Εκπληκτικοί αγώνες στην ιστορική Unadilla(video)

Ο ένατος γύρο του AMA Motocross στην ιστορική Unadilla επιφύλασσε ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις που κυριολεκτικά έγραψαν ιστορία. Παρουσία του J.Stewart ο Ryan Dungey πήρε σχετικά εύκολα και τα δύο σκέλη στα 450cc ενώ ο Trey Canard κέρδισε ακόμα έναν αγώνα στα 250cc λαμβάνοντας ένα ανέλπιστο bonus 25 βαθμών στην βαθμολογία.

Ο κόσμος γέμισε την πίστα της Unadilla για να δει την μάχη Stewart – Dungey. Τελικά ο Stewart δεν βρέθηκε ποτέ κοντά στον Dungey.

Κατηγορία 450cc
O αγώνας της Unadilla είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους για αυτήν την κατηγορία. Πρώτον γιατί ο James Stewart επέστρεφε στην ενεργό δράση μετά από αρκετό καιρό απουσίας. Δεύτερον γιατί ανακοινώθηκε η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στο φετινό MXDN και τρίτον γιατί ο Clement Desalle από το παγκόσμιο θα αγωνιζόταν ως φιλοξενούμενος οδηγός της Suzuki. Στο τέλος της ημέρας όμως ο Stewart απογοήτευσε, η ομάδα MXDN της Αμερικής ανακοινώθηκε και ο Desalle έκλεψε την παράσταση χωρίς όμως να κερδίσει. Ο νικητής και κυρίαρχος του αγώνα δεν θα ήταν άλλος από τον συνήθη ύποπτο Ryan Dungey που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε από την αρχή το πρώτο σκέλος, έχοντας πίσω τους Andrew Short, Desalle και Stewart. Στους πρώτους κιόλας γύρους ο Desalle με τον Stewart πέρασαν τον Short και προσπάθησαν να κρατηθούν κοντά στον πρωτοπόρο. Μάταια όμως αφού ο Dungey άνοιγε συνέχεια την διαφορά του αφήνοντας τους διεκδικητές του να μάχονται για την δεύτερη θέση. Προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση ο Desalle υπέκυψε τελικά στην πίεση του Stewart που όμως είχε ένα σβήσιμο του κινητήρα σε μια δύσκολη στροφή επιτρέποντας στο Desalle να τον περάσει. Από εκεί και μετά ο Desalle κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα και να πάρει την δεύτερη θέση αφήνοντας τον Stewart λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Short που επιλέγει για πρώτη φορά στην ομάδα του MXDN ενώ μετά από κακή εκκίνηση ο Brett Metcalfe κατάφερε να τερματίσει πέμπτος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο φετινός νικητής του Super X στα X-Games Josh Grant.

Ο Dungey περίμενε στην Unadilla συναγωνισμό από τον Stewart αλλά τελικά τον βρήκε από τον Desalle.

Στο δεύτερο σκέλος ο  Short πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για αρκετούς γύρους πριν τον περάσουν και πάλι ο Desalle με τον Dungey αυτήν την φορά. Οι δύο οδηγοί της Suzuki έδωσαν όμορφες μάχες με τον Dungey τελικά να καταφέρνει να περάσει μπροστά, κερδίζοντας σκέλος και αγώνα. Ολοκληρώνοντας την εκπληκτική του εμφάνιση ο Desalle τερμάτισε δεύτερος σε σκέλος και σύνολο πετυχαίνοντας το δεύτερο του βάθρο επί αμερικανικού εδάφους καθώς είχε τερματίσει τρίτος πέρσι στην Washougal. Με καλή εκκίνηση αυτήν την φορά ο Metacalfe δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την τρίτη θέση ανεβαίνοντας έτσι στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Με μια άκρως επιθετική κίνηση ο Kevin Windham πέρασε λίγο πριν τον τερματισμό τον Short για την τέταρτη θέση ενώ την εξάδα συμπλήρωσε άλλο ένα Honda αυτό του Kyle Regal. O Stewart δεν είχε καλή εκκίνηση και εγκατέλειψε στα μισά του σκέλους όταν βρισκόταν στην όγδοη θέση. Φήμες θέλουν τον Stewart να μην συνεχίζει στους επόμενους τρεις αγώνες όπως είχε δηλώσει, λόγω την μη επιλογής του στην αμερικανική ομάδα MXDN που αποτελούσε και τον απώτερο σκοπό της επιστροφής του.

Ο Stewart δεν ήταν σε καμοία περίπτωση έτοιμος για αυτόν τον αγώνα και δεν ήταν σωστό να εκβιάσει την συμμετοχή του στο φετινό MXDN.

Αποτελέσματα Unadilla κατηγορία 450cc.
1. Ryan Dungey  Suzuki (1-1)
2. Clement Desalle Suzuki (2-2)
3. Brett Metcalfe  Honda (5-3)
4. Andrew Short  Honda (4-5)
5. Kyle Regal  Honda (8-6)
6. Ben Townley  Honda (7-9)
7. Kyle Chisholm  Yamaha (9-8)
8. Justin Brayton  Yamaha (11-7)
9. Josh Grant  Yamaha (6-14)
10. Tommy Hahn  Suzuki (10-11)

Η μέρα ήταν όλη του Canard. Πήρε τον τέταρτο σερί αγώνα, μείωσε την βαθμολογίκη διαφορά στους 16 βαθμούς και επιλέχτηκε για πρώτη φορά στην ομάδα MXDN της Αμερικής.

Κατηγορία 250cc
Στον αγώνα της Unadilla ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Christophe Pourcel κατέβηκε αποφασισμένος να επιστρέψει στις νίκες βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί του Trey Canard. Αυτό που κατάφερε τελικά ήταν από 38 βαθμούς διαφοράς που είχαν οι δύο οδηγοί να μειωθεί στους 16. Όλα έγιναν στο πρώτο σκέλος όταν ο Pourcel από την πέμπτη θέση όπου ξεκίνησε κατάφερε να περάσει μέσα σε τρεις γύρους στην πρώτη. Όμως αμέσως μόλις πέρασε τον Dean Wilson, που είχε πάρει την εκκίνηση και πρωτοπορία, είχε μια πτώση που ανάγκασε τον γάλλο να εγκαταλείψει. Ο Wilson έτσι ξαναπέρασε μπροστά για να τον περάσει με μια άσχημη προσπέραση ο Justin Barcia. Όμως ούτε ο Barcia θα έμενε πρώτος αφού μια πτώση τον έστειλε στις πίσω θέσεις παραχωρώντας την πρώτη θέση στον Canard. O Canard κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό παρά την πίεση στους τελευταίους γύρους του δεύτερου τελικά Blake Wharton. Τρίτος τερμάτισε ο Barcia με τέταρτο τον Eli Tomac συμπληρώνοντας το καρέ Honda στις πρώτες θέσεις. Πέμπτος τερμάτισε ο Tyla Rattray με έκτο τον Wilson που σηκώθηκε γρήγορα μετά την πτώση του στην προσπέραση του Barcia.

O Pourcel κερδίζει τον δεύτερο σκέλος με εκπληξκτικό τρόπο από τον Canard.

Με τον Pourcel να χάνει 25 βαθμούς μέσα σε ένα σκέλος το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε με ιδιαίτερη αγωνία. Η αγωνία μεγάλωσε όταν την εκκίνηση του σκέλους πήρε ο Canard με τον Pourcel να βρίσκεται έξω από την πρώτη εξάδα. Τον πρωτοπόρο προσπάθησαν να ακολουθήσουν ο δεύτερος Wilson με τον τρίτο Rattray χωρίς όμως επιτυχία. Με υπομονή ο Pourcel πέρναγε έναν έναν τους αντιπάλους του για να βρεθεί στην δεύτερη θέση πέντε γύρους πριν τον τερματισμό και σχεδόν 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον Canard. Γράφοντας εκπληκτικά γυρολόγια ο Pourcel, και την κούραση να αρχίζει να καταβάλει τον Canard οι δύο οδηγοί βρέθηκαν να παλεύουν για την πρώτη θέση δύο γύρους πριν τον τερματισμό. Με εκπληκτικό τρόπο ο Pourcel πέρασε τον Canard που προσπάθησε να απαντήσει λίγες στροφές πριν από τον τερματισμό χωρίς όμως επιτυχία. Πρώτος τερμάτισε ο Pourcel σώζοντας κάποιους βαθμούς από αυτόν τον καταστροφικό του αγώνα, με δεύτερο τον νικητή του αγώνα Canard. Τρίτος σε σκέλος και σύνολο κατάφερε να τερματίσει ο Wilson, με τέταρτο τον Rattray και πέμπτο τον Barcia που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Eli Tomac.

Αποτελέσματα Unadilla κατηγορία 250cc.
1. Trey Canard  Honda (1-2)
2. Justin Barcia  Honda (3-5)
3. Dean Wilson  Kawasaki (6-3)
4. Tyla Rattray  Kawasaki (5-4)
5. Blake Wharton  Honda (2-9)
6. Eli Tomac  Honda (4-6)
7. Christophe Pourcel  Kawasaki (38-1)
8. Martin Davalos Yamaha (10-8)
9. Matt Lemoine  Suzuki (8-12)
10. Wil Hahn  Honda (14-11)

Συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις ο τρίτος στην βαθμολογία Wilson.

Βαθμολογίες
450cc

1. Ryan Dungey  418
2. Andrew Short  307
3. Brett Metcalfe  293
4. Josh Grant  260
5. Ben Townley  249
6. Mike Alessi  235
7. Chad Reed  204
8. Kyle Regal  185
9. Kyle Chisholm  183
10. Ryan Sipes  181

250cc
1. Christophe Pourcel  365
2. Trey Canard 349
3. Dean Wilson, 329
4. Tyla Rattray  320
5. Justin Barcia  248
6. Blake Wharton 243
7. Eli Tomac  233
8. Broc Tickle  209
9. Jake Weimer  195
10. Martin Davalos  187

Επόμενος αγώνας 28/8/2010 Southwick, MA.

Ακολουθούν στιγμιότυπα του αγώνα των 450cc

Ακολουθούν στιγμιότυπα του αγώνα των 250cc


3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...