MXGP – O Α.Cairoli πήρε έναν ιστορικό τίτλο(video)

Στο GP της Βραζιλίας ο Antonio Cairoli κατέκτησε τον δεύτερο σερί τίτλο του στην MX1 μετά την αναγκαστική εγκατάλειψη του δεύτερου στην βαθμολογία Clement Desalle. Απόλυτος κυρίαρχος και νικητής στην ΜΧ2 ήταν ο Ken Roczen κερδίζοντας εντυπωσιακά και τα δύο σκέλη.

Συμβόλαιο με τον τίτλο ήταν η μεταγραφή του Cairoli για την KTM.

Κατηγορία ΜΧ1
Για τον Cairoli και την ομάδα του αυτός ο τίτλος σήμαινε πολλά. Έχοντας κατακτήσει τους τρεις προηγούμενους τίτλους του ο ιταλός με την Yamaha κέρδισε το στοίχημα της μεταγραφής του στην ΚΤΜ. Παράλληλα η αυστριακή εταιρία ευτύχησε να κατακτήσει επιτέλους τον πολυπόθητο πρώτο της τίτλο στην ΜΧ1 και μάλιστα ρισκάροντας με μια νέα “πειραματική” μοτοσικλέτα το SXF350. Όλα αυτά μαζί πλαισίωσαν μια ιστορική κατάκτηση του φετινού τίτλου της ΜΧ1. Κανένας όμως δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός ο τίτλος θα κριθεί τελικά στην Βραζιλία. Ειδικά στο πρώτο σκέλος όταν ο Max Nagl πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα αφήνοντας πίσω του να μάχονται για την δεύτερη θέση οι David Philippaert και Desalle. Ο Cairoli δεν είχε καλή εκκίνηση και από την δέκατη θέση προσπαθούσε να  ανέβει μπροστά. Την πρωτοπορία του αγώνα κατάφερε να πάρει στον δεύτερο γύρο ο Philippaerts από τον Nagl, και μάλιστα ο ιταλός άρχισε να δημιουργεί και διαφορά. Τον Nagl κατάφερε να περάσει και ο Desalle αλλά αμέσως μετά είχε μια πτώση που τον έριξε στην τέταρτη θέση. Ο Desalle κατάφερε τρεις γύρους πριν τον τερματισμό να περάσει ξανά τον Nagl όμως λίγο πριν τον τερματισμό έχασε με την σειρά του την δεύτερη θέση από τον Cairoli που έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα. Άνετα πρώτος τερμάτισε ο Philippaerts με δεύτερο όπως είπαμε τον Cairoli τρίτο τον Desalle και τέταρτο τον Nagl. Πέμπτος τερμάτισε ο David Guarnery που πήρε καλή εκκίνηση και οδήγησε δυνατά σε ολόκληρο το σκέλος ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Rui Goncalves.

Ξύπνησε ο Philippaerts κερδίζοντας το πρώτο σκέλος που όμως δεν ήταν αρκετό για να πάρει τον αγώνα.

Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Nagl ήταν αυτός που πήρε ξανά την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα αλλά αυτήν την φορά τον πέρασε γρήγορα ο Desalle για την πρώτη θέση. Στον τέταρτο γύρο ο Cairoli κατάφερε μετά από καλή εκκίνηση αυτήν την φορά να βρεθεί πίσω από τον Desalle όμως στον όγδοο γύρο είχε μια πτώση που τον έστειλε στην τέταρτη θέση. Ο ιταλός στους επόμενους γύρους κατάφερε να περάσει ξανά στην δεύτερη θέση και πέρασε στην πρώτη τρεις γύρους πριν από τον τερματισμό όταν η μοτοσικλέτα του Desalle παρέδωσε πνεύμα αναγκάζοντας τον βέλγο να εγκαταλείψει. Ο Cairoli έτσι πήρε το σκέλος τον αγώνα της Βραζιλίας και τους βαθμούς που του εξασφάλισαν τον δεύτερο σερί τίτλο στην κατηγορία. Δεύτερος σε σκέλος και σύνολο τερμάτισε ο Philippaerts που έσπευσε να συγχαρεί τον συμπατριώτη του μετά τον τερματισμό. Στην τρίτη θέση του σκέλυος και του βάθρου βρέθηκε ο Nagl ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Steve Ramon με πέμπτο τον Goncalves και έκτο τον Xavier Boog που είχε μια πτώση με εγκατάλειψη στην πρώτη στροφή του πρώτου σκέλους.

Αποτελέσματα Campo Grande, πρώτου σκέλους ΜΧ1
1 Philippaerts, David Yamaha
2 Cairoli, Antonio KTM
3 Desalle, Clement Suzuki
4 Nagl, Maximilian KTM
5 Guarneri, Davide Honda
6 Goncalves, Rui KTM
7 Ramon, Steve Suzuki
8 Leok, Tanel    Honda
9 Coppins, Joshua Aprilia
10 Albertson, JimmyHonda

Αποτελέσματα Campo Grande, δεύτερου σκέλους ΜΧ1
1 Cairoli, Antonio KTM
2 Philippaerts, David Yamaha
3 Nagl, Maximilian KTM
4 Ramon, Steve Suzuki
5 Goncalves, Rui KTM
6 Boog, Xavier Kawasaki
7 Coppins, Joshua Aprilia
8 Guarneri, Davide Honda
9 Albertson, Jimmy Honda
10 Leok, Tanel Honda

Εκπληκτικός ο Roczen στην Βραζιλία.

Κατηγορία ΜΧ2
Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε στην Βραζιλία ο Roczen κερδίζοντας στα ίσα τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και πρωταθλητή Marvin Musquin. Στο πρώτο σκέλος ο Musquin πήρε την εκκίνηση και οδήγησε μπροστά από τον Roczen. Σύντομα οι δύο οδηγοί βρέθηκαν να παλεύουν για την πρώτη θέση δημιουργώντας τεράστια διαφορά από τους υπολοίπους. Αφού αντάλλαξαν οι δύο πρωτοπόροι την πρώτη θέση μερικές φορές, ο Roczen σταθεροποιήθηκε σε αυτήν κερδίζοντας έτσι το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Musquin που δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του γερμανού στο τέλος του αγώνα. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο άλλος οδηγός της Suzuki Tonuw Arnaud που κατάφερε από την έκτη θέση όπου ξεκίνησε να τερματίσει τρίτος. Πίσω του στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Zach Osborne που πέρασε στο τέλος τον Harri Kullas που είχε πολύ καλή εκκίνηση οδηγώντας στην τρίτη θέση στους πρώτους γύρους. Αντίθετα κακή εκκίνηση είχε ο Jeremy van Horebeek καταφέρνοντας να τερματίσει έκτος.

Έκανε ότι μπορούσε ο Musquin αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει τον Roczen.

Στο δεύτερο σκέλος ο Musquin οδήγησε και πάλι το σκέλος και μετά από μια μικρή καθυστέρηση με τον Gautier Paulin ο Roczen κατάφερε να βρεθεί και πάλι πίσω από τον Musquin αλλά έκανε πολλά λάθη και του ήταν δύσκολο να βρεθεί κοντά στον πρωτοπόρο. Όμως μετά τα μισά του σκέλους ανασυγκροτήθηκε, έπιασε δυνατό ρυθμό καταφέρνοντας να περάσει τον Musquin και να κερδίσει σκέλος και GP Εμφανώς προβληματισμένος ο Musquin συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση και πάει στο Lierop για να πάρει όπως όλα δείχνουν τον τίτλο στην κατηγορία. Σχεδόν από την αρχή του αγώνα ο vanHorebeek οδήγησε και τερμάτισε στην τρίτη θέση ανεβαίνοντάς στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο τέλος της ημέρας. Η τέταρτη θέση πήγε στον Paulin που είχε μια πτώση με εγκατάλειψη στο πρώτο σκέλος. Πέμπτος τερμάτισε ο Steven Frossard με έκτο τον Tonus.a

Αποτελέσματα Campo Grande, πρώτου σκέλους ΜΧ2

1 Roczen, Ken    Suzuki
2 Musquin, Marvin KTM
3 Tonus, Arnaud Suzuki
4 Osborne, Zach Yamaha
5 Kullas, Harri    Yamaha
6 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
7 Roelants, Joel KTM
8 Charlier, Christophe    Yamaha
9 Leib, Michael Kawasaki
10 Lupino, Alessandro Yamaha

Αποτελέσματα Campo Grande, δεύτερου σκέλους ΜΧ2

1 Roczen, Ken    Suzuki
2 Musquin, Marvin KTM
3 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
4 Paulin, Gautier Yamaha
5 Frossard, Steven Kawasaki
6 Tonus, Arnaud Suzuki
7 Roelants, Joel KTM
8 Charlier, Christophe    Yamaha
9 Osborne, Zach Yamaha
10 Lupino, Alessandro Yamaha

Απλά, άτυχος ο Desalle.

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1 Cairoli, A. 578
2 Desalle, C. 471
3 Philippaerts, D. 441
4 Nagl, M. 420
5 Ramon, Steve 408
6 Leok, Tanel    314
7 de Dycker, Ken 309
8 Boog, Xavier 291
9 Bobryshev, E. 270
10 Guarneri, D. 242

ΜΧ2

1 Musquin, M.    571
2 Roczen, Ken    499
3 Frossard, S.    430
4 Herlings, J.    391
5 Osborne, Zach 343
6 van Horebeek, J. 337
7 Simpson, Shaun 329
8 Tonus, Arnaud 328
9 Roelants, Joel 326
10 Kullas, Harri 280

Κατασκευαστών
ΜΧ1

1 KTM    607
2 Suzuki 535
3 Yamaha 495
4 Honda 428
5 Kawasaki 357
6 Aprilia 218
7 TM 145
8 CCM     25
9 Husqvarna 4

ΜΧ2
1 KTM     620
2 Suzuki 523
3 Kawasaki 459
4 Yamaha 450
5 Honda 107
6 TM 34

Επόμενος αγώνας 22/9/2010, Lierop Ολλανδία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιοτυπα του αγώνα.

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...