MXGP – Μύρισε τίτλος (video)

Μετά και τα νικηφόρο πέρασμα τους από το Loket της Τσεχίας, οι δύο πρωτοπόροι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Antonio Cairoli (ΜΧ1) και Marvin Musquin (MX2) έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν τους δεύτερους σερί τίτλους τους στον επόμενο αγώνα στην Βραζιλία. Και οι δύο όμως δεν κυριάρχησαν στην Τσεχία.

Αν μπει μπροστά ο Cairoli δύσκολα χάνει.

Κατηγορία ΜΧ1
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την κεντρική Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, ήταν έντονες και στην Τσεχία με αποτέλεσμα τα προκριματικά του Σαββάτου να πραγματοποιηθούν κάτω από έντονη λάσπη. Ευτυχώς η βροχή σταμάτησε το βράδυ, η πίστα επισκευάστηκε και ήταν λίγο βαριά στα πρώτα μόνο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Antonio Cairoli κατάφερε να στρίψει πρώτος μετά την εκκίνηση και να οδηγήσει το σκέλος, έχοντας μόνιμα πίσω του τον Tanel Leok. Με αρκετή λάσπη να υπάρχει σε αρκετά σημεία της  πίστας ο Cairoli άρχισε να μένει από Roll-Offs στα ντουμπλαρίσματα, κάτι που ο Leok εκμεταλλεύτηκε στον ενδέκατο γύρο και έκανε την επίθεση του στον πρωτοπόρο. Στον τερματισμό του αγώνα ο Leok είδε πρώτος την καρό σημαία έχοντας λίγο πίσω του στην δεύτερη θέση τον Cairoli. Μετά από μέτρια εκκίνηση και σκληρή μάχη με τον David Philippaerts ο pole man του Σαββάτου Clement Desalle κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση αφήνοντας τον Philippaerts τέταρτο. Μέτρια εκκίνηση είχε και ο Max Nagl που τελικά τερμάτισε πέμπτος ενώ ο Steve Ramon έκανε ένα συντηρητικό αγώνα τερματίζοντας έκτος.

Ο Leok κατάφερε να κερδίσει στα ίσα σκέλος απο το Cairoli, κάτι που ελάχιστοι έχουν καταφέρει φέτος.

Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Cairoli ήσαν αυτός που οδήγησε από την αρχή τον αγώνα και παρά την πίεση του Desalle από την δεύτερη θέση ο ιταλός επικράτησε άνετα πετυχαίνοντας την 35 του νίκη στα GP. Με μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση ο Desalle καπάρωσε την δεύτερη θέση σε σκέλος, GP αλλά και καθώς φαίνεται και στο πρωτάθλημα που πρέπει να συμβεί κάτι εξαιρετικό για να την χάσει. Τρίτος τερμάτισε ο Ramon που είχε καλή εκκίνηση και περιόρισε σχετικά νωρίς τον πεισματάρη Evgeny Bobryshev, Έχοντας χάσει το μαγικό των εκκινήσεων ο Nagl και πάλι ξεκίνησε μέτρια καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση, μπροστά από τον πέμπτο Leok που είχε πολύ κακή εκκίνηση χάνοντας έτσι όλες του τις ελπίδες για κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση στο βάθρο. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Kevin Strijbos που όσοι τον θυμούνται στις καλές του εποχές σίγουρα ξέρουν και τα πολλά προβλήματα που έχει περάσει με τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια.

A.Cairoli, C.Desalle και Τ.Leok οι νικητές της ΜΧ1.


Αποτελέσματα Loket, πρώτου σκέλους ΜΧ1

1 Leok, Tanel    Honda
2 Cairoli, Antonio KTM
3 Desalle, Clement Suzuki
4 Philippaerts, David    Yamaha
5 Nagl, Maximilian KTM
6 Ramon, Steve Suzuki
7 Pourcel, Sebastien Kawasaki
8 Aubin, Nicolas Kawasaki
9 Bobryshev, Evgeny    Honda
10 Goncalves, Rui KTM

Αποτελέσματα Loket, δεύτερου σκέλους ΜΧ1

1 Cairoli, Antonio KTM
2 Desalle, Clement Suzuki
3 Ramon, Steve Suzuki
4 Nagl, Maximilian KTM
5 Leok, Tanel    Honda
6 Strijbos, Kevin Suzuki
7 Bobryshev, Evgeny    Honda
8 Goncalves, Rui KTM
9 Philippaerts, David Yamaha
10 Coppins, Joshua Aprilia

Ο Μusquin επέβαλε τους δικούς του κανόνες στην Τσεχία.

Κατηγορία ΜΧ2
Με ανεβασμένη την αυτοπεποίθηση του μετά την πρώτη του νίκη στο Lommel ο Ken Roczen ήταν έτοιμος να την ζευγαρώσει στην Τσεχία. Σε μια πίστα όμως που παραδοσιακά ο Marvin Musquin δεν τα πάει καλά, κατάφερε τελικά ο γάλλος να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στην κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος ο Roczen είχε τον πρώτο λόγο. Πήρε την εκκίνηση και δεν επέτρεψε σε κανέναν από τους Shaun Simpson και Jeffrey Herlings να βρεθούν κοντά του κερδίζοντας άνετα το σκέλος. Μετά από μέτρια εκκίνηση και ταλαιπωρία μέσα στην λάσπη του πρώτου σκέλους ο Musquin άργησε πολύ να βρεθεί στην δεύτερη θέση στην οποία τερμάτισε τελικά. Τρίτος τερμάτισε ο Herlings με τέταρτο τον Jeremy vanHorebeek που κέρδισε την μάχη με τον πέμπτο Simpson. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Gautier Paulin.

Δυνατό come back για τον Roczen στο τέλος του πρωταθλήματος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Musquin μπήκε πιο αποφασισμένος πήρε την εκκίνηση και έθεσε δυνατό ρυθμό στον αγώνα έχοντας πίσω του τον Roczen. Σύντομα οι δύο πρωτοπόροι ενεπλάκησαν στην μάχη της πρώτης θέσης με τον Roczen να καταφέρνει στον έβδομο γύρο να περάσει μπροστά, για λίγο όμως αφού ο Musquin κατάφερε να τον ξαναπεράσει και να πάρει την πρώτη θέση στο τέλος του σκέλους. Η νίκη σε αυτό το σκέλος έδωσε το GP στον Musquin αφήνοντας δεύτερο σε σκέλος και σύνολο τον Roczen. Πολύ καλό αγώνα έκανε σε αυτό το σκέλος ο Paulin οδηγώντας στην τρίτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό, γεγονός που τον έφερε και στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Τέταρτος τερμάτισε ο Steven Frossard που έμπλεξε στην πτώση της πρώτης στροφής στο πρώτο σκέλος χάνοντας πολλές δυνάμεις. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο vanHorebeek χάνοντας το βάθρο για λίγους βαθμούς ενώ την εξάδα έκλεισε ο Simpson.

Αποτελέσματα Loket, πρώτου σκέλους ΜΧ2

1 Roczen, Ken Suzuki
2 Musquin, Marvin KTM
3 Herlings, Jeffrey KTM
4 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
5 Simpson, Shaun KTM
6 Paulin, Gautier Yamaha
7 Charlier, Christophe    Yamaha
8 Tonus, Arnaud Suzuki
9 Roelants, Joel KTM
10 Kullas, Harri Yamaha

Αποτελέσματα Loket, δεύτερου σκέλους ΜΧ2

1 Musquin, Marvin KTM
2 Roczen, Ken     Suzuki
3 Paulin, Gautier Yamaha
4 Frossard, Steven Kawasaki
5 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
6 Simpson, Shaun KTM
7 Tonus, Arnaud Suzuki
8 Osborne, Zach Yamaha
9 Roelants, Joel KTM
10 Teillet, Valentin KTM

Δεύτερο φετινό βάθρο για τον Paulin.

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1 Cairoli, A. 531
2 Desalle, C. 447
3 Philippaerts, D. 394
4 Nagl, M. 382
5 Ramon, Steve 376
6 de Dycker, Ken 309
7 Leok, Tanel    290
8 Boog, Xavier 276
9 Bobryshev, E. 270
10 Guarneri, D. 213

ΜΧ2
1 Musquin, M.    527
2 Roczen, Ken    449
3 Frossard, S.    404
4 Herlings, J.    391
5 Simpson, Shaun 329
6 Osborne, Zach 313
7 van Horebeek, J. 302
8 Roelants, Joel 298
9 Tonus, Arnaud 293
10 Kullas, Harri 254

Κατασκευαστών
ΜΧ1

1 KTM    560
2 Suzuki 497
3 Yamaha 448
4  Honda 399
5 Kawasaki 332
6 Aprilia 192
7 TM    145
8 CCM     25
9 Husqvarna 4

ΜΧ2
1 KTM    576
2 Suzuki 473
3 Kawasaki 424
4 Yamaha 414
5 Honda 97
6 TM 34

Επόμενος αγώνας 22/8/2010, Campo Grande Βραζιλία.

Ακολουθούν στιγμιότυπα του αγώνα.

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...