Athens Supercross 2010 – Με το βλέμμα μπροστά!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ LAMARCO
Με μια δυναμική εκδήλωση, γεμάτη θέαμα, εκπλήξεις, συναγωνισμό, ένταση αλλά και ουσιαστική αναψυχή, η μοναδική στο είδος της Lamarco Productions, φώτισε την γκρίζα ατμόσφαιρα των καιρών με τα έντονα χρώματα και τους προβολείς του Athens Supercross 2010!

.
.

Κορυφαίες συμμετοχές από όλο τον κόσμο, πολυεπίπεδες παράλληλες εκδηλώσεις και μια όμορφη ζωντανή ατμόσφαιρα, πλαισίωσαν το φετινό show, που δεν έχασε τίποτα από την γνωστή ποιότητα που έχει καθιερώσει όλα αυτά τα χρόνια και δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από οργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου.

Τα 2 βράδια της εκδήλωσης άνοιξαν οι ανατρεπτικοί hiphopers Αρτέμης/Ευθύμης με mini συναυλία η οποία έδωσε την σκυτάλη στους αγώνες Supercross. Το αγωνιστικό κομμάτι συμπλήρωσαν καθοριστικά, η καλύτερη από κάθε άλλη φορά επίδειξη αλμάτων ΒΜΧ η οποία ξεσήκωσε τους θεατές, το εναέριο Freestyle Motocross Show, το Babycross, οι κληρώσεις δώρων και τo εκθεσιακό market από εταιρείες που στήριξαν την οργάνωση.

Για το κυρίως πιάτο, τους αγώνες Supercross, φρόντισαν οι καλύτεροι σεφ του είδους! Εκπληκτικές τεχνικές εναλλαγές οδηγικών γραμμών στην καλύτερη πίστα Supercross που φτιάχτηκε ποτέ στην Ελλάδα, προσπεράσεις και ανατροπές κατεστημένων εντυπωσίασαν το κοινό. Οι παγκοσμίως κυρίαρχοι στο είδος Aμερικανοί, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους Brokc Sellards (Suzuki) και Cole Siebler (Honda) βρήκαν σθεναρή αντίσταση από τους εκπροσώπους της Ευρώπης, τον Ιταλό Stefano Dami (Honda), τον Γάλλο Julien Vanni (ΚΤΜ) και τον συμπατριώτη του Florent Richier (Kawasaki) με τον τελευταίο να κατακτά μια εκπληκτική νίκη στον τελικό της Κυριακής ελάχιστα μπροστά από τον Siebler που έκανε ό,τι μπορούσε για να κόψει την επινίκια φόρα του Richier χωρίς να τα καταφέρει. Λίγο πιο πίσω, ο έλληνας πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής (Yamaha) ξεσήκωσε τους χιλιάδες θεατές με τις μονομαχίες του με τον άγγλο Adam Chatfield (Suzuki), μάχη που παρακολούθησε από πολύ κοντά ο «αθόρυβος» Στέλιος Γαλατιανός (ΚΤΜ) που καιροφυλακτούσε.

Στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου ο Αμερικανός Cole Siebler και ο Γάλλος Florent Richier ξεχώρισαν στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 1η θέση. Την πρώτη θέση στο βάθρο κέρδισε τελικά ο Αμερικανός με δεύτερο τον Florent Richier και τρίτο τον Ιταλό Stefano Dami.

Στο Μεγάλο Τελικό της Κυριακής ο ανταγωνισμός ανάμεσα στον Αμερικανό  και τον Γάλλο συνεχίστηκε, αλλά δεν είχε την ίδια κατάληξη. Ο Γάλλος Florent Richier αποδείχθηκε ταχύτερος και κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ τον ακολούθησαν ο Αμερικανός Cole Siebler και τρίτος αναδείχθηκε ο Γάλλος Julien Vanni.

Και τις δύο ημέρες, 1ος Έλληνας αναβάτης αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κουζής καταλαμβάνοντας στην 7η και 6η θέση αντίστοιχα στους Τελικούς του Σαββάτου και της Κυριακής.

Στην κατηγορία Junior, ο Μανώλης Κρητικός (Yamaha) ήταν ο διπλός νικητής με τον Κωνσταντίνο Μπετίνη(Suzuki) να προσπαθεί για την έκπληξη και τον Γιώργο Αρβανίτη να κατακτά την τρίτη θέση.

Και τα 2 βράδια, έκλεισαν με το κοινό όρθιο, να χειροκροτεί ασταμάτητα τους freestylers! Οι δύο αναβάτες της ομάδας Red Bull, o Νεοζηλανδόs Nick Franklin και o Σουηδόs Daniel Bodin, παρουσίασαν όλη την γκάμα των tricks κλέβοντας την παράσταση με τα back flips (ανάποδη τούμπα και μάλιστα σε άλμα 24 μέτρων!) που τα συνδύασαν με nac-nac και kan-kan και με την μοναδική φιγούρα heart attack. Οι αναβάτες της Red Bull συνοδεύτηκαν άριστα από τον Βέλγο Jimmy Verburgh και τον νεαρό, ανερχόμενο στο είδος Έλληνα, Νώντα Λογοθέτη.

Τον θεσμό του Athens αγκάλιασαν για ακόμα μια φορά ο κόσμος του Ελληνικού motocross καθώς και 10.000 θεατές, οι οποίοι μαζί με τους χορηγούς συνεχίζουν να στηρίζουν την κορυφαία αυτή διοργάνωση για 17 χρόνια.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία KRD με τα προϊόντα ένδυσης FOX, η Γενική Αυτοκινήτων AEBE με τις μοτοσυκλέτες HONDA, το καύσιμο των μέγιστων επιδόσεων Shell V-Power Racing και η Red Bull Hellas.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το περιοδικό Moto, το enduro.gr, το mxdaily.gr, η Hellas Online, o Nova Sport FM, το zougla.gr, το theplayer.gr, το MTV Greece, το hiphop.gr, το gutlessbmx.com, το extrememagtv.gr και το downhill.gr.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...