin ήταν πιο προσεκτικός στο δεύτερο σκέλος καταφέρνοντας να τερματίσει στην τέταρτη θέση και αφήνοντας πολύ πίσω στην πέμπτη θέση τον Arnau Tonus. Έκτος τερμάτισε ο Dennis Verbruggen ενώ ο Osborne παρά την ένατη του θέση στο σκέλος κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση του βάθρου.

Μ.Musquin, J.Roelants και Z.Osborne οι νικητές της ΜΧ2.

Αποτελέσματα St Jean d’Angely, πρώτου σκέλους ΜΧ2
1 Musquin, Marvin KTM
2 Herlings, Jeffrey KTM
3 Osborne, Zach Yamaha
4 Frossard, Steven Kawasaki
5 Roelants, Joel KTM
6 Charlier, Christophe    Yamaha
7 Vongsana, Khounsith KTM
8 Tonus, Arnaud Suzuki
9 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
10 Verbruggen, Dennis KTM

Αποτελέσματα St Jean d’Angely, δεύτερου σκέλους ΜΧ2

1 Musquin, Marvin KTM
2 Simpson, Shaun KTM
3 Roelants, Joel KTM
4 Paulin, Gautier Yamaha
5 Tonus, Arnaud Suzuki
6 Verbruggen, Dennis KTM
7 Roczen, Ken     Suzuki
8 Kullas, Harri     Yamaha
9 Osborne, Zach Yamaha
10 Lupino, Alessandro Yamaha

Έντονο χρώμα και ατμόσφαιρα από του γάλλους θεατές.

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1 Cairoli, A 304
2 Desalle, C. 236
3 Philippaerts, D. 229
4 Nagl, M. 218
5 Ramon, Steve 211
6 de Dycker, Ken 201
7 Boog, Xavier 181
8 Leok, Tanel 162
9 Guarneri, D. 140
10 Bobryshev, E. 123

ΜΧ2
1 Musquin, M.    318
2 Roczen, Ken    247
3 Frossard, S. 230
4 Herlings, J. 228
5 Simpson, Shaun 201
6 Osborne, Zach 195
7 Tonus, Arnaud 183
8 van Horebeek, J. 173
9 Roelants, Joel 170
10 Nicholls, Jake 143

Κατασκευαστών
ΜΧ1

1 KTM     332
2 Suzuki 286
3 Yamaha 270
4 Honda 221
5 Kawasaki 208
6 TM 107
7 Aprilia 106
8 CCM     11
9 Husqvarna 4

ΜΧ2
1 KTM     345
2 Suzuki 264
3 Yamaha 239
4 Kawasaki 236
5 Honda 60
6 TM 10

Επόμενος αγώνας 13/6/2010 Teutschenthal Γερμανία.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...