6ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ ΑΜΟΤΟΕ Μεγαλόπολη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΜΟΤΟΕ
Κάτι η εκρηκτική εκκίνηση και η αλάνθαστη οδήγηση του Αργύρη Τσαρνά (Kawasaki), κάτι η απροσδόκητη πτώση και τραυματισμός του άνετα πρωτοπόρου και poleman Χρήστου Φωτόπουλου (Suzuki, του ευχόμαστε περαστικά!) στα πρώτα σκέλη των ΜΧ2 και ΜΧ1 αντίστοιχα, ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις ο 6ος αγώνας του πρωταθλήματος που διοργάνωσε ο οικείος στην περιοχή «ΑΡΗΣ» με τις «ευλογίες» της ΛΕΜΟΤρίπολης στην πίστα του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης ξεκίνησαν χωρίς, τουλάχιστον για τις 3 πρώτες θέσεις. Εμεινε όμως στην ιστορία η πρώτη νίκη του πεισματάρη Μανώλη Σκύβαλου (Honda) στην καριέρα του στα 250 (ΜΧ1).

Στην συνέχεια το θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα! Στο β’ σκέλος της ΜΧ2,…. … με την πίστα σε άψογη κατάσταση, στεγνωμένη από τον λαμπρό ήλιο, ο panagiotopoulos-tsarnas_Παναγιωτόπουλος (Yamaha) πετάχτηκε μπροστά με τον Τσαρνά να ακολουθεί κατά πόδας και να πιέζει αλλά ο στρατευμένος Yamahιτής κρατούσε γερά και οι 2 αθλητές ξεσήκωσαν τους περίπου 400 θεατές οδηγώντας συχνά ο ένας δίπλα στον άλλο. Λίγο πριν το τέλος ο Τσαρνάς πέρασε τον Παναγιωτόπουλο που ακολούθησε και αντεπιτέθηκε αλλά ο Τσαρνάς κατάφερε να πάρει την νίκη (και να εξασφαλίσει τον τίτλο) για 3 δέκατα του δευτερολέπτου!!. Σε μεγάλη απόσταση ο Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) πήρε ξανά την 3η θέση χωρίς να απειληθεί από τον Παναγιώτη Παπίλα (Honda) που τερμάτισε 2 φορές τέταρτος. Συγκλονιστικές ήταν οι πολυπρόσωπες μάχες των Γρεβενιωτών, Σιαφαρίκα, Παπαμιχαήλ, με τον Καβαλιώτη Δ.Μπαξεβάνη, τον Ροδίτη Μ.Ατσίδη και τον επανεμφανισθέντα Γ.Γεωργούση που κράτησαν μέχρι την πτώση της καρό σημαίας και των 2 σκελών.

Η εύκολη νίκη του Μανώλη Σκύβαλου στο α’ σκέλος συνοδεύτηκε από μια σκληρά κερδισμένη νίκη στο β’ σκέλος αφού ο εκπρόσωπος της Κρήτης πάλεψε στους πρώτους γύρους με τον κεφάτο πολυπρωταθλητή της Κύπρου Σάββα Σάββα (Yamaha, έπεσε και εγκατέλειψε – 4ος στο α’ σκέλος) και με τον «προσωπικό» του αντίπαλο και εκπρόσωπο της Ρόδου Σταμάτη Λυρίου (Kawasaki), ο οποίος πέρασε για λίγους γύρους επικεφαλής αλλά ο Σκύβαλος, ανεβασμένος ψυχολογικά, ανέβασε κι άλλο ρυθμό, ξαναπέρασε μπροστά και άρπαξε την 2η του νίκη, «τις πρώτες νίκες Κρητικού αναβάτη» όπως δήλωσε περιχαρής και ο ίδιος.

Οσο αθόρυβος, τόσο εντυπωσιακά αποτελεσματικός ήταν ο πολυπρωταθλητής του Αιγίου Νεκτάριος Παπαβασιλείου (ΤΜ), που επέστρεψε στους αγώνες και στα βάθρα (2 φορές 3ος). Σταθερός ο Δ. Ντουμάνης και εντυπασιακός στο β’ σκέλος ο Μιχ. Αθανασίου (4ος).

Η πτώση στην εκκίνηση και η εγκατάλειψη του Νίκου Ανδρέου (ΚΤΜ) στο α’ σκέλος στην ΟΡΕΝ επέτρεψε στον πολύ καλό Θανάση Αυγέρη να πάρει την πρώτη του Motocrossάδικη νίκη και την 1η της Husqvarna μετά από πολλά χρόνια στο ελληνικό ΜΧ και την πρώτη δευτεριά του Κ. Νικολιδάκη με τον Κ. Μαρίνη (ΚΤΜ) να ανεβαίνει, χαμογελαστός πάντα, στο βάθρο. Στο β’ σκέλος, ο Αυγέρης πήρε την εκκίνηση και οδήγησε επικεφαλής αλλά ο ακολουθών Ανδρέου πέρασε και απόμακρύνθηκε μέχρις ότου να τον εγκαταλείψει, κυριολεκτικά (αποχωρίστηκε και έφυγε) το ψυγείο (!!) της μοτοσυκλέτας του. Ο Ανδρέου, αποφάσισε να το ρισκάρει και βγήκε κερδισμένος και νικητής με τον Αυγέρη ελάχιστα μέτρα πίσω του ενώ όλοι απόρησαν, πως άντεξε η μοτο του Ανδρέου. Κλασσικά σκληρή η μάχη πιο πίσω όπου ο Νικολιδάκης πήρε το βάθρο από τον Ταμβάκο για 1 δευτερόλεπτο!!

Οι, μόλις 2, συμμετέχοντες στην κατηγορία Mini, o πρωταθλητής πλέον Φραγκίσκος Ζούνης και ο Γρ. Κραμβουσιάνος τερμάτισαν 2 φορές με αυτή την σειρά, ενώ στην κατ. Junior ο Μανώλης Κρητικός (Yamaha, 2 νίκες) έλεγχε απόλυτα την κατάσταση, παρά τις ορέξεις του Νίκου Λυρίου (Suzuki). Πολύ καλός ο Νίκος Φανουράκης (Suzuki, είχε προβλήματα με τα φρένα) και βελτιωμένος πάνω στο ολοκαίνουργιο ΤΜ του εμφανίστηκε ο Σταμ. Κατέβας.

Κοινός τόπος των σχολίων μεταξύ των 73 αθλητών η άψογη κατάσταση της πίστας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί η σημαντική βοήθεια της ΛΕΜΟΤ, των στελεχών της ΑΜΟΤΟΕ και του ΑΣΟΑΜ στην τέλεση του αγώνα.

Η τελευταία πράξη του έργου, ο 7ος αγώνας, θα διεξαχθεί, θριαμβευτικά, εκεί όπου ξεκίνησε, στην πανέμορφη πίστα της Χαλκίδας, στις 17 Οκτωβρίου.

Δείτε τα αποτελέσματα

1816 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...