Super X – C.Reed και P.J.Larsen κερδίζουν στο Newcastle (video)

Στον πρώτο του και ίσως τελευταίο του αγώνα στο Super X, ο Chad Reed κέρδισε την κατηγορία OPEN μέσα στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Newcastle. Νίκη και για τον P.J. Larsen στην Lites που μοιράστηκε την πρώτη θέση στα δύο σκέλη με τον Matt Moss, αλλά όχι και τους βαθμούς..

.

.

.

OPEN
Στην κατηγορία η ανακοίνωση της συμμετοχής του Ryan Villopoto ήταν το μεγάλο γεγονός για το supercross Αυστραλασίας Super X που ξεκίνησε αυτό το σαββατοκύριακο. Όμως μια αδιαθεσία του αμερικανού super star δεν του επέτρεψε να κάνει το ταξίδι μαζί τους συμπατριώτες του Mike Alessi, P.J.Larsen, Justin Brayton, Josh Hansen και Daniel Reardon που τελικά συμμετείχαν στον αγώνα. Και τα δύο σκέλη του αγώνα κέρδισε ο περσινός νικητής του θεσμού Chad Reed που όμως δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στους επόμενους αγώνες καθώς πρέπει να βρίσκεται στην Αμερική για την ανεύρεση ομάδας για το πρωτάθλημα ΑΜΑ.

Άγνωστό αν θα συμμετάσχει σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες ο Chad Reed.

Στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Reardon με δεύτερο τον Hansen και τρίτο τον Reed. Ένα λάθος του Hansen επέτρεψε στον Reed να τον περάσει και λίγο μετά τα μισά του αγώνα ο Reed πέρασε τον Reardon για την πρωτοπορία. Τον Reardon κατάφερε να περάσει και ο Hansen που μάλιστα πλησίασε τον Reed χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει. Reed, Hansen και Reardon ήταν η πρώτη τριάδα του σκέλους. Στο δεύτερο σκέλος ο τοπικός αναβάτης Craig Anderson πήρε την εκκίνηση αλλά γρήγορα τον πέρασε ο Reed για την πρώτη θέση και ακολούθησαν οι Brayton και Reardon. Στο τέλος του σκέλους και πάλι ο Hansen έκανε την επίθεση του και κατάφερε να περάσει τον Reardon για την τρίτη θέση και παραλίγο να πάρει την δεύτερη θέση από τον Brayton όταν στον τελευταίο γύρο είχε μια πτώση. Με τους Reed, Brayton και Hansen στην πρώτη τριάδα έκλεισε ο αγώνας για την κατηγορία. Όσο για τον Mike Alessi μια πτώση στο πρώτο σκέλος τον έφερε 17ο στο πρώτο σκέλος και εγκατέλειψε στο δεύτερο.

Αποτελέσματα Newcastle ΟΡΕΝ
1. Chad REED 50
2. Josh HANSEN 42
3. Justin BRAYTON 38
4. Daniel REARDON 38
5. Jay MARMONT 34
6. Tye SIMMONDS 27
7. Todd WATERS 27
8. Daniel McCOY 27
9. Jake MOSS 27
10. Craig ANDERSON: 21

Τα βρήκε δύσκολα ο αμερικανός P.J.Larsen με τον τοπικό συναγωνισμό.

LITES
Την εκκίνηση και πρωτοπορία του πρώτου σκέλους πήρε ο Lawson Bopping οδηγώντας εκπληκτικά και παραμένοντας στην πρώτη θέση για το μεγαλύτερο μέρος του σκέλους. Δύο γύρους όμως πριν τον τερματισμό ο Larsen κατάφερε να τον περάσει τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα με τον Jay Marmont να καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους πήρε ο Cody Mackie αλλά τον πέρασαν γρήγορα οι Larsen και Moss για την μάχη της πρώτης θέσης. Στο τέλος ο Moss κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερο τον Larsen με τρίτο τον Mackie.

Αποτελέσματα Newcastle LITES

1. P J LARSEN 47
2. Matt MOSS 40
3. Ryan MARMONT
4. Kade MOSIG 34
5. Lawson BOPPING 34
6. Cody MACKIE 31
7. Harley QUINLAN 31
8. Luke GEORGE 27
9. Luke STYKE 23
10. Kirk GIBBS 22

Aκολουθούν στιγμιότυπα από τους αγώνες των κατηγοριών OPEN – LITES.

OPEN

LITES

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...