Μίλησαν οι πρωτοπόροι των βαθμολογιών στο Colorado(video)

“Prova Generale” για το επερχόμενο MXDN αποτέλεσε ο πέμπτος γύρος του AMA Motocross στην πίστα του Thunder Valley. Οι πρωτοπόροι των βαθμολογιών κατάφεραν να επιβληθούν με τον Ryan Dungey να κερδίζει σχετικά άνετα στ 450cc και τον Christophe Pourcel να πετυχαίνει το πρώτο 1-1 φέτος σε αγώνα.

Τέταρτη σερί νίκη για τον Dungey στην Rookie χρονιά του στην κατηγορία.

Κατηγορία 450cc
Τον αγώνα τον γνωρίζαμε στο παρελθόν ως νυχτερινό, όμως πιθανότατα οι διοργανωτές προτίμησαν να τον πραγματοποιήσουν την ημέρα δοκιμάζοντας ορισμένα πράγματα για το επερχόμενο MXDN που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Στον αγώνα την εκκίνηση του πρώτου σκέλους πήρε ο τοπικός Andrew Short που επεδίωκε μια καλή εμφάνιση μέσα στην πατρίδα του όμως, τόσο αυτός όσο και ο Ben Townley στους πρώτους γύρους έπεσαν θύματα της ολισθηρότητας του βρεγμένου πρώτου σκέλους. Μετά τις πτώσεις μπροστά βρέθηκε ο Ryan Dungey που οδήγησε σταθερά αλλά όχι γρήγορα κάτι που είχε όρεξη να κάνει ο Josh Grant που έπιασε και πέρασε σχετικά εύκολα τον πρωτοπόρο της βαθμολογία. O Grant στο τέλος του σκέλους θα ήταν ο νικητής με δεύτερο τον Dungey και τρίτο τον κατά τα άλλα τραυματία στον ώμο Tommy Hahn και τέταρτο τον Brett Metcalfe που οδήγησε πολύ έξυπνα και ανταμείφθηκε για αυτό στο τέλος της ημέρας. Την πέμπτη θέση κατάλαβε ο Kyle Cuningham με έκτο τον Ben Townley. Στο δεύτερο σκέλος την εκκίνηση πήρε ξανά ο Short και οδήγησε δυνατά μπροστά από τον Dungey. Ο νικητής του πρώτου σκέλους είχε μια πτώση στην εκκίνηση ενώ και σε αυτό το σκέλος οι Chad Reed και Mike Alessi ήταν σκιές του καλού τους εαυτού. Στα μισά του σκέλους ο Dungey κατάφερε τελικά να περάσει τον Short και το ίδιο έκανε και ο Townley λίγο μετά. Όμως ο Dungey δεν είχε αντίπαλο και κατάφερε σχετικά εύκολα να πάρει το σκέλος και τον τέταρτο σερί, φετινό του αγώνα. Ο Townley πήρε την δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο με τον Short να καταλαμβάνει τελικά την τρίτη θέση. Ο Metcalfe κατάφερε μετά από μάχη με τον Short να τερματίζει τέταρτος κάτι που του έδωσε την τρίτη θέση στο βάθρο και την δεύτερη θέση στην βαθμολογία. Πέμπτη και καταϊδρωμένη θέση για τον Alessi με έκτο τον Kyle Regal.

Όλο και πιο κοντά στην πρώτη του νίκη έρχετε ο Townley.

Αποτελέσματα Thunder Valley κατηγορία 450cc.
1. Ryan Dungey SUZ 2/1
2. Ben Townley HON 6/2
3. Brett Metcalfe HON 4/4
4. Josh Grant YAM 1/10
5. Andrew Short HON 8/3
6. Kyle Regal HON 9/6
7. Kyle Chisholm YAM 7/8
8. Mike Alessi KTM 12/5
9. Chad Reed KAW 10/7
10. Justin Brayton YAM 13/9

Πρώτος με διαφορά στο Thunder Valley ο Pourcel.

Κατηγορία 250cc
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Christophe Pourcel είδε μετά από αρκετό καιρό νίκη στην κατηγορία, και παρά το ότι πέτυχε το πρώτο του φετινό 1-1 στα αντίστοιχα σκέλη, αυτή η νίκη δεν  ήρθε εύκολα. Στο πρώτο σκέλος ο Pourcel πήρε την εκκίνηση από τις ελάχιστες που έχει πάρει φέτος και οδήγησε μπροστά από τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Dean Wilson και τον Jake Weimer. O Wilson αν και ομόσταυλος του Pourcel, δεν τον άφησε σε χλωρό κλαρί πιέζοντας τον συνεχώς. Λίγο πριν από τα μισά του σκέλους όμως ο Pourcel αποφάσισε να ανεβάσει ρυθμό, κοίταξε πίσω τον Wilson σαν να τον χαιρετούσε και εξαφανίστηκε μπροστά κερδίζοντας το σκέλος. Οι μάχες για τον Wilson όμως δεν θα τελείωναν εκεί, σύντομα τον πλησίασε από την τρίτη θέση ο Trey Canard και τον πίεσε μέχρι και τον τερματισμό για την δεύτερη θέση. Στο τέλος ο Wilson τερμάτισε δεύτερος με τον Canard τρίτο και τον Tyla Rattray τέταρτο ανεβάζοντας ρυθμό προς το τέλος του σκέλους όπως πάντα. Πέμπτος τερμάτισε ο Broc Tickle μετά από καλή εκκίνηση και μάχη με τον έκτο Blake Wharton. Στο δεύτερο σκέλος ο Canard έκανε την επίθεση του για την κατάκτηση του πρώτου φετινού του αγώνα, πήρε την εκκίνηση και με τον Wharton να φυλάει τα νώτα του από την δεύτερη θέση κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά. O Pourcel δεν είχε καλή εκκίνηση και άργησε να βρεθεί μπροστά. Όταν τα κατάφερε όμως, πέρασε γρήγορα στην δεύτερη θέση και μετά από μια μικρή μάχη με τον Canard κατάφερε να πάρει και αυτό το σκέλος, κερδίζοντας τον δεύτερο φετινό του αγώνα. Δεύτερος σε σκέλος και σύνολο τερμάτισε ο Canard στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση ενώ τρίτος στο σκέλος τερμάτισε ο Wilson. Τέταρτος τερμάτισε ο Rattray κερδίζοντας την μάχη στο τέλος του σκέλους με τον πέμπτο Wharton. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Tickle.

Τον καλύτερο φετινό του αγώνα έκανε ο Canard #38. Ήταν κοντά στην νίκη αλλά το ίδιο και ο κύριος με το #377.

Αποτελέσματα Thunder Valley κατηγορία 250cc.
1. Chris Pourcel KAW 1/1
2. Trey Canard HON 3/2
3. Dean Wilson KAW 2/3
4. Tyla Rattray KAW 4/4
5. Blake Wharton HON 6/5
6. Broc Tickle YAM 5/6
7. M Davalos YAM 8/8
8. Eli Tomac HON 7/9
9. Cole Seely HON 9/12
10.Justin Barcia HON 16/7

Βαθμολογίες
450cc

1. Ryan Dungey  218
2. Brett Metcalfe  167
3. Chad Reed  160
4. Mike Alessi  154
5. Andrew Short  153
6. Josh Grant  152
7. Ben Townley  151
8. Kyle Chisholm  108
9. Tommy Hahn  101
10. Kyle Regal  94

250cc
1. Christophe Pourcel 219
2. Dean Wilson  185
3. Tyla Rattray  180
4. Trey Canard  162
5. Broc Tickle  151
6. Justin Barcia  140
7. Eli Tomac  135
8. Blake Wharton  112
9. Martin Davalos  108
10. Wil Hahn, Decatur 106

Επόμενος αγώνας 04/07/2010 Red Budd MI.

Aκολουθούν στιγμιότυπα των 450cc.

Aκολουθούν στιγμιότυπα των 250cc.

4019 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...