5ος Αγώνας Παν. Πρωτ. MΧ ΟΜΕ Λιτόχωρο – Δυνατή Συνέχεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross επέστρεψε δυνατά στην πίστα του Λιτοχώρου για τον πέμπτο αγώνα του θεσμού. Το τοπικό σωματείο του ΣΥΜΟΛΙΠ επέστρεψε στις διοργανώσεις του πανελληνίου μετά από μια αποχή ενός έτους και όπως πάντα κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του θεσμού πραγματοποιώντας ένα αγώνα υψηλού επιπέδου..

Παρά την έντονη βροχή του Σαββάτου που ταλαιπώρησε για άλλη μια φορά αγώνα της Ομοσπονδίας, οι άνθρωποι του ΣΥΜΟΛΙΠ κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να επαναφέρουν την λιμνάζουσα πίστα σε κατάσταση αγώνα. Για να επιτευχθεί αυτό, μικρές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ήταν αναγκαίες, γεγονός όμως που δεν ενόχλησε τους 78 συμμετέχοντες στον αγώνα αλλά και τους περίπου 800 θεατές που αψήφησαν τις καιρικές προβλέψεις ήρθαν στην πίστα και δικαιώθηκαν με καλό καιρό και όμορφους αγώνες.

Στην κατηγορία ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής συνέχισε το νικηφόρο σερί του κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη από την εκκίνηση. Στο δεύτερο σκέλος μάλιστα ο Κουζής κατάφερε να τερματίσει με την απίστευτη διαφορά του 1:07.033 από τον δεύτερο. Ανεβασμένος εμφανίστηκε στο Λιτόχωρο ο Δημήτρης Βαγγελάκος αποσπώντας δύο δεύτερες θέσεις από τον αντίπαλο του στην βαθμολογία Χρήστο Φωτόπουλο. Ο Βαγγελάκος έδωσε όμορφες μάχες με τον Φωτόπουλο στο πρώτο σκέλος καταφέρνοντας στο τέλος να επικρατήσει ενώ στο δεύτερο σκέλος προσπάθησε να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο Κουζή χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο δεύτερος στην βαθμολογία Φωτόπουλος έκανε ντεμπούτο στο καινούργιο του KTM SXF-350cc όμως δεν είχε καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη και ταλαιπωρήθηκε με πτώσεις στο πρώτο σκέλος ενώ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη στο δεύτερο. Έφυγε από το Λιτόχωρο με μια τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος χάνοντας την δεύτερη θέση στην βαθμολογία από τον Βαγγελάκο. Στην τρίτη θέση στο δεύτερο σκέλος πήρε ο Μανόλης Σκύβαλος ανεβαίνοντας στο βάθρο για τρίτη φορά φέτος.

lito-_mx2
Για ακόμα έναν αγώνα στην κατηγορία ΜΧ2 είχαμε εκπληκτικούς αγώνες, κυρίως από τους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος Σπύρο Κοσμά και Ανάργυρο Τσαρνά. Στο πρώτο σκέλος ο Τσαρνάς ήταν αυτός που οδήγησε την κούρσα αλλά μια πτώση του στους πρώτους γύρους επέτρεψε στον Κοσμά να πάρει την πρωτοπορία και να οδηγήσει σταθερά στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Δεύτερος στο σκέλος τερμάτισε ο Στέλιος Γαλατιανός με τρίτο τον Δημήτρη Κοντολέτα. Μετά την πτώση του ο Τσαρνάς καθυστέρησε να ξεκινήσει και τερμάτισε τελικά πέμπτος. Το σκέλος όμως της ημέρας ήταν το δεύτερο αυτής της κατηγορίας, όταν ο Τσαρνάς πήρε και αυτήν την εκκίνηση και μετά από μάχες με τον Κοντολέτα και τον Μόσιο (που είχε μια πτώση) ο Κοσμάς κατάφερε να βρεθεί στον τροχό του Τσαρνά. Οι δύο διεκδικητές του τίτλου έδωσαν σκληρές μάχες κρατώντας σε αγωνία όλους όσους βρέθηκαν στις πλαγιές της αμφιθεατρικής πίστας. Στο τέλος ο Τσαρνάς κατάφερε να κρατήσει πίσω του στην δεύτερη θέαση τον Κοσμά κερδίζοντας το σκέλος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γαλατιανός ενώ ο τέταρτος Κοντολέτας ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενος την απουσία στον αγώνα του Βασίλη Ζαχαρίου.

Ο Κων/νος Τζιώρας παρέμεινε αήττητος στο Λιτόχωρο για την κατηγορία ΟΡΕΝ, καταφέρνοντας να κερδίσει εύκολα το πρώτο σκέλος και λίγο πιο δύσκολα το δεύτερο, όταν είχε μια πτώση στους πρώτους γύρους. Στο πρώτο σκέλος ο Σταμάτης Δημολιάννης πήρε την δεύτερη θέση από τον τρίτο Δημήτρη Κεραμιδά ενώ ο Θανάσης Αυγέρης είχε μια πτώση με το καινούργιο του Husqvarna TC 450cc που τον περιόρισε στην τέταρτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Αυγέρης δεν έκανε λάθος και πήρε την δεύτερη θέση μπροστά από τον τρίτο Κεραμιδά που οδήγησε μερικούς γύρους στην πρώτη θέση. Αυτήν την φορά  η ατυχία χτύπησε τον Δημολιάννη που και αυτός είχε μια πτώση τερματίζοντας τελικά τέταρτος.

Το δεύτερο του σκέλος έχασε φέτος ο Γιαννης Πιλάλας στην κατηγορία ΟΡΕΝ Β. Ο Γιώργος Μανδάνης ήταν πιο δυνατός στο πρώτο σκέλος του Σαββάτου κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα. Ο Πιλάλας τερμάτισε δεύτερος με τρίτο τον Παύλο Σταμούλη που έκανε μια δυνατή εμφάνιση. Στο βαρύ τερρέν δεύτερου σκέλους ο Πιλάλας όμως ήταν πιο δυνατός και κατάφερε σχετικά άνετα να επιβληθεί του δεύτερου Μανδάνη και του τρίτου Σταμούλη.

Σε άλλο επίπεδο από τον συναγωνισμό κινήθηκαν οι Μανώλης Κρητικός και Γιώργος Αρβανίτης στα 85cc. Με τον Κρητικό να φεύγει από την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και να οδηγεί στην πρώτη θέση δυνατά μέχρι τον τερματισμό δεν δόθηκαν και πολλές ευκαιρίες στον Αρβανίτη που δεν είχε καλή εκκίνηση για κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Αρβανίτης τα πήγε καλύτερα όμως ο Κρητικός εμφανίστηκε πολύ ανεβασμένος και κατάφερε να κερδίσει και αυτό το σκέλος. Στο πρώτο σκέλος στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ανέστης Ράδος ενώ στο δεύτερο σκέλος στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Κων/νος Μπετίνης.

Στην κατηγορία 65cc είχαμε δυνατές παρουσίες από την γειτονική Βουλγαρία που επικράτησαν στον αγώνα. Νικητής και στα δύο σκέλη αναδείχτηκε ο ομογενής Hristos Sulios με τον Christian Petkov να τερματίζει δεύτερος και τρίτος στα αντίστοιχα σκέλη ενώ ο δικός μας Βασίλης Κορωνάκης πέτυχε μια τρίτη και μια δεύτερη στα δύο σκέλη της κατηγορίας.

Επόμενος αγώνας 02-03/10/10,  Σπερχειάδα.

Αποτελέσματα κατηγορίας ΜΧ1

Αποτελέσματα κατηγορίας ΜΧ2

Αποτελέσματα κατηγορίας ΜΧ3

Αποτελέσματα κατηγορίας ΜΧ3-V

Αποτελέσματα κατηγορίας 85cc

Αποτελέσματα κατηγορίας 65cc

1816 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...