AMA/FIM SX – O R.Villopoto επέστρεψε με νίκη στους αγώνες

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Anaheum I για το AMA/Fim Supercross o Ryan Villopoto επέστρεψε εκεί που είχε μείνει πριν τον τραυματισμό του δηλαδή στις νίκες στην OPEN Class. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη του πορεία από τον Super X ο Josh Hansen κέρδισε άνετα τον πρώτο αγώνα για το πρωτάθλημα της Lites Δύσης.

O νικητής του Anaheim I έχει κερδίσει το πρωτάθλημα 17 φορές στην ιστόρια του θεσμού. Λέτε ο Villopoto να το κάνει 18;

OPEN Class
Η  φετινή χρονιά είναι μια από τις λίγες στην ιστορία της κατηγορίας όπου πολλοί διεκδικητές εμφανίζονται στην αρχή της περιόδου ικανοί να πάρουν το πρωτάθλημα στην  κατηγορία και αυτό δικαιολογεί και το sold out των εισιτηρίων του πρώτου αγώνα. Ξεπερνώντας τους τραυματισμούς τους οι Ryan Villopoto, James Stewart και Chad Reed ήταν εκεί στον πρώτο αγώνα της χρονιάς να αντιμετωπίσουν των πρωταθλητή Ryan Dungey αλλά και τους πρωτοεμφανιζόμενους στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας Trey Canard και Bret Metcalfe. Στην εκκίνηση όμως τους επεφύλασσε μια έκπληξη ο Ivan Tedesco που βρέθηκε τελικά πάνω σε μια Kawasaki αντί σε Yamaha της Joe Gibbs που είχε ανακοινωθεί στην αρχή της περιόδου. Πίσω από τον Tedesco ακολουθούσε ο Villopoto με τους Metcalfe και Dungey πίσω του. Ο Tedesco κράτησε δυνατό ρυθμό μπροστά και κατάφερε με τον Villopoto να κάνουν μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους. Λίγο όμως πριν τα μισά του αγώνα ο Villopoto τον πέρασε και το ίδιο έκανε και ο Dungey λίγο αργότερα. Κακή εκκίνηση είχαν οι Stewart και Reed, κατάφεραν όμως να ανεβούν θέσεις αργά αλλά σταθερά. Την καρό σημαία είδε πρώτος ο Villopoto συνεχίζοντας τις νίκες από τον τελευταίο αγώνα που είχε τερματίσει πριν τον σοβαρό του τραυματισμό. Ο πρωταθλητής Dungey πήρε λίγο πιο πίσω την δεύτερη θέση δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση και την φετινή χρονιά. Ξεκινώντας από την δωδέκατη θέση ο Stewart(που και αυτός επέστρεψε στους αγώνες μετά από περίπου ένα χρόνο) κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και να πάρει την τρίτη θέση δυο μόλις δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Dungey. Τέταρτος τερμάτισε ο Canard στην πρώτη του φουλ σεζόν στην μεγάλη κατηγορία ενώ χρειάστηκε να περάσει από τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας για να περάσει στον τελικό. Τον Canard ακολούθησαν αλλά δύο Honda από διαφορετικές ομάδες, του πέμπτου Chad Reed(Two Two) και του έκτου Kevin Windham (Geico). Ντεμπούτο στο AMA/FIM Supercross έκανε το SXF 350 της KTM με τους Andrew Short και Mike Alessi τερματίζοντας δέκατος και 14ος αντίστοιχα.

Οι νικητές της OPEN Class R.Villopoto, R.Dungey και J.Stewart.

Αποτελέσματα Anaheim I κατηγορίας OPEN
1. Ryan Villopoto Kawasaki
2. Ryan Dungey  Suzuki
3. James Stewart Yamaha
4. Trey Canard Honda
5. Chad Reed Honda
6. Kevin Windham Honda
7. Ivan Tedesco,  Kawasaki
8. Brett Metcalfe Suzuki
9. Josh Grant, Honda
10. Andrew Short KTM

To Super X έκανε τον Hansen το πιο φορμαρισμένο οδηγό στο Anaheim I.

Lites Δύσης
Την εκκίνηση στην μικρή κατηγορία πήρε Christian Craig δίπλα δίπλα με τον Nick Paluzzi αλλά σύντομα τους πέρασε ο Broc Tickle και οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τον ομόσταυλο του Hansen. Ο Hansen μερικούς γύρους μετά έκανε την κίνηση του στον Tickle και από εκεί και μετά δεν είχε αντίπαλο κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Δεύτερος τερμάτισε ο Tickle με τρίτο τον Tyla Rattray συμπληρώνοντας την τριπλέτα των Pro Circuit Kawasaki. Τέταρτος τερμάτισε ο Martin Davalos πέρασε στον τελικό από τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας με πέμπτο Cole Seely και έκτο τον Ryan Morais που έδωσε σκληρή μάχη με τον 16χρονο Ken Roczen από το παγκόσμιο.

Οι νικητές της Lites Δύσης J.Hansen, B.Tickle και T.Rattray.

Αποτελέσματα Anaheim I κατηγορίας Lites Δύσης
1. Josh Hansen  Kawasaki
2. Broc Tickle Kawasaki
3. Tyla Rattray Kawasaki
4. Martin Davalos Suzuki
5. Cole Seely Honda
6. Ryan Morais Suzuki
7. Ken Roczen  KTM
8. Travis Baker Honda
9. Nick Paluzzi Yamaha
10. Eli Tomac  Honda

Βαθμολογίες
ΟΡΕΝ

1. Ryan Villopoto  25
2. Ryan Dungey  22
3. James Stewart  20
4. Trey Canard  18
5. Chad Reed  16
6. Kevin Windham  15
7. Ivan Tedesco 14
8. Brett Metcalfe  13
9. Josh Grant  12
10. Andrew Short  11

Lites Δύσης
1. Josh Hansen  25
2. Broc Tickle  22
3. Tyla Rattray  20
4. Martin Davalos 18
5. Cole Seely  16
6. Ryan Morais  15
7. Ken Roczen  14
8. Travis Baker  13
9. Nick Paluzzi  12
10. Eli Tomac  11

Επόμενος αγώνας 15/01/11 Phoenix AZ.

4019 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...