MXGP – Δεύτερος τίτλος για τον M.Musquin στην ΜΧ2(video)

Με περιπετειώδη τρόπο έκλεισε και το πρωτάθλημα της MX2 στο Lierop που πήγε τελικά στον Marvin Musquin έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Νικητής στην ΜΧ2 όμως αναδείχτηκε ο Gautier Paulin φέρνοντας την πρώτη φετινή νίκη της Yamaha ενώ στην ΜΧ1 ο Antonio Cairoli δεν είχε αντίπαλο μέσα στην βαθιά άμμο.

Άδραξε την ευκαιρία και πήρε τον αγώνα ο G.Paulin

Κατηγορία ΜΧ1
Στην βαθιά Ολλανδική άμμο με τις μεγάλες ευθείες  του Lierop ο Antonio Cairoli κυριολεκτικά πέταγε αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά γιατί είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Στο πρώτο σκέλος βέβαια έπρεπε να σκάψει βαθιά στην άμμο για να καταφέρει να βρεθεί μπροστά μετά από κακή εκκίνηση. Μπροστά ναι, όχι όμως και στην πρώτη θέση που από την εκκίνηση είχε καπαρώσει ο Max Nagl οδηγώντας τον αγώνα με διαφορά από τους υπολοίπους. Οι δύο οδηγοί της ΚΤΜ ήταν οι πιο σταθεροί μέσα στην δύσκολη πίστα και κατάφεραν να τερματίσουνς στις δύο πρώτες θέσεις. Τρίτος τερμάτισε ο Steve Ramon που ξεκίνησε κάπως αργά το σκέλος αλλά μόλις βρήκε τα πατήματα του κατάφερε να σταθεροποιηθεί στην πρώτη τριάδα. Πολύ δυνατά οδήγησε ο Tanel Leok αλλά έμεινε από δυναμεις στο τέλος του σκέλους τερματίζοντας τέταρτος μπροστά από τον πέμπτο David Philippaerts και τον έκτο Ken deDycker.

Ξεκίνησε καλά το πρώτο σκέλος ο Roczen όμως δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli χαιρέτισε τον συναγωνισμό από την εκκίνηση κερδίζοντας το ολλανδικό GP σημειώνοντας την 37η νίκη της καριέρας του. Μετά από καλή εκκίνηση και ένα πολύ καλό αγώνα ο Rui Goncalves κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση κρατώντας πίσω στο τέλος του σκέλους τον τρίτοσε σκέλος και σύνολο Ramon. Ο Nagl πήρε την τέταρτη θέση ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ ο Philippaerts προσπάθησε πολύ για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Έκτος τερμάτισε ο Marc deReuver που είχε πλασαριστεί καλά και στα δύο σκέλη μετά τις εκκινήσεις αλλά είχε αρκετές πτώσεις.

Αποτελέσματα Lierop, πρώτου σκέλους ΜΧ1
1. Maximilian Nagl
2. Antonio Cairoli
3. Steve Ramon
4. Tanel Leok
5. David Philippaerts
6. Ken de Dycker
7. Rui Gonçalves
8. Marc de Reuver
9. Davide Guarneri
10. Clement Desalle

Αποτελέσματα Lierop, δεύτερου σκέλους ΜΧ1
1. Antonio Cairoli
2. Rui Gonçalves
3. Steve Ramon
4. Maximilian Nagl
5. David Philippaerts
6. Marc de Reuver
7. Tanel Leok
8. Davide Guarneri
9. Clement Desalle
10. Joshua Coppins

Ο Α.Cairoli έκλεισε τις 37 νίκες στην καριέρα του.

Κατηγορία ΜΧ2
Με το ίδιο πανομοιότυπο τρόπο όπου ο Antonio Cairoli κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΜΧ1 στην Βραζιλία, ο Marvin Musquin κατέκτησε τον τίτλο της ΜΧ2 στο Lierop. Με τον οδηγό της Suzuki και δεύτερο στην βαθμολογία Ken Roczen στην περίπτωση μας, να εγκαταλείπει από μηχανική βλάβη και ενώ οδηγούσε το πρώτο σκέλος της κατηγορίας, ο τίτλος πήγε στον Musquin που τερμάτισε συντηρητικά τρίτος. Ο γάλλος κατέκτησε τον δεύτερο σερί παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία και χαιρετάει τον θεσμό για το αμερικανικό πρωτάθλημα του χρόνου. Ο αγώνας εκτός από πρωταθλητή έβγαλε και νικητή που την αναστάτωση της ημέρας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Gautier Paulin. O Paulin ξεκίνησε καλά στο πρώτο σκέλος και έμεινε στην αρχή πίσω από τους Roczen και Musquin που μάχονταν μπροστά για την πρώτη θέση. Όταν ο Roczen κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση και να κάνει διαφορά, η μοτοσικλέτα του παρέδωσε πνεύμα μην αντέχοντας την πίεση στην ολλανδική άμμο. Τότε ο Paulin έκανε την επίθεση του στον συντηρητικό ενόψει κατάκτησης του πρωταθλήματος Musquin, και πέρασε μπροστά κερδίζοντας το σκέλος. Τον Musquin κατάφερε να περάσει και ο δεύτερος τελικά Joel Roelants αφήνοντας τον γάλλο να τερματίζει τρίτος μέσα στην αγκαλιά της ομάδας του για την κατάκτηση του τίτλου. Τέταρτος τερμάτισε ο Shaun Simpson που είχε καλή εκκίνηση και κατάφερε να κρατηθεί μπροστά με πέμπτο τον Steven Frossard που ταλαιπωρήθηκε από κακή εκκίνηση και πτώσεις. Την εξάδα έκλεισε ο Arnaud Tonus.

Ο pole man αι νικητής του πρώτου σκέλος Max Nagl, τερμάτισε δεύτερος στο GP.

Στο δεύτερο σκέλος Musquin και Roczen ξεχύθηκαν σε μια κούρσα γοήτρου για την πρώτη θέση. Ο πρωταθλητής ήθελε να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει χωρίς το άγχος του πρωταθλήματος και ο Roczen ήθελε να δείξει ότι δικαιούταν κάτι καλύτερο από αυτήν την χρονιά. Καθολικός νικητής της κόντρας αυτής ήταν ο Roczen που πέρασε τον Musquin στην αρχή του σκέλους και εξαφανίστηκε μπροστά κερδίζοντας ένα από τα πιο δύσκολα σκέλη (λόγο της κατάστασης της πίστας) του φετινού πρωταθλήματος. Δεύτερος και μετά από πτώση που είχε στα μέσα του σκέλους τερμάτισε ο Musquin γεγονός που τον έφερε στην δεύτερη θέση του βάθρου. Η τρίτη θέση του σκέλους πήγε στον Paulin που λίγο πριν τον τερματισμό παραλίγο να περάσει τον Musquin και αυτός. Η συνολική απόδοση του Paulin, έδωσε το GP σε αυτόν και την Yamaha για πρώτη φορά φέτος. Τέταρτος στο σκέλος και τρίτος στο σύνολο τερμάτισε ο Roelants που θεωρείτο sand master, με πέμπτο τον Harri Kullas και έκτο τον Zach Osborne.

Αποτελέσματα Lierop, πρώτου σκέλους ΜΧ2

1. Gautier Paulin
2. Joel Roelants
3. Marvin Musquin
4. Shaun Simpson
5. Steven Frossard
6. Arnaud Tonus
7. Harri Kullas
8. Nick Triest
9. Glenn Coldenhoff
10. Matiss Karro

Αποτελέσματα Lierop,σκέλους ΜΧ2

1. Ken Roczen
2. Marvin Musquin
3. Gautier Paulin
4. Joel Roelants
5. Harri Kullas
6. Zach Osborne
7. Shaun Simpson
8. Arnaud Tonus
9. Valentin Teillet
10. Jake Nicholls

O Musquin έφερε τον τίτλο της ΜΧ2 των οδηγών αλλά και των κατασκευαστών στην ΚΤΜ.

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1. Antonio Cairoli 625
2. Clement Desalle 494
3. David Philippaerts 473
4. Maximilian Nagl 463
5. Steve Ramon 448
6. Tanel Leok 346.
7. Ken de Dycker 324
8. Xavier Boog 299
9. Evgeny Bobryshev 270
10. Davide Guarneri 267

ΜΧ2

1. Marvin Musquin 613
2. Ken Roczen 524
3. Steven Frossard 446
4. Jeffrey Herlings 391
5. Zach Osborne 368
6. Joel Roelants 366.
7. Shaun Simpson 361
8. Arnaud Tonus 356
9. Jeremy van Horebeek 345
10. Harri Kullas 310

Κατασκευαστών
ΜΧ1

1 KTM    657
2 Suzuki 575
3 Yamaha 527
4 Honda 460
5  Kawasaki 376
6  Arilia 239
7  TM    145
8  CCM 39
9  Hsqvarna  4

ΜΧ2
1 KTM    664
2 Suzuki 563
3 Yamaha 495
4 Kawasaki 483
5 Honda 120
6 TM    34

Επόμενος αγώνας 12/8/2010, Ferno Ιταλία

Ακολουθούν στιγμιότυπα του αγώνα.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...