Athens Supercross 2010 – O C. Siebler τα πήρε όλα το Σάββατο(video)

Το Athens Supercross 2010 ξεκίνησε το Σάββατο με τον αμερικανό Cole Siebler να βρίσκεται σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τον συναγωνισμό, κερδίζοντας άνετα όλα σχεδόν τα σκέλη και τα αγωνίσματα που συμμετείχε. Από ελληνικής πλευράς ο Παναγιώτης Κουζής αναδείχτηκε για ακόμα μια φορά ο κορυφαίος έλληνας δίνοντας όμορφες μάχες με τους ξένους αναβάτες.

Μετά από δύο χρόνια αποχής το Athens Supercross επέστρεψε με μια δυναμική οργάνωση, προσφέροντας στον θεατή αρκετές attraction μέσα και έξω από την πίστα. Σε εκθεσιακό χαρακτήρα, οι όμορφες παρουσίες στα περίπτερα των μεγάλων χορηγών του αγώνα, περίμεναν τον θεατή στην είσοδο του ΣΕΦ που κλείνει φέτος 25 χρόνια λειτουργίας. Στο κυρίως Show εκτός από την ασυνήθιστη δομή των προκριματικών σειρών των αγώνων Supercross το πρόγραμμα συνόδευαν συναυλίες, BMX Show και Freestyle. Δυστυχώς η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη άλλωστε πάντα το Σάββατο δεν προσέλκυε πολύ κόσμο σε αντίθεση με την Κυριακή.

Η παρουσίαση του Π.Κουζή έγινε με “ροκαμπίλι style”.

Σάρωσε ο C.Sibler
Η φετινή αγωνιστική δομή του προγράμματος του Athens Supercross ήταν αρκετά δυσνόητη για τους αγωνιζόμενους και ακαταλαβίστικη για τους θεατές. Οι οδηγοί θα επιδίωκαν την πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό συμμετέχοντας παράλληλα και στο Rider Chalenge όπου στο τέλος αυτής της δια αποκλεισμού διαδικασίας, θα έμενε ένας οδηγός που θα κέρδιζε το Riders Challenge βάζοντας στο ταμείο του 800€. Ανάλογα με την φάση που βρισκόταν ο κάθε αναβάτης σε αυτήν την διαδικασία, μάζευε βαθμούς για να συμμετάσχει στον Μεγάλο Τελικό. Στο τέλος οι 12 καλύτεροι στην βαθμολογία συμμετείχαν στον τελικό συν ένας που θα επέλεγε η οργάνωση. Αυτό ανάγκαζε τον κάθε αγωνιζόμενο όχι μόνο να συμμετέχει στο Rider Chalenge αλλά και να παλεύει για κάθε θέση ώστε να μαζέψει βαθμούς.

Αθόρυβος και αποτελεσματικός ο Siebler κέρδισε τα πάντα το Σαββατό.

Μπορεί πολλοί να μην κατάλαβαν την διαδικασία, το σίγουρο όμως είναι ότι όλοι κατάλαβαν πως ο Cole Sibler, πέραν κάποιων περιστασιακών αντιστάσεων των Richier και Brock Sellards δεν είχε αντίπαλο κάθε φορά που έμπαινε με την μοτοσικλέτα του στο στάδιο. Κέρδισε εύκολα τον εντυπωσιακό Richier στο Riders Chalenge και έκανε βόλτα στην πρώτη θέση του Τελικού.

Βέβαια το αδύνατο σημείο του αμερικανού αποδείχτηκαν οι εκκινήσεις όπου αντίθετα ο Richier ήταν εξαιρετικός. Στον Μεγάλο Τελικό ο Richier πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα έχοντας πίσω του τον Siebler. Σύντομα όμως ο Siebler κατάφερε να περάσει τον γάλλο στα δύσκολα σαμαράκια της πίστας και από εκεί και μετά δεν έδειξε να δυσκολεύετε οδηγώντας στην πρώτη θέση. Το ποιο γνωστό όνομα του αγώνα ο Brock Sellards ξεκίνησε καλά στον Τελικό βρισκόμενος στην τρίτη θέση όμως έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στον ιταλό Stefano Dami να τον περάσει. Νικητής της πρώτης ημέρας αναδείχτηκε άνετα ο Siebler με δεύτερο τον Richier και τρίτο τον Dami. O Sellards πήρε την τέταρτη θέση έχοντας όμως πολύ κοντά τον πέμπτο Julien Vanni. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η μάχη της έκτης θέσης με τον Έλληνα πολυπρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή να μάχεται με τον Adam Chatfield. Ο Κουζής είχε καλύτερη εκκίνηση και όπως και στις προηγούμενες προκριματικές σειρές είχε στήσει ένα καυγά με τον Chatfield που δεν είχε καλές εκκινήσεις. Μετά από άκρως επιθετικές προσπεράσεις του Chatfield στον Κουζή κατά την διάρκεια των προκριματικών, παραλίγο ο καυγάς να μεταφερθεί και εκτός πίστας. Τελικά όλα λύθηκαν στον τελικό όπου και πάλι ο Chatfield έκανε ένα επιθετικό block pass στον Έλληνα οδηγό ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθώς ο βρετανός ήταν ταχύτερος.

Αποτελέσματα Σαββάτου Μεγάλος Τελικός
1.    Cole Siebler Honda
2.    Florent Richier Kawasaki
3.    Stefano Dami Honda
4.    Brock Sellards Suzuki
5.    Julien Vanni KTM
6.    Adam Chatfield Suzuki
7.    Παναγιώτης Κουζής Yamaha
8.    Στέλιος Γαλατιανός KTM
9.    Μανώλης Σκύβαλος Honda
10.  Δημήτρης Κοντολέτας Yamaha
11.  Χρήστος Φωτόπουλος Suzuki

Ο νικητής της κατηγορίας Junior M.Κρητικός.

Κατηγορία Junior
Από το περασμένο Athens Supercross του 2008 έχει ξεκινήσει και ο θεσμός της κατηγορίας Junior. Νικητής του αγώνα αναδείχτικε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της κατηγορίας Mανώλης Κρητικός.

Αποτελέσματα Σαββάτου Junior
1 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
2 ΜΠΕΤΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4 ΚΑΤΕΒΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
5 ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
6 ΡΑΔΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
7 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ
8 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΔΑΝΟΣ
9 ΒΑΡΒΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10 ΧΑΛΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Florent Richier = Θέαμα...

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα είναι το ίδιο και την Κυριακή 21/11/10 (ξεκινάει στις 18:00)όπου αναμένονται οι οδηγοί να δώσουν ακόμα περισσότερες μάχες καθώς θα είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με την πίστα.

Ακολουθεί video από το Freestyle Show.

1794 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ENDURO ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023

Λίγο πριν την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Enduro 2024, ας δούμε αναλυτικά τις...