Πρώτη νίκη του Tyla Rattray στην Αμερική(video)

Στο βροχερό High Point ο Tyla Rattray κατάφερε να κερδίσει μετά από δύο χρόνια προσπαθειών, το πρώτο του αγώνα στο αμερικανικό πρωτάθλημα στα 250cc. Σταθερή αξία παραμένει ο Ryan Dungey και στο motocross αφού κατάφερε μετά το Freestone να κυριαρχήσει και στο High Point για την μεγάλη κατηγορία.

Θα το πούμε για ακόμα μια φορά «Ο Dungey είναι σταθερή αξία».

Κατηγορία 450cc
Ο άστατος καιρός στο High Point ήταν ο αστάθμητος παράγοντας του αγώνα καθώς η εναλλαγές της βροχής κατά την διάρκεια όλων των σκελών δυσκόλεψαν τους αγωνιζόμενους. Στο πρώτο σκέλος για της κατηγορίας ο Josh Grant πήρε την εκκίνηση και προσπάθησε να κρατήσει την πρωτοπορία του αγώνα. Πίσω του οι Ryan Dungey, Andrew Short, Mike Alessi και Brett Metcalfe έδιναν μεγάλες μάχες για για τις υπόλοιπες θέσεις. Σύντομα η μάχη μεταφέρθηκε και μπροστά με τον Dungey να πιάνει τον Grant και να τον πιέζει για την πρώτη θέση. Ο Grant δεν άντεξε έκανε το λάθος και είχε μια πτώση δίνοντας στον Dungey να πάρει εύκολα την πρωτοπορία και τελικά το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Grant με τρίτο τον Andrew Short που επιτέλους είχε μια καλή εκκίνηση και κρατήθηκε μπροστά. Αντίθετα κακή εκκίνηση είχε ο Ben Townley και δούλεψε σκληρά για να πάρει την τέταρτη θέση από τον πέμπτο Mat Goerke που πλασαρίστηκε καλά από την αρχή και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη πολλών στο γλιστερό τερρέν. Την εξάδα έκλεισε ο Brett Metcalfe που όπως δήλωσε δεν έκανε οικονομία δυνάμεων και το πλήρωσε με έναν όχι και τόσο καλό τερματισμό.

Πολύ κοντά να κερδίσει το πρώτο του σκέλος στην μεγάλη κατηγορία βρέθηκε ο Short

Στο δεύτερο σκέλος ο Short πήρε την εκκίνηση (το βρήκε το κόλπο μάλλον) και οδήγησε δυνατά το σκέλος μπροστά από τον Dungey που τον καταδίωκε από την αρχή. Προς το τέλος του σκέλους και ενώ ο Short φαινόταν ότι αυτός θα πάρει το σκέλος μιας και είχε καλή διαφορά από τον Dungey που δεν είχε λόγο να πιέσει αφού θα κέρδιζε έτσι κι αλλιώς τον αγώνα. Όμως ο Short έκοψε ρυθμό σημαντικά επιτρέποντας στον Dungey να τον πλησιάσει και να τον περάσει κερδίζοντας σκέλος και αγώνα. Δεύτερος στο σκέλος και στο σύνολο τερμάτισε ο Short με τρίτο επίσης σε σκέλος και σύνολο τον Metcalfe. Δύσκολη μέρα για τον πέμπτο Mike Alessi αλλά και για τον Townley που και πάλι δεν είχε καλή εκκίνηση και είχε πολλές πτώσεις μέχρι να τερματίσει στην έκτη θέση. Όσο για τον Chad Reed εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος όταν έσπασε η δαγκάνα του μπροστινού φρένου ενώ στο δεύτερο σκέλος ταλαιπωρήθηκε από κακές εκκινήσεις.

R.Dungey, A.Short και B.Metcalfe oι νικητές των 450cc.

Αποτελέσματα High Point κατηγορία 450cc.
1. Ryan Dungey  Suzuki (1-1)
2. Andrew Short  Honda (3-2)
3. Brett Metcalfe  Honda (6-3)
4. Ben Townley  Honda (4-6)
5. Mike Alessi  KTM (7-5)
6. Matt Goerke  Yamaha (5-7)
7. Tommy Hahn Suzuki (11-4)
8. Josh Grant Yamaha (2-24)
9. Ryan Sipes  Yamaha (10-11)
10. Kyle Cunningham  Yamaha (9-12)

Πρώτη νίκη για τον Tyla Rattray επί αμερικανικού εδάφους, σε μια χρονιά που αν δεν πάει καλά θα σβήσει το όνειρο της αμερικής.

Κατηγορία 250cc
Πολύ δύσκολο ήταν το τερρέν και στα δύο σκέλη για αυτήν την κατηγορία. Ενδεικτικό της κατάστασης του αγωνιστικούς χώρου ήταν οι πολλές πτώσεις που έγιναν στον αγώνα. Πρώτος και καλύτερος ο Christophe Pourcel που πήρε την εκκίνηση και εξαφανίστηκε μπροστά μέχρι να έχει μια πτώση χάνοντας χρόνο και θέσεις. Πολλές πτώσεις και για τους Trey Canard, Blake Warton, Dean Wislon αλλά και μια πτώση για τον Justin Barcia που τελικά θα έβρισκε τον δρόμο για την πρώτη θέση και την πρώτη του φετινή νίκη σε σκέλος. Αθόρυβα και μεθοδικά ο Tyla Rattray πήρε την δεύτερη θέση κερδίζοντας τον πολύ καλό και γρήγορο Blake Bagget που παρά την κακή του εκκίνηση τερμάτισε τρίτος. Η τέταρτη θέση πήγε στο Pourcel ενώ πέμπτος τερμάτισε ο Wilson.

Οι δύο πολύ καλές εκκινήσεις του C.Pourcel δεν ήταν αρκετές για να πάρει τον δεύτερο φετινό του αγώνα.

Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Pourcel πήρε την εκκίνηση αλλά αυτήν την φορά δεν θα έκανε λάθος ο γάλλος και τελικά κέρδισε το σκέλος ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Και πάλι αθόρυβα ο Rattray θα έπαιρνε την δεύτερη θέση γεγονός που του έδωσε τον πρώτο του αγώνα επί αμερικανικού εδάφους. Τρίτος μετά από καλή εμφάνιση τερμάτισε ο Wharton ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Canard που ξεκίνησε πολύ πίσω και τελικά κατάφερε να τερματίσει τέταρτος μπροστά από τον Broc Tickle. Την εξάδα συμπλήρωσε ο καναδός Wilson.

Τ.Rattray, C.Pourcel και B.Wharton οι νικητές των 250cc.

Αποτελέσματα High Point κατηγορία 250cc.
1. Tyla Rattray  Kawasaki (2-2)
2. Christophe Pourcel, Kawasaki (4-1)
3. Blake Wharton  Honda (8-3)
4. Blake Baggett  Suzuki (3-9)
5. Dean Wilson Kawasaki (5-6)
6. Broc Tickle  Yamaha (9-5)
7. Trey Canard  Honda (14-4)
8. Justin Barcia  Honda (1-21)
9. Martin Davalos  Yamaha (11-7)
10. Jake Weimer  Kawasaki (7-11)

Τα 450 πιο όμορφα από ποτέ!

Βαθμολογίες
450cc

1. Ryan Dungey  126
2. Brett Metcalfe  101
3. Mike Alessi  98
4. Chad Reed  95
5. Ben Townley  87
6 .Josh Grant, Riverside  82
7. Andrew Short  79
8. Davi Millsaps  76
9. Tommy Hahn  71
10. Kyle Chisholm 55

250cc
1. Christophe Pourcel 129
2. Tyla Rattray  102
3. Dean Wilson  100
4. Trey Canard  93
5. Eli Tomac  90
6. Broc Tickle  89
7. Jake Weimer  80
8. Justin Barcia  79
9. Wil Hahn, Decatur  72
10. Tommy Searle 60

Επόμενος αγώνας 19/06/10 Budds Creek MD.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...