Ασταμάτητος ο Trey Canard(video)

Για ακόμα έναν αγώνα κανένας δεν κατάφερε να σταματήσει το σερί του Trey Canard στην Washougal. Κέρδισε για τρίτο σερί αγώνα στα 250cc και αναβίωσε τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο. Ασταμάτητος όμως ήταν και ο Ryan Dungey στα 450cc πετυχαίνοντας το εκπληκτικό για “rookie” των επτά συνεχόμενων νικών. Το πρωτάθλημα θα κάνει ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων για να επιστρέψει στην ιστορική Unadilla όπου θα συμμετάσχει και ο James Stewart.

Ο Canard έχει μέχρι τώρα τις περισσότερες νίκες στην κατηγορία.

Κατηγορία 450cc
Οι απουσίες ήταν έντονες στον αγώνα ρετρό της Washougal για την κατηγορία με πρώτο και καλύτερο τον περσινό πρωταθλητή Chad Reed να αποσύρεται φέτος από τους αγώνες μετά την εγκατάλειψη του στο Spring Creek. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο Reed πάσχει από τον ιό Epstein Barr και χρειάζεται ξεκούραση. Εκτός αγώνων τέθηκε πλήρως και ο Josh Hill μετά και τον πρόσφατο τραυματισμό του(βρισκόταν ήδη σε κατάσταση ανάρρωσης) στην προσπάθεια του να κάνει back flip για να συμμετάσχει στα φετινά Χ – Games. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά (μετά και τις απουσίες J.Stewart και R.Villopoto) ο Ben Townley στο πρώτο σκέλος του αγώνα είχε μια πτώση τραυματίζοντας ξανά τον ταλαιπωρημένο του ώμο, εγκαταλείποντας τον αγώνα και πιθανότατα το πρωτάθλημα. Με ή χωρίς τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος ο Ryan Dungey δεν δυσκολεύτηκε να πάρει για άλλη μια φορά και τα δύο σκέλη του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος έπρεπε να περιμένει τους Andrew Short που πήρε την εκκίνηση και Kevin Windham που βρισκόταν δεύτερος, να κόψουν λίγο ρυθμό για να τους περάσει. Από εκεί και μετά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να οδηγήσει το σκέλος μέχρι και την καρό σημαία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Short όχι πολύ πίσω από τον Dungey ενώ τρίτος τερμάτισε ο Brett Metcalfe κερδίζοντας αρκετές μάχες μέσα στον αγώνα. Ανεβάζοντας στροφές μετά από μέτρια εκκίνηση ο Josh Grant κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο Ryan Sipes που έκανε τον καλύτερο φετινό του αγώνα. Την εξάδα έκλεισε ο Mike Alessi που για ακόμα έναν αγώνα αντιμετώπισε προβλήματα με πτώσεις και ατυχίες.

T.Canard (με retro look), C. Pourcel και T.Rattray οι νικητές των 250cc.

Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Short πήρε την εκκίνηση έχοντας κοντά του τους Windham και Dungey. Σύντομα όμως ο Short με τον Dungey ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους  δίνοντας την μάχη για την πρώτη θέση μέχρι και τα μισά του σκέλους. Από εκεί  και μετά όμως ο Dungey πέρασε μπροστά και άνοιξε τον ρυθμό, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο το σκέλος και τον έβδομο σερί φετινό του αγώνα. Δεύτερος για ακόμα μια φορά τερμάτισε ο Short με τον εκπληκτικό στην Washougal Tommy Hahn τρίτο που ανέβηκε αρκετές θέσεις μετά την κακή του εκκίνηση. Τέταρτος κατάφερε να τερματίσει ο Justin Brayton στον καλύτερο φετινό τερματισμό του με πέμπτο τον Metcalfe που είχε μια πτώση στον δεύτερο γύρο, φέρνοντας τον να παλεύει από την 25η θέση! Η μαχητικότητα του αυστραλού τον έφερε στην τρίτη θέση του βάθρου. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Nick Wey πετυχαίνοντας και αυτός το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα Washougal κατηγορία 450cc.
1.  Ryan Dungey  Suzuki (1-1)
2. Andrew Short  Honda (2-2)
3. Brett Metcalfe  Honda (3-5)
4. Tommy Hahn  Suzuki (7-3)
5. Nick Wey  Kawasaki (10-6)
6. Ryan Sipes  Yamaha (5-11)
7. Kevin Windham Miss., Honda (9-9)
8. Kyle Chisholm  Yamaha (8-10)
9. Dan Reardon  Yamaha (12-7)
10. Kyle Cunningham  Yamaha (11-8)

“Θα περάσει πάνω από το πτώμα μου για να κερδίσει” δήλωσε ο Dungey για την επερχόμενη αναμέτρηση του με τον James Stewart στον επόμενο αγώνα.

Κατηγορία 250cc
Ο Trey Canard για άλλη μια φορά ανακάτεψε την τράπουλα στην κατηγορία πετυχαίνοντας μια νίκη σταθμό για το φετινό πρωτάθλημα. Όχι μόνο αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αλλά κατάφερε να κερδίσει τον τρίτο του (και μάλιστα σερί) αγώνα κάτι που κανένας δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Όσο για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Christophe Pourcel  το περσινό πρόβλημα με το στομάχι του επανέρχεται στο προσκήνιο με τον γάλλο να μην μπορεί να κάνει σωστή διατροφή ανάμεσα στα σκέλη και να εξασθενεί στα δεύτερα σκέλη. Στο πρώτο σκέλος ο Canard χαιρέτισε τον συναγωνισμό από την εκκίνηση αφήνοντας τα υπόλοιπα Honda των Blake Wharton Eli Tomac και Justin Barcia να δίνουν την μάχη με τα Kawasaki των Jake Weimer και Tyla Rattray. O Pourcel δεν είχε καλή εκκίνηση και από την 10η θέση προσπαθούσε να βρεθεί γρήγορα μπροστά. Κατάφερε να πιάσει τον Rattray στην τέταρτη θέση σχετικά γρήγορα όμως από εκεί και μετά η άνοδος ήταν αργή. Στο τέλος ο Canard ήταν ο νικητής με τον Pourcel να ανεβαίνει τρεις γύρους πριν τον τερματισμό στην δεύτερη θέση και να τερματίζει εκεί έχοντας πίσω του τον Weimer στην τρίτη θέση στον καλύτερο φετινό του τερματισμό. Τέταρτος τερμάτισε ο Rattray αφήνοντας πέμπτο τον Wharton με έκτο τον Dean Wilson που είχε μια πτώση ενώ βρισκόταν στην πρώτη εξάδα. Ο Barcia είχε μια μηχανική βλάβη με εγκατάλειψη στα μισά του σκέλους ενώ έδινε την μάχη για την τρίτη θέση.

Τον καλύτερο του εαυτό δίνει ο Short το τελευταίο διάστημα και τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν.

Στο δεύτερο σκέλος ξανά ο Canard πήρε την εκκίνηση έχοντας πίσω του τους Pourcel και Rattray να τον καταδιώκουν. Ο δυνατός ρυθμός του αγώνα από την πρώτη τριάδα άρχισε να μεγαλώνει την διαφορά από τους υπόλοιπους, με τον Weimer να έχει μια πτώση στην προσπάθεια να ακολουθήσει τους πρωτοπόρους. Στα μισά του σκέλους o Canard κατάφερε να διατηρήσει τον δυνατό ρυθμό και να απομακρυνθεί από του υπόλοιπους κερδίζοντας  έτσι ακόμα έναν φετινό σκέλος και αγώνα. Χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τον πρωτοπόρο ο Pourcel πήρε την δεύτερη θέση σε σκέλος και αγώνα με τον τρίτο τον Rattray που συμπλήρωσε το βάθρο. Τέταρτος τερμάτισε ο Wharton με πέμπτο τον Martin Davalos που είχε καλή εκκίνηση και έκτο ξανά τον Wilson που έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

R.Dungey, A.Short και B.Metcalfe οι νικητές των 450cc.

Αποτελέσματα Washougal κατηγορία 250cc.
1.  Trey Canard   Honda (1-1)
2. Christophe Pourcel  Kawasaki (2-2)
3. Tyla Rattray  Kawasaki (4-3)
4. Blake Wharton  Honda (5-4)
5. Dean Wilson  Kawasaki (6-6)
6. Jake Weimer  Kawasaki (3-11)
7. Eli Tomac  Honda (7-9)
8. Tommy Searle KTM (10-7)
9. Vince Friese  Yamaha (12-12)
10. Martin Davalos  Yamaha (22-5)

Ο C.Pourcel ψάχνει για 450cc συμβόλαιο αυτό το διάστημα. Αν δεν λύσει σύντομα το πρόβλημα με την αντοχή του, θα μείνει για ακόμα μια χρονιά στα 250cc.

Βαθμολογίες
450cc

1.  Ryan Dungey 368
2. Andrew Short  273
3. Brett Metcalfe  257
4. Josh Grant  238
5. Ben Townley  223
6. Mike Alessi  219
7. Chad Reed  204
8. Ryan Sipes  166
9. Kyle Chisholm  158
10. Kyle Regal  157

250cc

1.  Christophe Pourcel 340
2. Trey Canard  302
3. Dean Wilson  294
4. Tyla Rattray  286
5. Justin Barcia  212
6. Blake Wharton  209
7. Broc Tickle  209
8. Eli Tomac  200
9. Jake Weimer  195
10. Martin Davalos 163

Επόμενος αγώνας 14/08/2010 Unadilla Valley, NY

Ακολουθούν στιγμιότυπα από τους αγώνες των 450cc.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από τους αγώνες των 250cc.

tp://www.youtube.com/watch?v=9Lz2qyvMR5Y]

4019 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...