MXGP – Σάρωσε η Suzuki στο Fermo

Στον τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Fermo της Ιταλίας, η Suzuki ήταν κυρίαρχος σε όλες τις κατηγορίες κερδίζοντας τις πέντε από τις εννέα θέσεις του βάθρου. Οι νικητές του αγώνα ήταν οι οδηγοί της Suzuki με τον Clement Desalle να κερδίζει την ΜΧ1, τον Ken Roczen την ΜΧ2 και την Larissa Pepenmeier την WMX.
.


.

.

O Desalle έκανε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά φέτος στο παγκόσμιο και όχι μόνο.

Κατηγορία ΜΧ1
Στο Fermo οι ιταλοί φίλαθλοι κατέκλυσαν την πίστα για να πανηγυρίσουν την νίκη και κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Antonio Cairoli. Όμως ο Cairoli δεν τα κατάφερε και μάλιστα τσίμπησε και ένα τραυματισμό στο πρώτο σκέλος μετά από σύγκρουση στην πρώτη στροφή, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Έτσι ο αγώνας έμεινε ανοιχτός για τους υπόλοιπους σε μια ανοιχτή περίοδο σχετικά με συμβόλαια και μεταγραφές, τους δόθηκε η ευκαιρία να κλείσουν με κάτι καλό την χρονιά. Στο πρώτο σκέλος μπροστά ξεχύθηκαν οι Sebastian Pourcel και Clement Desalle πιεζόμενοι ταυτόχρονα από τον Xavier Boog και τον pole man του Σαββάτου David Philippaerts. Σύντομα ο Desalle έκανε την κίνηση του και πέρασε μπροστά αφήνοντας τα δύο Kawasaki των Pourcel και Boog να μάχονται για την δεύτερη θέση. Προς το τέλος του αγώνα στην μάχη της δεύτερης θέσης μπήκε και ο Steve Ramon που μαζί με τους δύο γάλλους κατάφεραν να περάσουν όλοι μαζί τον Desalle. Στους τελευταίους γύρους ο Ramon θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε την πρωτοπορία από τον Pourcel, και μάλιστα θα κέρδιζε ένα από τα πιο αμφίρροπα φετινά σκέλη. Τον Pourcel πέρασε και ο Boog τερματίζοντας δεύτερος ενώ ο Desalle αν και οδήγησε τους περισσότερους γύρους μέσα στον αγώνα τερμάτισε τέταρτος. Πέμπτος τερμάτισε ο Jonathan Baraggan και αυτός με Kawasaki με έκτο τον Max Nagl.

Αντίθετα με τον Desalle ο ομόσταυλος του Ramon κινήθηκε σε ρηχά νερά φέτος, παρά την δεύτερη θέση που έφερε στο Fermo.

Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Desalle ήταν αυτός που οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τον Nagl και τον Josh Coppins. O Ramon βρισκόταν τέταρτος ενώ ο Pourcel δεν είχε καλή εκκίνηση και έκανε δυνατό σπρίντ να βρεθεί μπροστά. Λίγο πριν τα μισά του σκέλους ο Ramon πέρασε τον Coppins αλλά και αυτός θα έχανε την τρίτη θέση από τον Pourcel που μάλιστα στο τέλος κατάφερε να περάσει και τον Nagl για την δεύτερη θέση. Πρώτος στο σκέλος και στον αγώνα τερμάτισε ο Desalle κλείνοντας με νίκη την χρονιά ενώ δεύτερος στο σκέλος και τρίτος στο σύνολο ήρθε ο Pourcel στον καλύτερο φετινό του τερματισμό. Τρίτος τερμάτισε ο Nagl που όμως δεν ήταν αρκετό για να τον φέρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας παρά την κακή εμφάνιση του έκτου στο σκέλος Philippaerts. Τέταρτος στο σκέλος και δεύτερος στο σύνολο και μάλιστα σε ισοβαθμία με τον Desalle τερμάτισε ο Ramon και αυτός σε έναν από τους καλύτερους του φετινούς τερματισμούς. Πέμπτος τερμάτισε ο Boog δείχνοντας ότι έχει αναρρώσει από τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Αποτελέσματα Fermo, πρώτου σκέλους ΜΧ1
1 Ramon, Steve Suzuki
2 Boog, Xavier Kawasaki
3 Pourcel, Sebastien Kawasaki
4 Desalle, Clement Suzuki
5 Barragan, Jonathan    Kawasaki
6 Nagl, Maximilian KTM
7 Philippaerts, David    Yamaha
8 Guarneri, Davide Honda
9 Goncalves, Rui KTM
10 Coppins, Joshua Aprilia

Αποτελέσματα Fermo, δεύτερου σκέλους ΜΧ1
1 Desalle, Clement Suzuki
2 Pourcel, Sebastien Kawasaki
3 Nagl, Maximilian KTM
4 Ramon, Steve Suzuki
5 Boog, Xavier Kawasaki
6 Philippaerts, David    Yamaha
7 Coppins, Joshua Aprilia
8 Goncalves, Rui KTM
9 Monni, Manuel Yamaha
10 Aranda, Gregory Kawasaki

Δεν νομίζω να υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος θα είναι το φαβορί για τον τίτλο της ΜΧ2 του χρόνου. Με την βοήθεια του S.Everts και της ΚΤΜ o τίτλος θα είναι μονόδρομος για τον γερμανό.

Κατηγορία ΜΧ2
Συνεχίζοντας τις καλές του εμφανίσεις και την δαιμονισμένη του φόρμα ο Ken Roczen επικράτησε άνετα σε ακόμα ένα GP. Βέβαια όπως ήταν γνωστό και είχαμε ανακοινώσει μέσα από τις σελίδες του mxin.gr, ο Roczen είχε λόγους να θέλει αυτές τις καλές εμφανίσει αφού βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την KTM για την νέα χρονιά. Μετά τον αγώνα ανακοινώθηκε και επίσημα η συνεργασία του για του χρόνου με την πορτοκαλί εταιρία. Στον αγώνα όμως και στο πρώτο σκέλος ο Roczen έδειξε τις προθέσεις του περνώντας άνετα και γρήγορα τον πρωτοπόρο μετά την εκκίνηση Marvin Musquin. Από εκεί και μετά η δύο πρώτες θέσεις δεν άλλαξαν και ο Roczen πήρε άνετα το σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον πρωταθλητή Musquin. Μετά από πολλές μάχες και εναλλαγές της τρίτης θέσης ο Jeremy vanHorebbek ήταν αυτός που κατάφερε ερχόμενος δυνατά από τις πίσω θέσεις να τερματίσει σε αυτήν, αφήνοντας τέταρτο το Gautier Paulin που έδωσε όμορφες μάχες με τον πέμπτο Arnaud Tonus. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Joel Roelants.

Γυροφερνε το βάθρο τελέυταίως ο Tonus, και τελικά το πέτυχε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Στο δεύτερο σκέλος ο Musquin αποφάσισε να διασώσει το γόητρο του πρωταθλητή, πήρε την εκκίνηση και οδήγησε δυνατά τον αγώνα κρατώντας πίσω του τον Roczen. Όμως ο Roczen ήταν πιο αποφασισμένος και στον όγδοο γύρο κατάφερε να περάσει τον Musquin που άρχισε να κουράζεται και να μένει πιο πίσω. Την ευκαιρία άδραξε και ο Steven Frossard και πίεσε τον Musquin από την τρίτη θέση με αποτέλεσμα ο Musquin να μην αντέξει και να έχει μια πτώση με εγκατάλειψη. Έτσι ο δρόμος έμεινε ανοιχτός για τον Roczen να πανηγυρίσει την τελευταία του φετινή νίκη σε σκέλος και σύνολο, δίνοντας πολλές υποσχέσεις για του χρόνου. Δεύτερος στο σκέλος τερμάτισε ο Frossard που είχε μια άσχημη πτώση στην αρχή του πρώτου σκέλους με τρίτο στο σκέλος και δεύτερο στο GP τον νικητή του προηγούμενου αγώνα τον Paulin. Τέταρτος στο σκέλος τερμάτισε Tonus πετυχαίνοντας τον καλύτερο φετινό του τερματισμό ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Πέμπτος τερμάτισε ο Zach Osborne με έκτο και πάλι τον Roelants.

Αποτελέσματα Fermo, πρώτου σκέλους ΜΧ2
1 Roczen, Ken    Suzuki
2 Musquin, Marvin KTM
3 van Horebeek, Jeremy Kawasaki
4 Paulin, Gautier Yamaha
5 Tonus, Arnaud Suzuki
6 Roelants, Joel KTM
7 Leib, Michael Kawasaki
8 Osborne, Zach Yamaha
9 Charlier, Christophe    Yamaha
10 Nicholls, Jake KTM

Αποτελέσματα Fermo,σκέλους ΜΧ2
1 Roczen, Ken    Suzuki
2 Frossard, Steven Kawasaki
3 Paulin, Gautier Yamaha
4 Tonus, Arnaud Suzuki
5 Osborne, Zach Yamaha
6 Roelants, Joel KTM
7 Leib, Michael Kawasaki
8 Nicholls, Jake KTM
9 Lupino, Alessandro    Yamaha
10 Charlier, Christophe Yamaha

Βαθμολογίες
ΜΧ1

1 Cairoli, A. 625
2 Desalle, C. 537
3 Philippaerts, D. 502
4 Nagl, M. 498
5 Ramon, Steve 491
6 Leok, Tanel    356
7 Boog, Xavier 337
8 de Dycker, Ken 331
9 Guarneri, D.    290
10 Bobryshev, E. 270

ΜΧ2

1 Musquin, M.    635
2 Roczen, Ken    574
3 Frossard, S.    478
4 Osborne, Zach 397
5 Roelants, Joel 396
6 Herlings, J. 391
7 Tonus, Arnaud 390
8 Simpson, Shaun 367
9 van Horebeek, J. 365
10 Paulin, G. 336

Η ΚΤΜ στο Fermo έκλεισε την χρονιά με ακόμα έναν τίτλο αυτόν του γυναικείου MX. Η Stephanie Laier πήρε τον δεύτερο της τίτλο στην κατηγορία φέρνοντας τον τίτλο των κατασκευαστών στην ΚΤΜ. Μαζί με τους τίτλους των οδηγών αλλά και κατασκευαστών σε ΜΧ1 και ΜΧ2 η ΚΤΜ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της χρονιάς.

Κατασκευαστών
ΜΧ1

1 KTM     692
2 Suzuki 625
3 Yamaha 556
4 Honda 483
5 Kawasaki 420
6 Aprilia 264
7 TM 145
8 CCM  39
9 Husqvarna 4

ΜΧ2
1 KTM     701
2 Suzuki 613
3 Yamaha 533
4 Kawasaki 525
5  Honda 133
6 TM 48

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...