4ος Αγώνας Κυπέλλου MX Κρήτης, Βατόλακος – Η αυλαία των Χανίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΜΟΧ
Παράλληλα με μία σειρά άλλων αθλητικών διοργανώσεων στην Κρήτη, όπως το 32ο Ράλλυ Κρήτης, Ανάβαση Ομαλού Κλασσικών Αυτοκινήτων και άλλων, πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος και προτελευταίος αγώνας του Κυπέλλου από την Αγωνιστική Λέσχη Μοτοσυκλέτας Χανίων. Η άρτια διοργάνωση, ο τέλειος καιρός, οι σχετικά λίγες συμμετοχές και θεατές ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του..

Κατηγορία MX1
Η μεγάλη κατηγορία ήταν αυτή με το περισσότερο θέαμα αποτέλεσμα των ιδιαίτερα «δυνατών» συμμετοχών. Νικητής  και στα δύο σκέλη ήταν ο Λασιθιώτης Μανώλης Σκύβαλος (Honda) ο οποίος παρότι δεν κατάφερε να κάνει καμία καλή εκκίνηση το σταθερό και πραγματικά γρήγορο γυρολόγιο του τον έφερνε στην πρώτη θέση. Σημαντική αντίσταση στο πρώτο σκέλος βρήκε από τον Ηρακλειώτη Νίκο Διακάκακη (Kawasaki) ο οποίος χάρισε στον εαυτό του για τα 36α γενέθλια του μία δεύτερη και μία τρίτη θέση στο πρώτο και δεύτερο σκέλος αντίστοιχα. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο πρόεδρος της Α.Λ.ΜΟ.Χ  Κωνσταντίνος Καράκης (Suzuki) ο οποίος ήταν εμφανώς καταπονημένος από τις εργασίες των προηγούμενων ημερών για την προετοιμασία του αγώνα. Παρόλα αυτά στο δεύτερο σκέλος έκανε εξαιρετική εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για αρκετούς γύρους τερματίζοντας εν τέλει στην δεύτερη θέση.

Κατηγορία MX2
Αδιαμφισβήτητος νικητής και στα δύο σκέλη ήταν ο Χανιώτης Χρήστος Πασπάτης (Suzuki) ο οποίος με σταθερό και γρήγορο ρυθμό δεν άφησε κανέναν να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να κερδίσει. Δεύτερος και στα δύο σκέλη ήταν ο επίσης Χανιώτης Σταμάτης Βουλγαρέλης με ένα δίχρονο ΚΤΜ SX144. Ο Μάρκος Λέμης (Suzuki) μέχρι και τα μέσα του πρώτου σκέλους έδειχνε ότι θα τερματίσει ανενόχλητος στην τρίτη θέση, αλλά ένα σκασμένο πίσω ελαστικό τον ανάγκασε να μειώσει ρυθμό και να τερματίσει εν τέλει πίσω από τον Θανάση Μυλωνάκη (Suzuki). Όμως το δεύτερο σκέλος ήταν απροβλημάτιστο για τον Λέμη και  τερμάτισε με ιδιαίτερη ευκολία στην τρίτη θέση.

Κατηγορία MX3
Ο Μάκης Τερζάκης (Suzuki) ξεκαθάρισε από τα χρονομετρημένα ότι θα είναι ο νικητής της κατηγορίας και το επιβεβαίωσε και στα δύο σκέλη του αγώνα. Στην δεύτερη θέση χωρίς να απειλήσει και χωρίς να απειληθεί τερμάτισε ο Νικόλας Φανουράκης (Suzuki) με ένα RM85 ο οποίος συμμετείχε στην MX3 δεδομένου ότι δεν υπήρχαν αρκετές συμμετοχές για την κατηγορία Junior. Η τρίτη θέση του πρώτου σκέλους ήταν υπόθεση του Ρεθυμνιώτη Μάρκου Αγγελιδάκη (Honda), μια και ο εξαιρετικός Χρήστος Μαρίνος (ΚΤΜ)  ξεκίνησε καθυστερημένα λόγο βραχυκυκλωμένου μπουζί και τερμάτισε πέμπτος. Στο τελευταίο όμως σκέλος κατάφερε με ευκολία να τερματίσει στην τρίτη θέση.

Και με αυτόν τον τέταρτο αγώνα του Κυπέλλου η αυλαία για την πίστα των Χανίων έπεσε για το 2010. Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας του Κυπέλλου θα διοργανωθεί τον Δεκέμβριο στο Νομό Λασιθίου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κατηγορία MX1
‘Α Σκέλος

1.    Σκύβαλος Μανώλης    Honda CRF450R
2.    Διακάκης Νικός    Kawasaki KXF-450
3.    Καράκης Κωνσταντίνος    Suzuki RMZ-450
‘Β Σκέλος
1.    Σκύβαλος Μανώλης    Honda CRF450R
2.    Καράκης Κωνσταντίνος    Suzuki RMZ-450
3.    Διακάκης Νικός    Kawasaki KXF-450

Κατηγορία ΜΧ2
‘Α Σκέλος

1.    Πασπάτης Χρήστος    Suzuki RMZ-250
2.    Βουλγαρέλης Σταμάτης KTM SX144
3.    Μυλωνάκης Θανάσης    Suzuki RMZ-250
‘Β Σκέλος
1.    Πασπάτης Χρήστος    Suzuki RMZ-250
2.    Βουλγαρέλης Σταμάτης KTM SX144
3.    Λέμης Μάρκος    Suzuki RMZ-250

Κατηγορία MX3
‘Α Σκέλος

1.    Τερζάκης Μάκης    Suzuki RMZ-250
2.    Φανουράκης Νικόλαος    Suzuki RM-85
3.    Αγγελιδάκης Μάρκος    Honda CRF-450R
Β Σκέλος
1.    Τερζάκης Μάκης    Suzuki RMZ-250
2.    Φανουράκης Νικόλαος    Suzuki RM-85
3.    Μαρίνος Χρήστος    KTM SX-125

Εξαιρετική η απόδοση του Χρήστου Πασπάτη ο οποίος κέρδισε και τα δύο σκέλη της MX2.

.

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...