C.Desalle και J.Herlings επικρατούν στην Λετονία(video)

(video) Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίστηκε στην πίστα Kegums της Λετονίας για τον ένατο γύρο του θεσμού. Στην ΜΧ1 ο Clement Desalle έκανε την πιο δυνατή εμφάνιση κερδίζοντας τον αγώνα ενώ στην ΜΧ2 το λάθος του Marvin Musquin δημιούργησε πόλεμο για την πρώτη θέση όπου κατέληξε στα χέρια του Jeffrey Herlings. .

O Desalle πέταγε στην Λετονία.

Κατηγορία ΜΧ1
Διανύοντας το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και με τον πρωταθλητή Antonio Cairoli να απολαμβάνει σημαντική βαθμολογική διαφορά από τον συναγωνισμό, τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν προς την εύκολη κατάκτηση του δεύτερου του τίτλου στην ΜΧ1. Ωστόσο στην Λετονία ο δεύτερος της βαθμολογίας ο βέλγος Clement Desalle φάνηκε να έχει την διάθεση να δυσκολέψει φέτος τον ιταλό. Στο πρώτο σκέλος ο pole man του Σαββάτου Desalle είχε καλή εκκίνηση και κατάφερε να περιορίσει από την αρχή τους Steve Ramon, David Philippaerts και Max Nagl που τον πίεσαν για την δεύτερη θέση και κυνήγησε σε ολόκληρο το σκέλος τον Evgeny Bobryshev που είχε πάρει την εκκίνηση και πρωτοπορία. Όλα έδειχναν ότι ο ρώσος θα κατάφερνε να κερδίσει το πρώτο του σκέλος στην κατηγορία και μάλιστα σε μια χώρα του πρώην σοβιετικού μπλοκ αλλά ένα γύρο πριν τον τερματισμό ο Desalle μετά από φοβερό σπρίντ κατάφερε να τον περάσει και να του στερήσει την χαρά. Δεύτερος τερμάτισε ο Bobryshev στην καλύτερη του εμφάνιση στην κατηγορία με τρίτο τον Ramon που οδήγησε σταθερά σε αυτήν την θέση. Ακόμα μια κακή εκκίνηση σε πρώτο σκέλος είχε ο Cairoli που καθυστέρησε σημαντικά να περάσει τον Philippaerts, χάνοντας το τρενάκι των πρώτων θέσεων τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Πέμποτς τερμάτισε ο Philippaerts με έκτο τον Xavier Boog.

Ακόμα ένα GP χωρίς νίκη για τον Cairoli.

Στο δεύτερο σκέλος ο Nagl με τον Cairoli ήταν αυτοί που έστριψαν πρώτοι μετά την εκκίνηση και με τον τραυματία Nagl να φθίνει απόδοσης από τους πρώτους γύρους ο Desalle ήταν αυτός που ακολούθησε τον Cairoli στο σκέλος. Χωρίς μεγάλες εναλλαγές στις πρώτες θέσεις ο Cairoli πήρε το σκέλος και την δεύτερη θέση στο σύνολο με δεύτερο στο σκέλος και νικητή του GP  για δεύτερη φορά φέτος τον Desalle. Ακόμα μια τρίτη θέση για τον Ramon που πλαισίωσε το βάθρο ενώ η τέταρτη θέση πήγε στον Bobryshev που παρά την μέτρια εκκίνηση του κατάφερε να περάσει αρκετούς οδηγούς. Κερδίζοντας την μάχη διαρκείας με τον Philippaerts, ο Boog πήρε την πέμπτη θέση αφήνοντας τον ιταλό έκτο.

C.Desalle, A.Cairoli και Steve Ramon οι νικητές της ΜΧ1.

Αποτελέσματα Kegums, πρώτου σκέλους ΜΧ1
1 Desalle, Clement Suzuki
2 Bobryshev, Evgeny    Honda
3 Ramon, Steve Suzuki
4 Cairoli, Antonio KTM
5 Philippaerts, David Yamaha
6 Boog, Xavier Kawasaki
7 Nagl, Maximilian KTM
8 Guarneri, Davide Honda
9 Leok, Tanel    Honda

Αποτελέσματα Kegums, δεύτερου σκέλους ΜΧ1
1 Cairoli, Antonio KTM
2 Desalle, Clement Suzuki
3 Ramon, Steve Suzuki
4 Bobryshev, Evgeny    Honda
5 Boog, Xavier Kawasaki
6 Philippaerts, David Yamaha
7 Nagl, Maximilian KTM
8 Leok, Tanel    Honda
9 Goncalves, Rui KTM
10 Guarneri, Davide Honda

Μεγάλος μαχητής αναδείχτηκε στην Λετονία ο Herlings.

Κατηγορία ΜΧ2
Απρόσμενη τροπή πήρε ο αγώνας όταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και πρωταθλητής Marvin Musquin έμπλεξε στο δεύτερο σκέλος στην εκκίνηση και αναγκάστηκε να ξεκινήσει τελευταίος, τερματίζοντας τελικά στην έβδομη θέση. Αν και είχε κερδίσει το πρώτο σκέλος ο γάλλος δεν ανέβηκε στο βάθρο αφού η αποφασιστικότητα και η πιθανότητα για νίκη σε GP του συναγωνισμού του, ήταν μεγάλη. Στο πρώτο σκέλος ο Jeffrey Herlings πήρε την εκκίνηση και οδήγησε με δυνατό ρυθμό το σκέλος έχοντας κοντά πίσω του τους Musquin και Roczen ενώ λίγο αργότερα την πρώτη τριάδα πλησίασε και ο Steven Frossard. Στον όγδοο γύρο ο Musquin αποφάσισε να περάσει τον Helrings και να οδηγήσει το σκέλος αφήνοντας τους Herlings, Roczen και Frossard να δίνουν την μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις. Στο τέλος του σκέλους ο Musquin πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού με τον Roczen να καταφέρνει να πάρει την δεύτερη θέση δύο γύρους πριν από τον τερματισμό από τον τρίτο τελικά Helrings. Ο Frossard τερμάτισε τέταρτος με πέμπτο τον Joel Roelants και έκτο τον Harri Kullas που είχε πολύ καλή εκκίνηση.

Το πάλεψε αλλά για ακόμα μια φορά φέτος δεν του βγήκε του Roczen.

Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Herlings ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και είχε από την αρχή πίσω του τον Frossard και τον Roczen να τον πιέζουν. Η πίεση του Frossard είχε αποτέλεσμα καταφέρνοντας να περάσει στην πρώτη θέση στον δεύτερο γύρο χτίζοντας σταδιακά και διαφορά από τους υπόλοιπους. Χωρίς εναλλαγές κύλησε το σκέλος μέχρι και τον δωδέκατο γύρο όπου ο Roczen πίεσε τον Helrings και αυτός με την σειρά του τον Frossard, Οι τρεις οδηγοί βρέθηκαν να εναλλάσσουν τις θέσεις τους μέχρι τον τελευταίο γύρο όπου ο Herlings κατάφερε να κάνει μια μικρή διαφορά μπροστά κερδίζοντας το σκέλος αλλά και το GP. Μεγάλη μάχη μέχρι και τον τερματισμό έγινε για την δεύτερη θέση με τον Frossard τελικά να τερματίζει σε αυτήν ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Τρίτος και απογοητευμένος τερμάτισε ο Roczen που πήρε την δεύτερη θέση στο GP χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει του περισσότερους δυνατούς βαθμούς από τον Musquin. Καλή εκκίνηση και καλό αγώνα έκανε ο Gautier Paulin τερματίζοντας τέταρτος μπροστά από τον Zach Osborne που υπέφερε με κακές εκκινήσεις και τον έκτο Roelants.

Μυρίστηκε βάθρο ο Frossard και ήταν το κίνητρο που χρειαζόταν για να οδηγήσει όπως τον παλιό καλό καιρό του 2008.

Αποτελέσματα Kegums, πρώτου σκέλους ΜΧ2
1 Musquin, Marvin KTM
2 Roczen, Ken     Suzuki
3 Herlings, Jeffrey KTM
4 Frossard, Steven Kawasaki
5 Roelants, Joel KTM
6 Kullas, Harri    Yamaha
7 Paulin, Gautier Yamaha
8 Simpson, Shaun KTM
9 Teillet, Valentin KTM
10 Charlier, Christophe Yamaha

Αποτελέσματα Kegums, δεύτερου σκέλους ΜΧ2
1 Herlings, Jeffrey KTM
2 Frossard, Steven Kawasaki
3 Roczen, Ken    Suzuki
4 Paulin, Gautier Yamaha
5 Osborne, Zach Yamaha
6 Roelants, Joel KTM
7 Musquin, Marvin KTM
8 Tonus, Arnaud Suzuki
9 Charlier, Christophe    Yamaha
10 Nicholls, Jake KTM

Ο “Boby” όπως φωνάζουν τον Bobryshev στα paddocks, έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στα δύο σκέλη της Λετονίας.

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1 Cairoli, A. 384
2 Desalle, C. 323
3 Philippaerts, D. 298
4 Ramon, Steve 277
5 Nagl, M. 276
6 de Dycker, Ken 269
7 Boog, Xavier 248
8 Leok, Tanel    207
9 Bobryshev, E. 189
10 Guarneri, D. 189

ΜΧ2
1 Musquin, M.    404
2 Roczen, Ken    330
3 Frossard, S. 308
4 Herlings, J. 286
5 Osborne, Zach 249
6 Simpson, Shaun 246
7 Tonus, Arnaud 236
8 Roelants, Joel 214
9 van Horebeek, J. 209
10 Kullas, Harri 182

O C.Desalle και η συντροφία του.

Κατασκευαστών
ΜΧ1

1 KTM    413
2 Suzuki 373
3 Yamaha 351
4 Honda 289
5 Kawasaki 275
6 TM 134
7 Aprilia 128
8 CCM     11
9 Husqvarna 4

ΜΧ2
1 KTM    442
2 Suzuki 347
3 Kawasaki 316
4 Yamaha 310
5 Honda 72
6 TM 18

Επόμενος αγώνας 04/7/2010 Uddevalla, Σουηδία.

Ακολουθούν τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4019 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...