Ευρωπαϊκό SX – Νικητής ο J.Brayton την Παρασκευή στην Γενεύη(video)

Μπροστά σε 14.000 ο αμερικανός Justin Brayton κατάφερε να κερδίσει την πρώτη βραδιά του 25ου Supercross της Γενεύης. Στον αγώνα συμμετείχαν μεγάλα ονόματα από Αμερική και Γαλλία αλλά υπήρχαν και αρκετές απουσίες ιδίως από αμερικανούς οδηγούς που δεν κατάφεραν να έρθουν στον αγώνα.

Δυστυχώς στον αγώνα της Ελβετικής πόλης δεν κατάφεραν να έρθουν από Aμερική οι Trey Canard, Justin Barcia και Kevin Windham λόγω αλλαγής προγράμματος και από την Γαλλία ο Marvin Musquin λόγω τραυματισμού. Αυτό επηρέασε αρνητικά τον αγώνα αφού τα εισιτήρια και των δύο ημερών είχαν προπωληθεί (sold out) το προηγούμενο διάστημα, αναμένοντας οι θεατές να δούνε τους κορυφαίους οδηγούς που είχε ανακοινώσει η οργάνωση πριν τον αγώνα.

Σαν να μην έφτανε αυτό στα προκριματικά ο David Millspas τραυματίστηκε και δεν συμμετείχε στον αγώνα και ο Kyle Chisholm είχε μια άσχημη πτώση στον τελικό τραυματίζοντας άσχημα τον καρπό του.

O J.Brayton κέρσισε το πρώτο βράδυ στην Γενεύη.

Στον αγώνα τώρα ο Brayton γνώρισε την supercross απειλή από την Ευρώπη και δεν ήταν άλλος από τον νικητή του Μιαλνέζικου SX Cedric Soubeyras που πάνω στο δίχρονο KTM προσπάθησε να πιέσει τον αμερικανό. Ο Brayton τελικά δεν θα είχε πρόβλημα να κερδίσει με μικρή διαφορά τον αγώνα αφήνοντας δεύτερο τον γάλλο Soubeyras. Τρίτος τερμάτισε ο νικήτης του SX της Μασσαλίας Gregory Aranda με τέταρτο τον πρωταθλητή Ευρώπης SX τον Fabien Izoird. Πολύ καλά τα πήγε ο νεαρός ελβετός Tonus Arnaud τερματίζοντας πέμπτος μπροστά από τον έκτο Angelo Pelegrini.

Ο Mike Brown είναι ακόμα ενεργός ακολουθόντας αγώνες endurocross, six days, GNCC, scramble και φυσικά supercross.

Στον αγώνα συμμετείχαν και ο βετεράνος Mike Brown που τον είχαμε απολάυσει και στο ASX του 2008, καθώς και ο Guy Cooper με τον Ron Lechien. Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό SX συμμετείχαν και γυναίκες με την αμερικανίδα Tara Geiger που ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε στο MXDN, και την γαλλίδα Livia Lancelot.

Αποτελέσματα

Ακολουθεί video του αγώνα.

.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...