Παν. Πρωτ. ΜΧ ΟΜΕ, Μεγαλόπολη – Επίδειξη Δύναμης

Επαναφέροντας τις διαφορές στα προηγούμενα επίπεδα ο Παναγιώτης Κουζής κέρδισε άνετα και τα δύο σκέλη της ΜΧ1 στην Μεγαλόπολη και πήρε τον τίτλο στην κατηγορία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΜΕ. Εξαιρετικοί αγώνες έγιναν για ακόμα μια φορά στην ΜΧ2 με απόλυτο νικητή αυτήν την φορά τον Ανάργυρο Τσαρνά..


.

Ο καλός καιρός με τις ήπιες θερμοκρασίες και την υγρασία σε φυσιολογικά επίπεδα έστρωσε το χαλί για καλούς αγώνες στην πίστα της Μεγαλόπολης Ξεπερνώντας τελικά κάποια προβλήματα με την πίστα και τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, η νεοσύστατη λέσχη της Μεγαλόπολης ΟΔΜΑΑ έκανε έναν σχετικά καλό αγώνα χωρίς όμως να αποφύγει ελλείψεις και μικροπροβλήματα που τελικά δεν στιγμάτισαν την έκβαση του αγώνα. Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτό οφείλεται και στο Λιγνιτικό κέντρο της Μεγαλόπολης που πάντα βοηθάει τους αγώνες motocross και μάλιστα ακούραστα αφού φέτος πραγματοποίησαν δύο διεθνής και δύο ελληνικούς πρωταθληματικούς αγώνες(σύνολο τέσσερις).

Το αντίκτυπο των πολλών αγώνων ήταν να μην υπάρχει μεγάλη προσέλευση θεατών στους δύο τελευταίους πρωταθληματικούς αγώνες παρά το γεγονός ότι σε αυτόν τον αγώνα υπήρχε δωρεάν είσοδος και μεγάλη διαφήμιση από τοπικό ραδιοσταθμό. Με περίπου 150 θεατές, το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε θετικό είναι οι 91 αγωνιζόμενοι (με τα Quad) που συμμετείχαν στον αγώνα, ασυνήθιστο νούμερο για την εποχή και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Κατηγορία ΜΧ1
Η απειλητική απόδοση του Στέλιου Γαλατιανού στον προηγούμενο αγώνα στην Σπερχειάδα, έκανε τον Παναγιώτη Κουζή να ανεβάσει ρυθμούς ώστε να διατηρήσει το αήττητο. Αφήνοντας την θεαματική οδήγηση πέρασε στην ουσιαστική έκανε μια επίδειξη δύναμης, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας με μια σχετικά άνετη διαφορά. Στο τέλος της ημέρας ο Κουζής αναδείχτηκε και πρωταθλητής της ΜΧ1 έναν αγώνα πριν την λήξη του πρωταθλήματος κάτι όμως που δεν το πανηγύρισε δηλώνοντας ότι το πρωτάθλημα για αυτόν τελειώνει στον επόμενο και τελευταίο αγώνα.

Μια από τις λίγες φορές όπου ο Κουζής πανηγύρισε έστω και χαλαρά μια φετινή του νίκη. Αυτό λέει πολλά.

Στο πρώτο σκέλος ο Κουζής ήταν αυτός που πήρε με εντυπωσιακό τρόπο την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα, έχοντας καθ’ όλη την διάρκεια του σκέλους πίσω του τον Γαλατιανό. Ανοίγοντας σταδιακά την διαφορά, ο Κουζής κατάφερε να πάρει σχετικά άνετα το σκέλος από τον δεύτερο Γαλατιανό. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Βαγγελάκος χωρίς να μπορέσει να ακολουθήσει τον ρυθμό των δύο πρώτων. Μια περίεργη μάχη έγινε για την τέταρτη θέση μεταξύ του Χρήστου Κασιούμη και του Μανώλη Σκύβαλου. Και οι δύο είχαν πτώσεις και μηχανικά προβλήματα εναλλάσσοντας την τέταρτη θέση εν μέσω ατυχιών. Τελικά ο Κασιούμης ήταν αυτός που κατάφερε να τερματίσει τέταρτος χωρίς όμως εξάτμιση ενώ ο Σκύβαλος εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο από μηχανική βλάβη. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Ελένης με έκτο τον Θοδωρή Ζερβό.

Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Κουζής ήταν αυτός που επιβλήθηκε του συναγωνισμού από την εκκίνηση με τον Γαλατιανό να τον ακολουθεί ξανά. Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις στις δυο πρώτες θέσεις τερμάτισαν ξανά ο Κουζής με τον Γαλατιανό με σχεδόν ίδια διαφορά όπως στο πρώτο σκέλος. Δυνατά στην τρίτη θέση οδήγησε από την εκκίνηση ο  Σκύβαλος και παρά την μεγάλη προσπάθεια σε ολόκληρο το σκέλος του Βαγγελάκου να τον περάσει, ο Σκύβαλος ήταν αυτός που ανέβηκε στο βάθρο. Τέταρτος τερμάτισε ο Βαγγελάκος με πέμπτο τον Κασιούμη που δεν είχε καλή εκκίνηση και δυσκολεύτηκε να φτάσει στην θέση αυτή. Μια από τις πιο όμορφες μάχες του αγώνα ήταν του Ελένη με τον Ζερβό για την έκτη θέση την οποία τελικά κατάφερε να διατηρήσει ο Ελένης.

Ο Τσαρνάς οδήγησε θεαματικά και ουσιαστικά, κάτι που δεν συνήθιζε στο παρελθόν. Αποπνέει τελευταίως μια σιγουριά στην οδήγηση του.

Κατηγορία ΜΧ2
Με μια ποιοτική και βελτιωμένη εμφάνιση σε όλους τους τομείς ο Ανάργυρος Τσαρνάς κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας, δίνοντας μάχες και επιβάλλοντας τελικά τον δικό του ρυθμό στον αγώνα. Μακριά από την λογική συντήρησης της  βαθμολογικής διαφοράς αλλά και χωρίς μεγάλα ρίσκα ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σπύρος Κοσμάς προσπάθησε πολύ, χωρίς όμως να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του Τσαρνά.

Ο Κοντολέτας #92 έκανε την ζωή δύσκολη τόσο του Τσαρνά όσο και του Κοσμά #1 στο πρώτο σκέλος. Μια πτώση του μικρού από την Ζαχάρω όμως, τον απέσπασε από την μάχη της πρώτης θέσης.

Στο πρώτο σκέλος ο Δημήτρης Κοντολέτας πήρε την εκκίνηση έχοντας πίσω του τους Παναγιώτη Παπίλα και Ανάργυρο Τσαρνά ενώ ο Κοσμάς προσπαθούσε να περάσει τους Γιάννη Μόσιο και Γιώργο Ηλιόπουλο από την έκτη θέση. Μέσα σε πέντε γύρους ο Τσαρνάς κατάφερε να περάσει τον Παπίλα και να αρχίζει να πιέζει τον Κοντολέτα, με  τον Κοσμά να βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση. Στους επόμενους γύρους ο Τσαρνάς έκαμψε την σθεναρή αντίσταση του Κοντολέτα και δύο γύρους μετά το ίδιο κατάφερε να κάνει και ο Κοσμάς. Οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος επιδόθηκαν σε μια μάχη γυρολογίου καταγράφοντας ολοένα και γρηγορότερους γύρους με τον Τσαρνάς να προσπαθεί να ανοίξει την μεταξύ τους διαφορά, και τον Κοσμά να την μειώσει. Νικητής της μάχης βγήκε ο Τσαρνάς με δεύτερο τον Κοσμά και τρίτο τον Κοντολέτα. Τέταρτος τερμάτισε ο Παπίλας με πέμπτο τον δεύτερο του περσινού πρωταθλήματος Ηλιόπουλο που επέστρεψε στους αγώνες. Την εξάδα έκλεισε ο Γιάννης Τουρατζίδης στον δεύτερο του αγώνα στην κατηγορία.

Στο δεύτερο σκέλος ο Τσαρνάς ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα με αυτήν την φορά πίσω του τον Κοντολέτα και τον Κοσμά. Χωρίς να χάσει σημαντικό χρόνο ο  Κοσμάς πέρασε τον Κοντολέτα και κυνήγησε δαιμονισμένα τον Τσαρνά. Όμως, όπως είπαμε ο Τσαρνάς ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένος, δεν έκανε λάθη, είχε καθαρές γρήγορες γραμμές και έδειχνε πολύ σίγουρος στην πρώτη θέση. Από την άλλη ο Κοσμάς έδειχνε να ψάχνεται λίγο και να πιέζεται αρκετά στον ρυθμό του Τσαρνά. Αν και οι δύο οδηγοί τερμάτισαν με μικρή διαφορά μεταξύ τους ωστόσο ο Τσαρνάς ήταν αυτός που έλεγχε τον αγώνα. Τρίτος αρκετά πιο πίσω τερμάτισε ο Κοντολέτας με τέταρτο τον Παπίλα που δεν είχε καλή εκκίνηση και χρειάστηκε να δώσει αρκετές μάχες κυρίως με τον πέμπτο Ηλιόπουλο και τον έκτο Μόσιο.

Έλειψε από αυτό το πρωτάθλημα ο Νίκος Ανδρέου.

Κατηγορίες ΟΡΕΝ Α – ΟΡΕΝ Β
Για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα της ΟΜΕ συμμετείχε ο περσινός πρωταθλητής Νίκος Ανδρέου επιλέγοντας την κατηγορία των βετεράνων(ΟΡΕΝ Β) και πάνω στην μοτοσικλέτα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Γιάννη Πιλάλα που δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού του σε προπόνηση. Και τα δύο σκέλη της κατηγορίας όπως ήταν φυσικό κατάφερε να πάρει ο Ανδρέου με δεύτερο έναν άλλο επανεμφανιζόμενο τον Δημήτρη Φωτόπουλό που έδωσε όμορφες μάχες με τον τρίτο Σπύρο Μητρόπουλο. Οι Φωτόπουλος και Μητρόπουλος τερμάτισαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα στα δύο σκέλη και παρά την μη συμμετοχή του, ο Πιλάλας στέφτηκε πρωταθλητής στην κατηγορία. Στην κατηγορία ΟΡΕΝ Α ο Κωνσταντίνος Τζιώρας διατήρησε το αήττητο του(σε όσα σκέλη συμμετείχε) και στην Μεγαλόπολη κερδίζοντας εύκολα το πρώτο σκέλος και λίγο πιο δύσκολα στο δεύτερο από τον Θανάση Αυγέρη που τον καταδίωκε από την δεύτερη θέση την οποία κατέλαβε δις. Τρίτος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Γιώργος Μπούσδας ενώ στο δεύτερο σκέλος την τρίτη θέση κατέλαβε ο Νίκος Σωτηρόπουλος.

Νίκες και βαθμούς μοιράστηκαν στην Junior οι Μανώλης Κρητικός # 160 και Γιώργος Αρβανίτης #71.

Κατηγορία Mini – Junior
Από μια νίκη και μια δεύτερη θέση μοιράστηκαν οι δύο διεκδικητές του τίτλου της κατηγορίας Junior στην Μεγαλόπολη, διατηρώντας στους 25 βαθμούς την διαφορά τους στην βαθμολογία. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Μανώλης Κρητικός κατάφερε να πάρει το πρώτο σκέλος άνετα από τον δεύτερο Γιώργο Αρβανίτη αλλά ο Αρβανίτης ήταν πιο αποφασιστικός στο δεύτερο σκέλος καταφέρνοντας να περάσει τον Κρητικό στους πρώτους γύρους του σκέλους και να πάρει αυτός την πρώτη θέση. Στο πρώτο σκέλος την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κων/νος Μπετίνης ενώ στο δεύτερο την τρίτη θέση στο βάθρο κατέλαβε ο Νίκος Φανουράκης. Επιστρέφοντας στις νίκες μετά την πρώτη Σπερχειάδα τον Ιούνιο, ο Βασίλης Κορωνάκης κέρδισε και τα δύο σκέλη από τον δεύτερο Προκόπη Βεργή και τον τρίτο Δημήτρη Μπάκα, χωρίς να διαφοροποιηθεί η πρώτη τριάδα στα δύο σκέλη της κατηγορίας.

Κατηγορία Quad R
Με δώδεκα συμμετοχές και όπως πάντα με μικρότερη διαδρομή στην πίστα συνεχίστηκε το πρωτάθλημα των Quad R. Και σε αυτόν τον αγώνα  είχαμε ξεχωριστούς νικητές και συγκεκριμένα τον πρώτο σκέλος κέρδισε ο Γιάννης Ιωαννίδης με δεύτερο τον Μ.Μπαμπάνη και τρίτο τον Σ.Μπρίλη. Στο δεύτερο σκέλος ο Μπαμπάνης πήρε την νίκη από τον Ιωαννίδη ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας  Ζαχαρίας Χριστόπουλος.

Αποτελέσματα

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 13-14/10/10, Άργος(η ημερομηνία θα αλλάξει λόγω εκλογών).

.

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...