MXGP / AMA – Δελτίο Μεταγραφών

Το παζάρι τον μεταγραφών έχει ξεκινήσει για τα κυριότερα πρωταθλήματα motocross του πλανήτη. Σημαντικές αλλαγές παρατηρούνται και στα δύο με την μεταγραφή του Brett Metcalfe στην Suzuki και φυσικά την μετάβαση του Ken Roczen στην ΚΤΜ να μονοπωλούν το ενδιαφέρον..

.

Steve Ramon (MXGP)
Για δύο ακόμα χρόνια ο βέλγος Steve Ramon θα βρίσκεται κάτω από την τέντα της Suzuki. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, επτά φορές πρωταθλητής Βελγίου και φετινός πρωταθλητής Βελγίου ΜΧ1, δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την συνεργασία του με την ομάδα και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που το συμβόλαιο του ανανεώθηκε. H Suzuki δεν θα έχει τον προηγούμενο μεγάλο της χορηγό που ήταν η Teka.

Από την επίσημη παρουσίαση της Suzuki με τον Ricky Carmichael και τον Brett Μetcalfe στα κίτρινα.


Brett Metcalfe – Ricky Carmichael(AMA)

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία με τα χρώματα της Geico Honda ο αυστραλός Brett Metcalfe υπέγραψε συμβόλαιο με την Suzuki. Έχοντας τερματίσει δεύτερος στην πρώτη του χρονιά στο ΑΜΑ Motocross στα 450cc ο “Metty” θα βρεθεί στο πλευρό του πρωταθλητή Ryan Dungey κάτω από τις οδηγίες του Mike Webb που αντικατέστησε τον Roger deCoster και τις συμβουλές του Ricky Carmichael που συνεχίζει να υποστηρίζει την ομάδα της Suzuki.

Steven Frossard (MXGP)
Για το 2011 ο γάλλος Frossard πρέπει αναγκαστικά να αλλάξει κατηγορία καθώς περνάει το ηλικιακό όριο της κατηγορίας ΜΧ2. Πρόσφατα η ομάδα της Monster Energy Yamaha ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον 23χρονο οδηγό. Ο δύο φορές πρωταθλητής Γαλλίας στην ΜΧ2 θα αντικαταστήσει στην ομάδα τον Ken deDycker.

Ken deDycker (MXGP)
Απερχόμενος από την Yamaha μετά από μια κακή χρονιά ο βέλγος Ken deDycker επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια και την LS Honda αντικαθιστώντας τον Tanel Leok που αποχώρισε.

Tanel Leok (MXGP)
Αν και ο εσθονός Tanel Leok κατάφερε φέτος να κερδίσει αγώνα στην ΜΧ1 για την LS Honda ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να παραμείνει στην ομάδα. Ο Tanel θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της ΤΜ όπου εκεί θα πλαισιώσει την ομάδα δίπλα στον ξάδερφο του Aigar Leok και τον τσέχο Petr Smitka που θα αγωνίζεται στην ΜΧ2.

Η ομάδα της ΤΜ του 2011, από δεξιά προς αριστερά Petr Smitka, Tanel Leok και Aigar Leok.

David Millsaps (AMA)
Στο πλευρό του Josh Grant και την Yamaha Joe Gibbs Racing θα βρεθεί ο David Millsaps την νέα σεζόν. Μετά από ακόμα μια καταστροφική χρονιά με τραυματισμούς για τον Davi στην Honda, ελπίζει με την νέα του να αλλάξει η τύχη του και να καταφέρει να πιάσει την καλή του απόδοση.

Ken Roczen (MXGP)
Όπως είχαμε ανακοινώσει και σε προηγούμενο δελτίο μας ο γερμανός Ken Roczen έφυγε από την Suzuki και πέρασε στην ΚΤΜ. Μαζί του πήρε και τον κεντρικό χορηγό της ομάδας την Teka η οποία είχε συμβόλαιο με τον Roczen και όχι με την Suzuki. Ο Roczen είχε δηλώσει στα μέσα της χρονιάς την επιθυμία του να αγωνιστεί στο ΑΜΑ Supercross γεγονός που είχε αποδεχτεί η Suzuki. Τώρα με την ΚΤΜ αναμένεται να δούμε αν ο Roczen θα καταφέρει να συμμετάσχει στο ΑΜΑ Supercross.

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...