Super X – Οι J.Hansen και M.Moss πρωταθλητές

Κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες διεξήχθη ο τελευταίος αγώνας του Super X στο Brisbane του Queensland, Μέσα από την βροχή και την λάσπη αναδείχτηκαν ο αμερικανός Josh Hansen πρωταθλητής της OPEN και ο αυστραλός Matt Moss πρωταθλητής στην Lites. 

.

.


Η καταρρακτώδης βροχή πλημμύρισε την πίστα κάνοντας την ακατάλληλη για αγώνες. Μετά από σύσκεψη οι οργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν τις ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές ώστε οι οργανωτές να συμμαζέψουν όσο μπορούσαν την πίστα.

OPEN
Σε αυτόν τον αγώνα, νικητής θα ήταν αυτός που θα έφερνε το καλύτερο συνδυασμένο αποτέλεσμα μετά από μια σειρά τριών τελικών. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Hansen πήρε την εκκίνηση του πρώτου τελικού και κατάφερε να περιορίσει την πίεση του Lewis Woods (που αργότερα είχε μια πτώση) και να τερματίσει στην πρώτη θέση. Την πτώση του Woods εκμεταλλεύτηκαν τόσο ο Jay Marmont που τερμάτισε δεύτερο όσο και ο  Tye Simmonds που πήρε την τρίτη θέση.

Ο Hanse έδειξε χαρακτήρα μέχρι και τον τελευταίο αγώνα και πήρε τον τίτλο.

Ο Tye Simmonds θα ήταν αυτός που θα έπερνε την εκκίνηση του δεύτερου τελικού και θα οδηγούσε τον αγώνα έχοντας κοντά πίσω του τον Hansen. Ο Hansen όμως κόλλησε σε ένα λούκι πίσω από ένα οδηγό σε ντουμπλάρισμα Αυτό επέτρεψε στον Billy Mackenzie να περάσει δεύτερος και λίγο μετά να περάσει και τον Simmonds κερδίζοντας έτσι τον τελικό. Δεύτερος τερμάτισε ο Simmonds με τον Hansen τρίτο.

Στον τρίτο και τελευταίο τελικό της ημέρας ο Hansen κατάφερε όπως και στον πρώτο τελικό να επιβληθεί από την εκκίνηση κερδίζοντας το πρωτάθλημα με νίκη στον τελευταίο αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Mackenzie με τρίτο τον Simmonds.

Ο Hansen δήλωσε μετά τον αγώνα: “Είμαι ευγνώμον που η Monster με έφερε σε αυτό το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον μηχανικό μου Eric Johnson που ήταν δίπλα μου σε όλο το πρωτάθλημα. Στόχος μας ήταν να κερδίζουμε και αυτό κάναμε οπότε είμαστε χαρούμενοι που γυρίζουμε στην Αμερική και την Kawasaki με αυτόν τον τίτλο. Μου άρεσε πολύ αυτός ο θεσμός και ανυπομονώ να επιστρεέψω του χρόνου”.

Αποτελέσματα Brisbane κατηγορία OPEN
1.     Josh HANSEN – Monster Energy Pro Circuit Kawasaki 70
2.     Billy MACKENZIE – Kawasaki Racing Team Cool Air Conditioning 65
3.     Tye SIMMONDS – JDR Motorex KTM 56
4.     Jay MARMONT – CDR Rockstar Yamaha 55
5.     Daniel REARDON – Cougar Bourbon Honda Thor Racing 53
6.     Daniel McCOY – Coastal KTM Motorex Team 43
7.     Toby PRICE – Motorex KTM 42
8.     Jake MOSS – Team Rockstar Motul Suzuki 36
9.     Matthew PHILLIPS – Craig Anderson Racing 36
10.  Beau RALSTON – Coastal KTM MX Rad 34

Lites
Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Matt Moss και P.J.Larsen έφτασαν στον τελευταίο αγώνα με μικρή βαθμολογική διαφορά πέντε βαθμών. Το δράμα για το πρωτάθλημα μεγάλωσε όταν λίγο μετά την εκκίνηση οι Moss και Larsen είχαν μια πτώση. Ο Larsen δεν κατάφερε να σηκωθεί και να συνεχίσει τον αγώνα αλλά και ο Moss κατάφερε να εκκίνήση τον κινητήρα της μοτοσικλέτας του μόλις στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Έτσι τον αγώνα κέρδισε ο Steven Clark με δεύτερο τον Lawson Bopping και τρίτο τον Joel Roelants τον βέλγο που αγωνίζεται στο παγκόσμιο της ΜΧ2.

Στο δεύτερο τελικό ο Kade Mosig πήρε την νίκη αφήνοντας δεύτερο τον Larsen και τρίτο τον Clark. Ο Moss είχε ξανά μια πτώση τερματίζοντας δέκατος, φέρνοντας την βαθμολογία με τον Larsen σε ισοβαθμία στους 290 βαθμούς.

Αν και ο Clark κατάφερε να πάρει μετά τον πρώτο και τον τρίτο τελικό μαζί με τον αγώνα του Brisbane, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην μάχη του πρωταθλήματος μεταξύ του Moss και του Larsen στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος κατάφεραν να τερματίσουν με αυτήν την σειρά, με τον Moss τελικά να παίρνει τον τίτλο. Μετά τους τρεις τελικούς του αγώνα δεύτερος τερμάτισε ο τρίτος του πρωταθλήματος Ryan Marmont με τρίτο τον Bopping.

Αποτελέσματα Brisbane κατηγορία LITES
1.     Steven CLARKE – Raceline Pirelli Suzuki 70
2.     Kade MOSIG – Cougar Bourbon Thor Honda 57
3.     Lawson BOPPING – Team Rockstar Motul Suzuki 53
4.     Joel ROELANTS – Coastal KTM MX Rad 51
5.     P J LARSEN – JDR Motorex KTM 42
6.     Ford DALE – Serco Yamaha 42
7.     Ryan MARMONT – JDR Motorex KTM 41
8.     Matt MOSS – Rockstar Motul Suzuki 39
9.     Cody MACKIE – Kawasaki Racing Team Cool Air Conditioning 35
10.  Josh CACHIA – Coastal KTM MX Rad 32

Βαθμολογίες
OPEN

1.     Josh HANSEN 421
2.     Jay MARMONT 362
3.     Jake MOSS 311
4.     Tye SIMMONDS 296
5.     Daniel REARDON 285
6.     Daniel McCOY 251
7.     Mike ALESSI 159
8.     Todd WATERS 155
9.     Lewis WOODS 150
10.  Billy MACKENZIE 146

LITES
1.     Matt MOSS 312
2.     P J LARSEN 310
3.     Ryan MARMONT 244
4.     Steven CLARKE 226
5.     Cody MACKIE 225
6.     Lawson BOPPING 217
7.     Ford DALE 188
8.     Josh CACHIA 177
9.     Kade MOSIG 167
10.  Luke STYKE 158

.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...