Athens Supercross 2010 – Ο θεαματικός F.Richier κερδίζει την Κυριακή

Ο εντυπωσιακός Florient Richier αφού κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των θεατών το Σάββατο, την Κυριακή συνδύασε το θέμα με την ουσία κερδίζοντας το Riders Chalenge και τον Μεγάλο Τελικό. Για άλλη μια φορά ο Παναγιώτης Κουζής αναδείχτηκε κορυφαίος Έλληνας ξεσηκώνοντας τα πλήθη με την απόδοση του στις προκριματικές σειρές.

Λίγο πριν την πρώτη στροφή του Μεγάλου Τελικού.

Τα φώτα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έσβησαν και πλέον το Athens Supercross 2010 αποτελεί παρελθόν. Κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες απολαύσαμε για ακόμα μια φορά τον κορυφαίο θεσμό μοτοσικλέτας της χώρας μας που παρά την κρίση, δεν έχασε τίποτα από την γνωστή ποιότητα του. Οι ξένοι οδηγοί για ακόμα μια φορά εντυπωσίασαν και οι έλληνες αγωνιζόμενοι στήριξαν με την αξιοπρεπή παρουσία τους τον αγώνα. Μαζί και οι εταιρίες του χώρου που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν την εμφάνιση τους στα paddocks τα στάνταρτ, των προηγούμενων ετών. Οι μόνοι που δεν έδειχναν να ακολουθούν την τάση ήταν οι θεατές που και τις δύο ημέρες ήταν περιορισμένοι. Ίσως το εισιτήριο των 25€ να είναι τσουχτερό για την εποχή μας, ίσως πάλι το πρόγραμμα να παραμένει το ίδιο εδώ και αρκετά χρόνια, ίσως ακόμα και να έπαιξε ρόλο και το ντέρμπι που παιζόταν δίπλα στο Καραϊσκάκη μεταξύ Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ. Από την άλλη έτσι είναι το supercross και δεν μπορεί να αλλάξει από τον βασικό πυρήνα του, άλλωστε γίνεται μόνο μια φορά τον χρόνο στην χώρα μας.

Ο Richier ήταν εξίσου εντυπωσιακός σε έδαφος και αέρα.

Ο Richier απάντησε γαλλικά στους αμερικανούς
Η κυριαρχία του Cole Siebler το Σάββατο αμφισβητήθηκε έντονα την Κυριακή με κύριο εκφραστή τον Florent Richier. O γάλλος έδειξε να είναι ταχύτερος την Κυριακή  γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι οδηγούσε κρατημένα το Σαββάτο. Κατέφερε να κερδίσει τον συμπατριώτη του Julien Vanni στον “κακοστημένο” τελικό του Riders Chalenge αφού ο Vanni τον περίμενε και τον άφησε να τον περάσει μετά την πτώση του Richier στην εκκίνηση.


Ωστόσο κανείς δεν χαρίστηκε στον γάλλο στον Μεγάλο Τελικό του Athens Supercross 2010 όταν βρέθηκε δεύτερος μετά την εκκίνηση πίσω από τον Vanni με τον νικητή του Σαββάτου Siebler να βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Ο Richier κατάφερε στους πρώτους γύρους να περάσει καθαρά τον Vanni ενώ ο Siebler κατάφερε να βρεθεί στην δεύτερη θέση λίγο μετά τα μισά του αγώνα. Όσο και αν προσπάθησε ο Siebler να ζευγαρώσει την επιτυχία του στην Αθήνα δεν τα κατάφερε καθώς ο Richier ήταν αποφασισμένος να πάρει την νίκη πράγμα που έγινε γεγονός. Ο Siebler τερμάτισε δεύτερος με τρίτο τον Vanni που ένοιωσε την πίεση του Brock Sellards στο τέλος του αγώνα. Η μάχη του Παναγιώτη Κουζή με τον Adam Chapfield συνεχίστηκε και την Κυριακή. Αν και ο Chapfield ήταν λίγο ταχύτερος από τον Κουζή ωστόσο ο Έλληνας πολυπρωταθλητής έπαιρνε συνέχεια καλύτερες εκκινήσεις και δυσκόλευε απίστευτα τον Άγγλο. Στο τέλος ο Chapfield εκμεταλλεύτηκε την καθυστέρηση του Κουζή σε ντουμπλάρισμα, παίρνοντας την πέμπτη θέση. Η έκτη θέση του Κουζή αποτέλεσε και το καλύτερο αποτέλεσμα της ημέρας για Έλληνα αθλητή, κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου Έλληνα. Να πούμε ότι ο ιταλός Stefano Dami τερμάτισε ένατος μετά από πτώση στην πρώτη στροφή.

Αποτελέσματα Κυριακής Μεγάλου Τελικού

1 FLORENT RICHIER
2 SIEBLER COLE
3 JULIEN VANNI
4 SELLARDS BROCK
5 ADAM CHATFIELD
6 ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7 ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
8 STEFANO DAMI
9 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
10 ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
11 ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
12 ΚΟΝΤΟΛΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Florent Richier...κανένα σχόλιο.

Junior
Από την εκκίνηση ο Μανώλης Κρητικός κατάφερε να επιβληθεί του συναγωνισμού στην Junior.  Η τελική του νίκη δεν ήρθε εύκολα αφού ο Κων/νος Μπετίνης τον ακολούθησε από κοντά χωρίς όμως να καταφέρει να τον απειλήσει.

Αποτελέσματα Κυριακής Junior
1 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
2 ΜΠΕΤΙΝΗΣ Κ0ΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4 ΡΑΔΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
5 ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
6 ΚΑΤΕΒΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
7 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ
8 ΒΑΡΒΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
9 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΔΑΝΟΣ
10 ΧΑΛΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Vanni #65 κάνει νόημα στον Richier #7 να τον περάσει, στον στημένο αγώνα του Riders Chalenge.

Μας Άρεσαν
-Το πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες και διάφορα Show.
-To εκθεσιακό market που είχε στηθεί στην κύρια είσοδο του σταδίου.
-Η αναλλοίωτη ποιότητα του αγώνα παρά τις οικονομικές δυσκολίες (περιορισμένοι χορηγοί).
-Η γενικότερη παρουσία των ανθρώπων του ελληνικού motocross που αγκάλιασαν τον αγώνα.
-Η τήρηση των ωραρίων.

Δεν μας Άρεσαν

-Η τιμή του εισιτηρίου που ξεκίναγε από 25€.
-Η συνέπεια της τιμής του εισιτηρίου που δεν ήταν άλλη από την χαμηλή προσέλευση κόσμου.
-Η διαδικασία πρόκρισης των οδηγών στον Μεγάλο Τελικό.
-Οι σοβαροί τραυματισμοί των Χ.Φωτόπουλου και Χ.Κασιούμη (τους ευχόμαστε περαστικά).
-Η επιλογή της ημερομηνίας πάνω στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ και στο SX de Bercy (γεγονότα που περιόρισαν τις ξένες συμμετοχές και τους θεατές).
Ο στημένος αγώνας μεταξύ των γάλλων οδηγών στον τελικό του  Riders Chalnge.

Ο Κουζής οδηγεί μπροστά από τον Chapfield αλλά αυτό θα αλλάξει στην πορεία.

.

1815 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2ΟΥ ΚΑΙ 3ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΚΑΙ 2ΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ENDURO ΣΠΑΡΤΗ

Στις 27-28/04/2024  διεξάγονται στη Σπάρτη  οι αγώνες «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO 2024 ΚΥΠΕΛΛΟ ENDURO 2024»   Τον αγώνα διοργανώνει το αθλητικό σωματείο...