Συνάντηση ΟΜΕ με αγωνιζόμενους στην Αθήνα

Η ΟΜΕ, στα πλαίσια της προετοιμασίας της για την επερχόμενη χρονιά προσκάλεσε τους αγωνιζόμενους στα γραφεία της στην Νέα Ιωνία σε μια συζήτηση για το πλάνο που σκοπεύει να ακολουθήσει η ομοσπονδία στην νέα σεζόν. Στην συζήτηση συμμετείχε μικρός αριθμός αγωνιζομένων κυρίως από το motocross που εκπροσωπήθηκε πάντως και από πρωταθλητές του αθλήματος.

Όπως είχε συμβεί και στην Βόρειο Ελλάδα λίγες ημέρες πριν, η ΟΜΕ παρουσίασε τις προτάσεις της για τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν και άκουσε τα σχόλια των αγωνιζομένων για την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν αλλά και για τα νέα πλάνα.

Τα πλάνα της ΟΜΕ του 2011
Με την πλειοψηφία των παρευρισκομένων να είναι από τον χώρο του motocross  είναι λογικό ότι το συγκεκριμένο άθλημα μονοπώλησε την συζήτηση. Από τους άλλους χώρους το μόνο που ακούστηκε ήταν η επιθυμία της ΟΜΕ να διεξάγει αγώνα scramble κοντά στην Αθήνα.

Για το 2011 η ΟΜΕ προτίθεται να αλλάξει την μορφή του χρηματικού επάθλου που ξεκίνησε το 2010. Ενισχύοντας τις κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2 και μόνο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τοποθετεί τα πριμ στις πρώτες δεκαπεντάδες του κάθε σκέλους αυτών των δύο κατηγοριών. Τα πριμ θα ανέρχονται στα 35 ευρώ ανά σκέλος γεγονός που στην ουσία σημαίνει ότι για κάποιον που έχει τερματίσει και στα δύο σκέλη μέσα στην δεκαπεντάδα, θα του επιστρέφεται το παράβολο συμμετοχής που από την νέα χρονιά αυξάνεται στα 70 ευρώ. Για την κατηγορία OPEN δεν θα υπάρχει πριμ τερματισμού αλλά όσοι ακολουθούν ολόκληρο το πρωτάθλημα θα έχουν δωρεάν συμμετοχή σε δύο αγώνες.

Επίσης για τις κατηγορίες ΜΧ1, ΜΧ2 και ΟΡΕΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα προσμετρήσουν στην βαθμολογία συνολικά 13 σκέλη των επτά συναντήσεων με το τελευταίο 14ο σκέλος να πραγματοποιείτε μικτό, βάση των βαθμολογιών της κάθε κατηγορίας. Το σκέλος αυτό δεν θα έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον θα έχει όμως δελεαστικά χρηματικά έπαθλα για τους νικητές. Τελειώνοντας με τα χρηματικά έπαθλα να πούμε ότι και οι πρωταθλητές της κάθε κατηγορίας θα έχουν χρηματικές απολαβές αλλά τονίζουμε ότι πέρα των πριμ τερματισμού τα υπόλοιπα έπαθλα δεν διευκρινίστηκαν.

Περνώντας στο αγωνιστικό πρόγραμμα motocross της ΟΜΕ, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα μειωθεί ο αριθμός των αγώνων του από οχτώ σε επτά καθώς και τα Κύπελλα θα έχουν λιγότερους αγώνες, και από επτά με οχτώ που είχαν στο παρελθόν θα έχουν την νέα σεζόν πέντε. Στην συνάντηση ανακοινώθηκε και ένα νέο Κύπελλο αυτό της κεντρικής Ελλάδος που θα πλαισιώσει το Βορείου και Δυτικής που προϋπήρχαν. Στο προσχέδιο του ημερολογίου που παρουσιάστηκε οι αγώνες των Κυπέλλων ξεκινούν στα τέλη του Φεβρουαρίου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξεκινάει στις αρχές του Μάρτη.

Η περίφημη νέα σημαία της ΟΜΕ για υποχρεωτική διέλευση από την «Ζώνη Μηχανικών» για επισκευή βλάβης στην διάρκεια του αγώνα θα έχει εφαρμογή την νέα σεζόν και αποτελεί την μοναδική αλλαγή στους κανονισμούς που μέχρι τώρα γνωρίζουμε των αγώνων motocross.

Όλα τα παραπάνω θα ανακοινωθούν επίσημα σε μια νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το προσεχές διάστημα καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΜΕ www.ome-moto.com.

Τα σχόλια των αγωνιζομένων
Τα πρώτα σχόλια των αγωνιζομένων που παραβρέθηκαν στην συζήτηση αφορούσαν πολλές παρατυπίες οι οποίες παρουσιάστηκαν στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΟΜΕ την προηγούμενη σεζόν που είχαν σαν αποτέλεσμα να μειώσουν το κύρος του θεσμού. Οι αγωνιζόμενοι κατανόησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που ταλαιπώρησαν όλους, σε αρκετούς αγώνες του πρωταθλήματος αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις όπου ο καιρός δεν έπαιξε κανένα ρόλο με συγκεκριμένες παραλήψεις.

Όπως  ήταν λογικό, ειδικά αυτήν την εποχή με την Κρίση που βιώνει η χώρα μας τα χρηματικά έπαθλα έγιναν αποδεκτά με ευχαρίστηση από το σύνολο των παρευρισκομένων

Ένα άλλο που απασχόλησε τους πρωτοκλασάτους αγωνιζόμενους της συνάντησης ήταν η επιθυμία τους να μην συμπίπτουν οι ημερομηνίες του Παν. Πρωτ. με τους αγώνες του Πρωτ. Ανατολικής Ευρώπης του γερμανικού πρωταθλήματος ADAC και του Παν. Πρωτ Enduro καθώς ειδικά στο τελευταίο έχουν υποχρεώσεις από την νέα σεζόν πολλοί κορυφαίοι οδηγοί του motocross.

Τέλος οι αγωνιζόμενοι πρότειναν τουλάχιστον τρεις αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα περνούν από τις περιοχές που διεξάγονται τα τρία Κύπελλα (Βορείου, Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδος) να προσμετρούν βαθμολογικά σε αυτά ώστε να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των αγώνων και να υπάρξει κίνητρο στους αγωνιζόμενους των Κυπέλλων να αγωνιστούν στον κορυφαίο θεσμό του αθλήματος.

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...