4ος Αγώνας Κυπέλλου MX Κρήτης, Χανιά ΟΜΕ – Ειδ. Κανονισμός

Ο Αγωνιστική Λέσχη Μοτοσυκλέτας Χανίων (Α.Λ.ΜΟ.Χ.) μετά από έγκριση της Ο.Μ.Ε διοργανώνει τον τέταρτο αγώνα του Παγκρητίου Κυπέλλου Motocross 2010. Στον αγώνα μπορεί να συμμετάσχει κάθε φυσικό πρόσωπο κάτοχος έγκυρης αγωνιστικής άδειας 2010 της Ο.Μ.Ε ή μιας ημέρας με την προϋπόθεση ύπαρξης των απαραίτητων ιατρικών εγγραφών.
.
.
.
.
CRETE MOTOCROSS CUP 2010
4ος αγώνας, Χανιά, 31 Οκτωβρίου
ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Ο Αγωνιστική Λέσχη Μοτοσυκλέτας Χανίων (Α.Λ.ΜΟ.Χ.) μετά από έγκριση της Ο.Μ.Ε διοργανώνει τον τέταρτο αγώνα του Παγκρητίου Κυπέλλου Motocross 2010. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με:

1ον    Το διεθνή αγωνιστικό κώδικα μοτοσυκλέτας της F.I.M.
2ον    Τον δικαιοδοτικό κώδικα της Ο.Μ.Ε
3ον    Το γενικό κανονισμό Motocross της Ο.Μ.Ε
4ον    Τον τεχνικό κανονισμό αγώνων Motocross της F.I.M
5ον    Τον τεχνικό κανονισμό αγώνων Motocross της Ο.Μ.Ε
6ον    Την προκήρυξη  πρωταθλημάτων, κυπέλλων, επάθλων Ο.Μ.Ε
7ον    Τον παρόντα ειδικό κανονισμό

1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Έναρξη εγγραφών             Δευτέρα            18 Οκτωβρίου 2010    ώρα 11:00
Λήξη εγγραφών*            Τετάρτη        27 Οκτωβρίου 2010    ώρα 20:00
Έλεγχος εξακρίβωσης            Κυριακή        31 Οκτωβρίου 2010    ώρα 09:00 – 10:00
Έναρξη χρονομετρημένων δοκιμών     Κυριακή        31 Οκτωβρίου 2010    ώρα 10:00
Κατηγορία MX2:             Από 10:20 έως 10:40
Κατηγορία ΜΧ1:             Από 10:40 έως 11:00
Κατηγορία Junior – Mini:         Από 11:00 έως 11:20
Κατηγορία ΜΧ3:             Από 11:20 έως 11:40
Έναρξη αγώνων                Κυριακή        31 Οκτωβρίου 2010    ώρα 12:00
Κατηγορία MX2 (1ο σκέλος):         12:00            Διάρκεια 15 + 2 γύρους
Κατηγορία ΜΧ1 (1ο σκέλος):         12:30            Διάρκεια 15 + 2 γύρους
Κατηγορία ΜΧ3 (1ο σκέλος):         13:00            Διάρκεια 15 + 2 γύρους
Κατηγορία Junior – Mini (1ο σκέλος):         13:30            Διάρκεια 15 + 2 γύρους

Κατηγορία MX2 (2ο σκέλος):         14:00            Διάρκεια 15 + 2 γύρους
Κατηγορία ΜΧ1 (2ο σκέλος):         14:30            Διάρκεια 15 + 2 γύρους
Κατηγορία ΜΧ3 (2ο σκέλος):         15:00            Διάρκεια 15 + 2 γύρους

Απονομή επάθλων
Με την λήξη του αγώνα

* Για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχών θα υπάρχει πρόστιμο αξίας 10€

2) ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΓΩΝΑ
Αγωνοδίκης:            Διακάκης Εμμανουήλ
Αλυτάρχης:            Ξενάκης Φώντας
Γραμματέας:            Χαρχαλάκη Μαρία
Τεχνικός έφορος:            Μιχαηλάκης Στυλιανός
Βοηθός:                Γαροφαλάκης Αντώνης
Χρονομέτρης:            Proaction
Ιατρός:                Ιατρική ομάδα Intersalonica
Ζώνη αναμονής:            Ανδρουλάκης Γιάννης
Έφορος κριτών:            Τσανταρολάκης Νικόλαος

Η διοργανώτρια λέσχη, η Ο.Μ.Ε., η οργανωτική επιτροπή, τα στελέχη του αγώνα και οι αγωνιζόμενοι δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη έναντι τρίτων για οποιαδήποτε ατύχημα που μπορεί να συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα ή των δοκιμών. Η αστική ευθύνη βαρύνει την ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  με την οποία έχει συναφθεί συμβόλαιο κάλυψης κινδύνων από αυτές τις δραστηριότητες.

3) ΑΝΑΒΑΤΕΣ
Στον αγώνα μπορεί να συμμετάσχει κάθε φυσικό πρόσωπο κάτοχος έγκυρης αγωνιστικής άδειας 2010 της Ο.Μ.Ε ή μιας ημέρας με την προϋπόθεση ύπαρξης των απαραίτητων ιατρικών εγγραφών. Η συμμετοχή κατόχων αγωνιστικής άδειας των κρατών μελών της ΕΕ ή άλλων οργανισμών γίνεται δεκτή υπό την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή του συνδέεται από έγκυρη άδεια της FMN της χώρας τους. Ο μέγιστος αριθμός αναβατών που θα λάβουν μέρος στις χρονομετρημένες δοκιμές κάθε κατηγορίας ορίζετε στους 40 και στους 25 στον αγώνα.

4) ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Οι αριθμοί εκκίνησης ορίζονται από την Ο.Μ.Ε και είναι ίδιοι για όλη την χρονιά. Οι αριθμοί εκκίνησης των μοτοσυκλετών πρέπει να είναι σύμφωνα με τον τεχνικό κανονισμό αγώνων motocross της FIM. Τα χρώματα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο φόντο και στους αριθμούς καθορίζονται ως εξής:
MX2     Μαύρο φόντο με λευκό αριθμό
ΜΧ1     Λευκό φόντο με μαύρο αριθμό
ΜΧ3    Κίτρινο φόντο με μαύρο αριθμό
Junior    Λευκό φόντο με μαύρο αριθμό
Mini    Μαύρο φόντο με λευκό αριθμό

5) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ
ΜΧ2    Δίχρονες από 100 έως 144κ.ε. & τετράχρονες από 175 έως 250κ.ε.
ΜΧ1    Δίχρονες από 175 έως 250κ.ε. & τετράχρονες από 290 έως και 450κ.ε.
ΜΧ3    Ανεξαρτήτου κυβισμού δίχρονες ή τετράχρονες έως 650κ.ε.
Mini    Δίχρονες από 50 έως και 65κ.ε.
Junior    Δίχρονες από 66 έως 85κ.ε. ή τετράχρονες έως 150κ.ε.

6) ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αναβάτες θεωρούνται ότι πραγματοποίησαν χρονομετρημένες δοκιμές εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τρεις (3) χρονομετρημένους γύρους στην κατηγορία για τις κατηγορίες MX1 & MX2, ενώ για τις κατηγορίες ΜΧ3, Junior & mini τουλάχιστον δύο. Αναβάτης που δεν θα λάβει μέρος στις χρονομετρημένες δοκιμές ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από τον αγώνα, εκτός εάν ο αγωνοδίκης λάβει άλλη απόφαση, εάν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αναβάτη σε άλλη κατηγορία από αυτή που δήλωσε ότι θα συμμετάσχει ανά αγωνιστική συνάντηση.

7) ΈΛΕΓΧΟΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Ο έλεγχος εξακρίβωσης και ο τεχνικός έλεγχος θα διεξαχθεί στην πίστα σύμφωνα με το πρόγραμμα. Μοτοσυκλέτα που δεν θα είναι σύμφωνη με τον τεχνικό κανονισμό των αγώνων Motocross της ΔΟΜ-ΟΜΕ δεν φέρει τα φόντα και τους αριθμούς (άρθρο 4) καθώς και ο αγωνιζόμενος που δεν είναι εφοδιασμένος με άδεια (άρθρο 3) ή δεν περάσει από τον έλεγχο εξακρίβωσης U963 σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκλείεται από τον αγώνα. Απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού η είσοδος στην πίστα μοτοσυκλέτας η οποία δεν έχει περάσει από τεχνικό έλεγχο. Οι αγωνιζόμενοι υποχρεούνται να παρουσιάσουν στον τεχνικό έλεγχο κράνος εγκεκριμένου τύπου σύμφωνα με τον τεχνικό κανονισμό αγώνων Motocross.

8) ΓΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ (Warm Up)
Γύρος αναγνώρισης θα γίνεται πριν από την έναρξη κάθε σκέλους του αγώνα

9) ΑΓΩΝΕΣ

Οι αγώνες είναι motocross και προσμετρούν σύμφωνα με την προκήρυξη πρωταθλημάτων, κυπέλλων και επάθλων της Ο.Μ.Ε 2010. Θα διεξαχθούν δε, δύο σειρές αγώνων (σκέλη) διάρκειας δεκαέξι (16) λεπτών και δύο γύρων οι οποίοι θα προσμετρήσουν ως δύο ξεχωριστοί αγώνες για όλες τις κατηγορίες. Για να θεωρηθεί ότι ο αναβάτης τερμάτισε πρέπει να καλύψει τα ¾ της διαδρομής που κάλυψε ο νικητής και να πάρει καρό σημαία τερματισμού σε πέντε (5) λεπτά από την τον τερματισμό του νικητή. Στην μπάρα εκκίνησης οι αναβάτες καλούνται με βάση τους χρόνους που πέτυχαν στις χρονομετρημένες δοκιμές.

10) ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ
Ο αναβάτης μπορεί να παρουσιάσει έως και δύο μοτοσυκλέτες στο τεχνικό έλεγχο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από την στιγμή που  θα ξεκινήσει η διαδικασία εκκίνησης των δεκαπέντε λεπτών στον χώρο αναμονής να αλλάξει μοτοσυκλέτα. Η αλλαγή της μοτοσυκλέτας επιτρέπεται αν ο αγώνας διακοπεί και υπάρξει ξανά μια επανεκκίνηση σε τριάντα (30) λεπτά. Η αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει το αργότερο δεκαπέντε (15) λεπτά πριν την επανεκκίνηση, εφόσον κατά την διάρκεια εφόσον κατά την διάρκεια του τεχνικού ελέγχου έχει ελεγχθεί η δεύτερη μοτοσυκλέτα.

11) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Όλες οι μοτοσυκλέτες θα πρέπει να βρίσκονται στην ζώνη αναμονής πέντε (5) λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα. Η ποινή για την παράβαση αυτού του κανονισμού είναι αποκλεισμός. Από την στιγμή που επέλεξαν μια θέση απαγορεύεται να την αλλάξουν. Με την επίδειξη της πράσινης σημαία από τον αλυτάρχη οι αγωνιζόμενοι θέτουν σε λειτουργία του κινητήρες των μοτοσυκλετών τους. Η εκκίνηση γίνεται με τους κινητήρες σε λειτουργία. Ο αλυτάρχης επιδεικνύει πινακίδα με την ένδειξη 15’’ (δεκαπέντε δευτερόλεπτα), αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος των 15’’ (δεκαπέντε δευτερολέπτων) εμφανίζεται πινακίδα 5’’ (πέντε δευτερολέπτων), μόλις συμπληρωθούν πλήρως αυτά πέφτει η μπάρα εκκίνησης. Στην μπάρα εκκίνησης θα παραβρίσκονται μόνο οι αναβάτες και τα στελέχη του αγώνα.

12) ΑΚΥΡΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Ο αρμόδιος αφέτης με την υπόδειξη του αλυτάρχη θα κηρύξει την εκκίνηση άκυρη με την ένδειξη κόκκινης σημαίας και ο αγώνας θα σταματήσει. Οι αναβάτες πρέπει να επιστρέψουν στο χώρο αναμονής και η επανεκκίνηση θα δοθεί αμέσως αρχίζοντας από τα τελευταία δέκα (10) λεπτά. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αλλαγή μοτοσυκλέτας μετά από άκυρη εκκίνηση.

13) ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Διακοπή του αγώνα μπορεί να γίνει μόνο σύμφωνα με το άρθρο 031.mx. 10.8 του γενικού κανονισμού motocross και μόνο για λόγους ανωτέρας βίας.

14) ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ο χώρος που θα προσδιορισθεί για επισκευές και ρυθμίσεις θα ανακοινωθεί από την διοργάνωση. Ο ανεφοδιασμός πρέπει να γίνεται μόνο στο χώρο των paddocks (PITS) με σβησμένο κινητήρα και να υπάρχει πυροσβεστήρας χωρητικότητας τουλάχιστον έξι (6) λίτρων.

15) ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η διαδρομή είναι οριοθετημένη με κορδέλες. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ επί ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα και τις δοκιμές, εάν οι αναβάτες οδηγούν εκτός διαδρομής ή αποφεύγουν να περάσουν από τα άλματα ή τα άλλα φυσικά ή τεχνητά εμπόδια. Η εξωτερική βοήθεια κατά την διεξαγωγή του αγώνα και τον δοκιμών απαγορεύεται επί ποινή αποκλεισμού.

16) ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΗΜΑΤΑ

031.15 Γενικού κανονισμού Motocross

17) ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει με καρό σημαία στον πρώτο αναβάτη που θα έχει συμπληρώσει 15’ λεπτά + 2 γύρους, εκτός εάν παρθεί διαφορετική απόφαση από τον αλυτάρχη. Οι αναβάτες που περνούν την γραμμή τερματισμού και παίρνουν σημαία τερματισμού, εκτός από τους τρεις (3) πρώτους νικητές που πρέπει να εισέλθουν στον χώρο επιτηρούμενης στάθμευσης (park ferme), μειώνουν την ταχύτητα τους και οδηγούνται στο χώρο στάθμευσης (paddocks). Η μη τήρηση του κανονισμού επιφέρει αποκλεισμό από τον αγώνα. Η χρονομέτρηση παύει πέντε (5) λεπτά μετά την πτώση της σημαίας τερματισμού στον πρώτο αναβάτη.

18) ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Τελικός τεχνικός έλεγχος θα γίνεται στις τρεις (3) πρώτες μοτοσυκλέτες κάθε κατηγορίας στο τέλος του αγώνα (σκέλους), καθώς και σε κάθε άλλη μοτοσυκλέτα που τερμάτισε μετά από πρόταση του αλυτάρχη. Οι μοτοσυκλέτες παραμένουν σε καθεστώς επιτήρησης για δεκαπέντε (15) λεπτά.

19) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τα αποτελέσματα των δοκιμών, ο πίνακας των εκκινούντων στους αγώνες καθώς και τα προσωρινά αποτελέσματα των αγώνων θα ανακοινώνονται στο τέλος του αγώνα κάθε κατηγορίας και θα οριστικοποιούνται μετά από τριάντα (30) λεπτά στον πίνακα ανακοινώσεων. Βαθμολογούνται οι είκοσι (20) πρώτοι αναβάτες.

20) ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Τα παράβολα ενστάσεων καθορίζονται στο διπλάσιο της συμμετοχής . Οι ενστάσεις υποβάλλονται:
1ον) Κατά των αποτελεσμάτων εντός τριάντα (30) λεπτών μετά την δημοσίευση τους.
2ον) Για τεχνικούς λόγους εντός δεκαπέντε (15) λεπτών μετά την δημοσίευση τους

21) ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΑ
Η απονομή των επάθλων θα γίνει στην πίστα σύμφωνα με το πρόγραμμα εφόσον δεν εκκρεμεί καμία ένσταση. Σε κάθε αγώνα απονέμονται κύπελλα στους τρεις (3) πρώτους.

22) ΚΑΥΣΙΜΑ
Επιτρέπονται όσα πωλούνται ελεύθερα στο εμπόρια και είναι προσιτά στον καθένα.

23) ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΑΒΑΤΩΝ – ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Με την υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής ο αναβάτης και ο συμμετέχων αποδέχονται ανεπιφύλακτα των παρόντα κανονισμό και ασφαλίζεται για ζημιές προς τρίτους σε όλη την διάρκεια των δοκιμών και του αγώνα. Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες αναβάτες είναι ασφαλισμένοι για προσωπικά ατυχήματα σύμφωνα με το αρ. 110.1-110.2 του Α.Κ.Μ. της Ο.Μ.Ε. Ούτε η Ο.Μ.Ε ούτε ο η διοργανώτρια λέσχη φέρει ευθύνες για τυχών ζημιές που θα υποστεί μια μοτοσυκλέτα που θα συμμετάσχει ή αυτή που θα χρησιμοποιηθεί σαν εφεδρική ή τα εξαρτήματα τους σε μία αγωνιστική συνάντηση, οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία, π.χ. πυρκαγιά, κλοπή, καταστροφή ή οτιδήποτε άλλο. Οι διοργανωτές όμως είναι υπεύθυνοι για τις μοτοσυκλέτες που τίθενται υπό τον δικό τους αποκλειστικό έλεγχο.

24) ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ

Η οργανωτική επιτροπή ή Ο.Μ.Ε ή η διοργανώτρια λέσχη καθώς και οι αναβάτες των αγώνων δεν φέρουν καμία ευθύνη έναντι τρίτων για τυχών ατυχήματα που μπορεί να συμβούν κατά την διάρκεια των δοκιμών και του αγώνα. Η αστική ευθύνη βαρύνει την ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με την οποία έχει συνάψει συμβόλαιο κάλυψης κινδύνων από αυτές τις δραστηριότητες.

25) PITS – ΖΩΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Μόνο στον ειδικό χώρο παράπλευρος της διαδρομής του αγώνα (PITS) επιτρέπονται οι επισκευές και τα σινιάλα στους αναβάτες. Σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της διαδρομής της πίστας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Στα Pits δικαιούνται να εισέλθουν για κάθε αναβάτη ένας μηχανικός και δύο χρονομέτρες το ανώτερο, οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν κάρτα εισόδου Pits. Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα οι μηχανικοί των αναβατών θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά πυροσβεστήρα χωρητικότητας έξι (6) κιλών στο χώρο των paddocks. Οι μηχανικοί και οι χρονομέτρες των αναβατών θα πρέπει να υπακούουν στην ένδειξη του εντεταλμένου κριτή. Κάθε αναβάτης είναι υπεύθυνος για την συμπεριφορά κάθε προσώπου που τον συνοδεύει ή έχει σχέση μαζί του άμεση ή έμμεση, καθώς και για τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας του, κατά την διάρκεια των δοκιμών και του αγώνα. ΠΡΟΣΟΧΗ ή όποια απαράδεκτη συμπεριφορά αυτών μπορεί να θέση τον αναβάτη σε κίνδυνο να δεχθεί ποινή αποκλεισμού.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...