Ακάθεκτος ο Ryan Dungey(video)

Δυνατές μάχες με όμορφο θέαμα πρόσφεραν οι αγώνες του τέταρτου γύρου του ΑΜΑ Motocross στην πίστα του Budds Creek. Υπερέχοντας του συναγωνισμού ο Dungey πήρε την τρίτη νίκη της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία ενώ την πρώτη του επαγγελματική νίκη πέτυχε ο Dean Wilson στα 250.

Τρίτη νίκη για τον Dungey νωρίς νωρίς.

Κατηγορία 450cc
Μεγάλες μάχες είχαμε στην κατηγορία και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος ο Andrew Short πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα  έχοντας πολύ κοντά του τους Davi Millsaps, Ryan Dungey, Josh Grant αλλά σύντομα βρέθηκαν να ακολουθούν τον ρυθμό του οι Mike Alessi από την δεύτερη θέση και Ben Townley από την τρίτη. Λίγο μετά τα μισά του σκέλους ο Townley άρχισε να έχει προβλήματα με την μοτοσικλέτα του (ανακοινώθηκε πρόβλημα με την τρόμπα βενζίνης) χάνοντας αρκετές θέσεις ενώ ο Dungey προσπαθούσε να δώσει την μάχη της δεύτερης θέσης, χωρίς γυαλιά. Όλα αυτά επέτρεψαν στον Short να κερδίσει το πρώτο του φετινό σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον Alessi που κράτησε τελικά τρίτο τον Dungey. H τέταρτη θέση πήγε στον πρωταθλητή Chad Reed που είχε ακόμα μια κακή εκκίνηση ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν ο πέμπτος Grant και ο έκτος Brett Metcalfe. Στο δεύτερο σκέλος ο Short πήρε την τρίτη του σερί εκκίνηση και οδήγησε ξανά το σκέλος μπροστά από τον Dungey αυτήν την φορά. Λίγο πριν τα μισά του σκέλους ο Dungey έκανε την κίνηση του και πέρασε τον Short όπου από εκεί και μετά έχασε τον ρυθμό του και έπεσε μέσα σε λίγους γύρους στην πέμπτη θέση. Μεγάλες μάχες έγιναν για τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης εξάδας, με τον Reed να περνάει στην δεύτερη θέση και πάλι μετά από κακή εκκίνηση και πίσω του οι Alessi, Townley, Grant και Metcalfe να δίνουν ομηρικές μάχες  Με μεγάλη διαφορά ο Dungey τελικά κέρδισε το σκέλος αλλά και τον αγώνα αφήνοντας δεύτερο τον Reed που πήρε την τρίτη θέση στο σύνολο. Τρίτος τερμάτισε ο Townley καθαρίζοντας τον τέταρτο Grant αλλά και τον Alessi που αντιμετώπισε πρόβλημα μένοντας τελικά πολύ πίσω.
Ο Short κατάφερε να κρατηθεί στην πέμπτη θέση κερδίζοντας έτσι την δεύτερη θέση στο βάθρο αλλά και τον Metcalfe στο σκέλος που τον πίεζε από την έκτη θέση.

R.Dungey, Α.Short και C.Reed οι νικητές στα 450cc.

Αποτελέσματα Budds Creek κατηγορία 450cc.
1. Ryan Dungey  Suzuki (3-1)
2. Andrew Short  Honda (1-5)
3. Chad Reed  Kawasaki (4-2)
4. Josh Grant  Yamaha (5-4)
5. Mike Alessi  KTM (2-12)
6. Brett Metcalfe  Honda (6-6)
7. Ryan Sipes  Yamaha (7-7)
8. Ben Townley  Honda (14-3)
9. Kyle Chisholm  Yamaha (8-8)
10. Justin Brayton Yamaha (10-10)

Τέσσερις αγώνες με τέσσερις διαφορετικούς νικητές. Αυτήν την φορά ήταν η σειρά του D.Wilson.

Κατηγορία 250cc
Τρομερές ανακατατάξεις συμβαίνουν σε αυτήν την κατηγορία φέτος και η καλύτερη απόδειξη είναι ότι έχουμε τέσσερις διαφορετικούς νικητές στους τέσσερις πρώτους αγώνες. Αν και σε αυτόν τον αγώνα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Christophe Pourcel  είχε καλή εκκίνηση και κατάφερε να κρατήσει πίσω του όλους τους αντιπάλους που τον απείλησαν. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του σκέλους ο Max Anstie προσπαθούσε να κρατηθεί στον ρυθμό του Pourcel ενώ παράλληλα φύλαγε τα νώτα του από τον Justin Barcia που τον απειλούσε. Στο τέλος του σκέλους όμως ο Pourcel θα κατάφερνα να κρατηθεί σχετικά άνετα μπροστά ενώ ο Anstie θα είχε μια πτώση χαρίζοντας την δεύτερη θέση στον Barcia. Ανεβάζοντας απόδοση ο Tyla Rattray τερμάτισε τρίτος με τέταρτο τον Dean Wilson που και αυτός άργησε να πιάσει ρυθμό. Πέμτος τερμάτισε ο Wil Hahn με έκτο τον Broc Tickle. Στο δεύτερο σκέλος ο Hahn ήταν αυτό που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε μπροστά από τον Wilson το σκέλος. Για τις υπόλοιπες θέσεις γινόταν χαμός με συνεχείς εναλλαγές σε όλες τις θέσεις. Προς τα μισά του σκέλους ο Wilson κατάφερε να περάσει τον Hahn και το ίδιο έκαναν οι Barcia και Rattray που έδιναν την δική τους μάχη για την δεύτερη θέση. Στο τέλος του σκέλους ο Wilson κατάφερε να πάρει το σκέλος κερδίζοντας και τον αγώνα παρά την ισοβαθμία του με τον δεύτερο σε σκέλος και σύνολο Barcia. Δεύτερος στο σκέλος και τρίτος στο σύνολο τερμάτισε ο Rattray ενώ ο πρωτοπόρος στην αρχή του αγώνα Hahn τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον πέμπτο Tickle και έκτο τον Pourcel που παρά την καλή του εκκίνηση δεν είχε την ενέργεια για κάτι καλύτερο.

D.Wislon, J.Barcia και T.Rattray οι νικητές των 250cc.

Αποτελέσματα Budds Creek κατηγορία 250cc.
1. Dean Wilson  Kawasaki (4-1)
2. Justin Barcia  Honda (3-2)
3. Tyla Rattray  Kawasaki (2-3)
4. Christophe Pourcel  Kawasaki (1-6)
5. Wil Hahn  Honda (5-4)
6. Broc Tickle  Yamaha (6-5)
7. Trey Canard  Honda (7-8)
8. Martin Davalos  Yamaha (9-10)
9. Blake Wharton  Honda (11-9)
10. Eli Tomac  Honda (10-13)

Πολύ κοντά στην πρώτη του φετινή του νίκη βρέθηκε ο J.Barcia.

Βαθμολογίες
450cc

1. Ryan Dungey  171
2. Chad Reed  135
3. Brett Metcalfe  131
4. Mike Alessi  129
5. Andrew Short  120
6. Josh Grant  116
7. Ben Townley  114
8. Ryan Sipes  81
9. Kyle Chisholm  81
10. Tommy Hahn  81

250cc
1. Christophe Pourcel  169
2. Tyla Rattray  144
3. Dean Wilson  143
4. Justin Barcia  121
5. Broc Tickle  120
6. Trey Canard  120
7. Eli Tomac  109
8. Wil Hahn  106
9. Jake Weimer  94
10. Martin Davalos  82

Επόμενος αγώνας 26/06/2010 Thunder Valley CO.

Στιγμιότυπα Budds Creek 450cc

Στιγμιότυπα Budds Creek 250cc


3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...