ΑΜΑ ΜΧ – Ο K.Windham κερδίζει στο Steel City(video)

Μετά από τρία χρόνια ο βετεράνος Kevin Windham επιστρέφει στις νίκες, κερδίζοντας τον αγώνα του Steel City στα 450cc. Ο R.Dungey εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος και  B.Metcalfe ήταν τόσο κοντά και τόσο μακριά για άλλη μια φορά. Φωτιά στα 250cc, ο Trey Canard κερδίζει στα ίσα τον C.Pourcel και μειώνει ακόμα την βαθμολογική διαφορά.

Ο Windham κάνει την αποφασιστική κίνηση περνώντας τον Metcalfe για την κατάκτηση του πρώτου σκέλους.

Κατηγορία 450cc
Η ευκαιρία που όλοι περίμεναν μέσα στην χρονιά για την κατάκτηση μιας νίκης,  ήρθε σε αυτόν τον αγώνα. Ο Ryan Dungey είχε την πρώτη του φετινή εγκατάλειψη στο πρώτο σκέλος μετά από πτώση και μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση μιας νίκης από τους υπόλοιπους. Η εγκατάλειψη του Dungey ήρθε νωρίς  στους πρώτους κιόλας γύρους όταν δεν είχε καλή εκκίνηση και έκανε ένα λάθος με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση και να καταστρέψει το μπροστινό του φρένο. Μπροστά το σκέλος οδηγούσε ο Andrew Short στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση, έχοντας πίσω τους Brett Metcalfe, Justin Brayton και Kevin Windham. O Metcalfe δεν άργησε να περάσει τον Short και ο Windham δεν άργησε να βρεθεί πίσω από τον Metcalfe. Οι δυο τους άρχισαν να δίνουν δυνατές μάχες για την πρώτη θέση αλλάζοντας την πρώτη θέση μεταξύ τους. Τρεις γύρους όμως πριν από τον τερματισμό ο Windham έκανε την τελική του κίνηση, πέρασε μπροστά και δεν επέτρεψε στον Metcalfe να τον απειλήσει. Πρώτος τερμάτισε ο βετεράνος Windham που αντικαθιστά τον τραυματία David Millsaps στο πρωτάθλημα, με δεύτερο τον Metcalfe που μάλλον δεν είναι γραφτό να πάρει σκέλος φέτος. Ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις ο Ben Townley κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση κρατώντας πίσω του στο τέλος τον τέταρτο Short.  Πέμπτος τερμάτισε ο Brayton με έκτο τον Ryan Sipes που και αυτός είχε κακή εκκίνηση.

Το λάθος του Dungey στο πρώτο σκέλος του στέρισε την χαρά ενος ακόμα ρεκόρ (10 σερί νίκες στην πρώτη του χρονιά).

Στο δεύτερο σκέλος και πάλι την εκκίνηση πήρε ο Andrew Short με δεύτερο τον Dungey και τρίτο τον Windham. Αποφασισμένος ο Windham να πάρει τον αγώνα άρχισε να αντεπιτίθεται στον Dungey καταφέρνοντας μάλιστα να τον περάσει. Μετέπειτα οι δυο τους πέρασαν σχετικά εύκολα τον Short, και τότε ο Dungey αποφάσισε να πιέσει για την πρώτη θέση. Ο Windham αντιστάθηκε αλλά προσωρινά μέχρι ο Dungey να εδραιωθεί στην πρώτη θέση και να εξαφανιστεί μπροστά. Πρώτος στο σκέλος τερμάτισε ο Dungey με δεύτερο τον νικητή του αγώνα Windham. Ο K-Dub την τελευταία φορά που είχε κερδίσει αγώνα ήταν το 2007 στην Unadilla και έδειξε ότι ακόμα “το έχει” και μπορεί να κερδίζει. Τρίτος στο σκέλος και δεύτερος στο σύνολο τερμάτισε ο Metcalfe που δεν είχε καλή εκκίνηση και έκανε εκπληκτικό αγώνα για να βρεθεί μπροστά. Η τέταρτη θέση του Βrayton σε αυτό το σκέλος τον ανέβασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά από ισοβαθμία με τον πέμπτο στο σκέλος Short. Την εξάδα έκλεισε ο Kyle Chisholm, ενώ εντυπωσίασε ο πρωτοεμφανιζόμενος Nick Paluzzi με τερματισμούς 10-8.

Αποτελέσματα Steel City κατηγορία 450cc
1. Kevin Windham  Honda (1-2)
2. Brett Metcalfe  Honda (2-3)
3. Justin Brayton Yamaha (5-4)
4. Andrew Short Honda (4-5)
5. Mike Alessi  KTM (7-7)
6. Ryan Dungey  Suzuki (40-1)
7. Nick Paluzzi  Yamaha (10-8)
8. Kyle Chisholm  Yamaha (14-6)
9. Robert Kiniry  Suzuki (9-11)
10. Ben Townley  Honda (3-37)

Η μάχη ολόκληρης της σεζόν. Pourcel #377 και Canard #38 μάχονται για την πρώτη θέση και για το πρωτάθλημα.

Κατηγορία 250cc
Αρκετά αγχωμένος και ίσως φοβισμένος εμφανίστηκε ο Christophe Pourcel σε αυτόν τον αγώνα. Το κύριο θέμα που τον απασχολούσε όλη την εβδομάδα ήταν κακή του τύχη που τον κυνηγάει το τελευταίο διάστημα. Αυτό, ωστόσο δεν αποτελεί δικαιολογία για την δυναμική εμφάνιση και τελική επικράτηση του Trey Canard στον αγώνα που έφερε τους δύο οδηγούς από 13 στους 7 βαθμούς διαφοράς στον βαθμολογικό πίνακα. Στο πρώτο σκέλος ο Tyla Rattray πήρε την εκκίνηση έχοντας πίσω του τον Pourcel στην δεύτερη θέση ενώ ο Canard βρισκόταν πέμπτος. Γρήγορα ο Pourcel έκανε την κίνηση του στον Rattray αλλά μέσα σε δύο γύρους πίσω από τον Pourcel κατάφερε να βρεθεί ο Canard περνώντας τους Dean Wilson, Eli Tomac και Rattray. Σύντομα η μάχη της πρώτης θέσης μεταξύ των δύο διεκδικητών του πρωταθλήματος, ξεκίνησε με τους Pourcel και Canard να δίνουν εκπληκτικές μάχες. Στο τέλος αυτός που κατάφερε να εδραιωθεί στην πρώτη θέση ήταν ο Canard κερδίζοντας οριακά το σκέλος από τον δεύτερο Pourcel. Τρίτος τερμάτισε ο Rattray με τέταρτο τον Eli Tomac που πραγματοποίησε ένα βίαιο προσπέρασμα στον Wilson που σήκωνε ποινή αποκλεισμού.  Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Will Hahn που παίρνει καλές εκκινήσεις τελευταίως ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε ο Nico Izzy.

Στους τελευταίους αγώνες ο Rattray είναι σταθερά στην πρώτη τριάδα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Wilson πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα έχοντας πίσω του τους Tomac, Izzy και Canard. Ο Pourcel βρισκόταν στην έκτη θέση και προσπαθούσε να ανέβει θέσεις. Σταδιακά ο Canard άρχισε να περνάει στην δεύτερη θέση όπου και επαναπαύτηκε προς στιγμήν. Μόλις όμως είδε τον Pourcel να τον πλησιάζει ανέβασε ρυθμό και κατάφερε τόσο αυτός όσο και ο γάλλος να περάσουν τον Wilson προς το τέλος του σκέλους. Πλησιάζοντας στους τελευταίους γύρους η μάχη άναψε και ο Pourcel έκανε την επίθεση του στον Canard που όμως έδειξε έτοιμος να υπερασπιστεί την πρώτη θέση αντέχοντας σε αυτήν, μέχρι και τον τερματισμό. Πρώτος σε σκέλος και σύνολο τερμάτισε ο Canard με δεύτερο τον Pourcel και τρίτο τον Wilson. Τέταρτος στο σκέλος και τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Rattray με πέμπτο τον Tomac και  έκτο τον Justin Barcia.

Αποτελέσματα Steel City κατηγορία 250cc

1. Trey Canard  Honda (1-1)
2. Christophe Pourcel Kawasaki (2-2)
3. Tyla Rattray  Kawasaki (3-4)
4. Eli Tomac  Honda (4-5)
5. Broc Tickle  Yamaha (7-8)
6. Justin Barcia  Honda (10-6)
7. Blake Wharton  Honda (9-7)
8. Wil Hahn  Honda (5-11)
9. Dean Wilson  Kawasaki (17-3)
10. Darryn Durham  Honda (8-10)

Βαθμολογίες
450cc

1. Ryan Dungey  493
2. Brett Metcalfe  356
3. Andrew Short  351
4. Mike Alessi  301
5. Ben Townley  291
6. Josh Grant  260
7. Kyle Chisholm, 238
8. Ryan Sipes  211
9. Chad Reed  204
10. Nick Wey  201
11. Kyle Regal  201

250cc
1. Christophe Pourcel  443
2. Trey Canard  436
3. Tyla Rattray  402
4. Dean Wilson  387
5. Justin Barcia  317
6. Eli Tomac  296
7. Blake Wharton  285
8. Broc Tickle  259
9. Martin Davalos  229
10. Jake Weimer  195

Επόμενος αγώνας 11/9/2010 Pala CA.

Ακολουθούν στιγμιότυπα του αγώνα των 450cc.

Ακολουθούν στιγμιότυπα του αγώνα των 250cc.

4019 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...