MXDN 2010 – Οι ομάδες της Γαλλίας και της Νέας Ζηλανδίας

Σε κάτι λιγότερο από τρεις μήνες θα πραγματοποιηθεί το Motocross des Nations στην πίστα του Thunder Valley στο Denver του Colorodo. Οι γάλλοι και οι νεοζηλανδοί αποφάσισαν πρώτοι για το ποιοι θα κάνουν το ταξίδι στην Αμερική για να εκπροσωπήσουν τα χρώματα της πατρίδας τους.

Ξεκινάμε από την ομάδα της Νέας Ζηαλανδίας που φέτος θα έχει τόσο τον Joshua Coppins ο οποίος είναι μόνιμο μέλος τις ομάδας τα τελευταία χρόνια αλλά και τον πρωταθλητή της ΜΧ2 του 2004 Ben Townley που και αυτός έχει συμμετάσχει σε αρκετά MXDN στην πρόσφατη καριέρα του. Το πρόβλημα για την ομάδα είναι ποιος θα συμμετάσχει στην ΜΧ2 όπου ισχύει το ηλικιακό όριο των 23 ετών του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Σαν επιλογή έχουν τον Brad Groombridge που αγωνίζεται στο εθνικό πρωτάθλημα και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτός που θα φορέσει την φανέλα της Νέας Ζηλανδίας στην ΜΧ2.

Από αριστερά προς τα δεξιά, M.Musquin, A.Boissiere, G.Paulin, X.Boog και S.Frossard.

Οι γάλλοι φέτος έχουν στόχο την πρώτη θέση, και πώς να μην την έχουν με τις τόσες δεύτερες θέσεις που έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια αλλά και με τόσους δυνατούς οδηγούς σε όλες τι κατηγορίες που έχουν φέτος. Για αυτό τον λόγο στην παρούσα φάση η ομοσπονδία επέλεξε έξι από τους κορυφαίους γάλλους οδηγούς σε παγκόσμιο και αμερικανικό επίπεδο μέχρι να πάρει την τελική απόφαση τον Σεπτέμβριο. Στην ΜΧ2 λοιπόν ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο παγκόσμιο Marvin Musquin σίγουρα θα είναι ο οδηγός της ομάδας αλλά αν δεν τα καταφέρει υπάρχουν οι εφεδρείες του Steven Frossard που πρόσφατα ανέβηκε στην δεύτερη θέση της κατάταξης στο παγκόσμιο αλλά και του Gautier Paulin που ανακάμπτει μετά από τον τραυματισμό του. Στην ΜΧ1 πρώτο στην λίστα φιγουράρει το όνομα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας ΑΜΑ Motocross Christophe Pourcel που ως γνωστόν είχε δηλώσει από φέτος την επιθυμία να αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία. Επίσης για την ΜΧ1 αλλά και για την ΜΧ3 οι γάλλοι έχουν στην ομάδα τους Sebastian Pourcel τον εκπληκτικό φέτος Xavier Boog αλλά και τον Anthony Boissiere. Τέλος να πούμε ότι από την γαλλική ομάδα όλοι εκτός του Boog έχουν ξανασυμμετάσχει σε MXDN.

4026 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...