MXDN 2010 – Βέλγιο, το φαβορί από την Ευρώπη

Έχοντας μακρά παράδοση στον θεσμό του Motocross des Nations το Βέλγιο είναι κάθε χρόνο μια αθόρυβη ομάδα που στο τέλος καταφέρνει πάντα να βρεθεί στο βάθρο, διαφυλάσσοντας την τελευταία στιγμή την υπόληψη της μια και είναι μια χώρα με βαθιά παράδοση στο άθλημα. Φέτος τα πράγματα ίσως και να μην είναι έτσι για τους βέλγους, και είναι πολύ πιθανό να τους δούμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Τι άλλαξε όμως φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια; Καταρχήν ας δούμε τους αντιπάλους της βελγικής ομάδας καθώς πολλά θα κριθούν από αυτούς και κυρίως από την αμερικανική ομάδα. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν οι αμερικανοί είναι ότι παίζουν εντός έδρας. Και την τελευταία φορά που συνέβη αυτό στο Budds Creek δεν είχαν αντίπαλο. Όμως φέτος την ομάδα δεν την πλαισιώνουν τόσο μεγάλα ονόματα όπως τότε (R.Carmichael, R.Villopoto, T.Ferry), και πλην του Ryan Dungey οι υπόλοιποι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε MXDN, γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο.

Οι ομάδες τις Ευρώπης από την άλλη έχουν αποδεκατιστεί με τις δύο ισχυρές ομάδες την Ιταλία από την μία να μην έχει τον David Philippaerts και την Γαλλία από την άλλη να έχει χάσει τον Christophe Pourcel. Όσο για την Γαλλία μια θέση στο βάθρο θεωρείτε σχεδόν σίγουρη αλλά με τον Gautier Paulin πάνω σε 450cc είναι ένα μεγάλο ρίσκο που στέρησε από τους γάλλους την νίκη πέρσι στην Franciacorta (πήρε μια νίκη και εγκατέλειψε μετά από πτώση στον δεύτερο αγώνα). Με δυνατό χαρτί τον Marvin Musquin στην ΜΧ2 που όμως έχει τον άχαρο ρόλο να αποδείξει ότι είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία, τα πράγματα είναι κάπως πιεσμένα για την γαλλική ομάδα πριν καλά καλά αρχίσει αγώνας.

Η μοτοσικλέτα του Desalle στην πρόσφατη παρουσίαση της ομάδας.

Επιστρέφοντας λοιπόν στην ομάδα του Βελγίου των Steve Ramon, Clement Desalle και Jeremy vanHorebeek βλέπουμε μια ικανή και ώριμη ομάδα για να σπάσει το σερί των αμερικανών. Ο αρχηγός της ομάδας Ramon έχει συμμετάσχει στα περισσότερα MXDN από όσους θα στηθούν στην μπάρα του Thunder Valley στις 26/09/2010. Όπως πάντα αθόρυβος και χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα, ξέρει να φέρνει τερματισμούς που ανεβάζουν την ομάδα ψηλά. Η αιχμή του δόρατος της ομάδας ο δεύτερος του παγκοσμίου της ΜΧ1 Desalle έχει δοκιμάσει δύο φορές με επιτυχία σε αγώνες ΑΜΑ ΜΧ και έχει την εμπειρία καθώς  είναι το δεύτερο του MXDN γεγονός που τον κάνει να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για νίκη σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Δεύτερο MXDN και για τον vanHorebeek μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Donigton Park το 2008. Ο νεαρός βέλγος βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση ανεβαίνοντας στο βάθρο στους δύο τελευταίους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος της ΜΧ2.

Το MXDN είναι ένας αγώνας που μια ομάδα έχει πολλά να διαχειριστεί. Η Βέλγοι έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι έχουν την καλύτερη διαχείριση και ανεβαίνουν στο βάθρο ακόμα κι όταν δεν έχουν από τις καλύτερες ομάδες. Φέτος, έχουν και καλή ομάδα.

Τα χαλάκια της ομάδας.



4028 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ OFFROAD ENDURO MY23

Ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη στιγμή για να αποκτήσετε τις κορυφαίες enduro μοτοσυκλέτες της αγοράς από...