AMA/FIM SX – Η 38η νίκη του J.Stewart ήρθε στο Phoenix

Στον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος ΑΜΑ/FIM Supercross στο Phoenix, o James Stewart πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη και 38η της καριέρας του κυριαρχώντας στον τελικό της OPEN Class. Δύο στα δύο για τον Josh Hansen στην Lites Δύσης μετά από ένα μικρό δώρο του ομόσταυλου του Broc Tickle.

Πρώτη φετινή νίκη για τον Stewart.

ΟΡΕΝ Class
Ο ταχύτερος άνθρωπός του αγώνα από τα δοκιμαστικά ήταν ο James Stewart και παρά το μικρό λάθος του στην προκριματική σειρά η νύχτα στο Phoenix ήταν σχεδόν τέλεια για αυτόν. Ο Stewart πήρε την εκκίνηση του τελικού αγώνα έχοντας πίσω του τους Kevin Windham και Ryan Villopoto.  Ο νικητής του πρώτου αγώνα Ryan Villopoto έκανε την κίνηση του στον Windham νωρίς, και κυνήγησε τον πρωτοπόρο Stewart. Πιο πίσω ο πρωταθλητής Ryan Dungey αντιμετώπιζε προβλήματα μετά από μέτρια εκκίνηση ενώ τελικά ο Windham είχε μια πτώση με εγκατάλειψη λίγο πριν τα μισά του αγώνα. Μπροστά ο Villopoto κατάφερε να μειώσει την μικρή διαφορά που είχε κάνει ο Stewart, πετυχαίνοντας μάλιστα και τον ταχύτερο γύρο αγώνα όμως μια πτώση του στον δέκατο γύρο μεγάλωσε ξανά την μεταξύ τους διαφορά. Αυτό έκανε τον Stewart να χαλαρώσει και οδηγήσει άνετα στην κατάκτηση του πρώτου του φετινού αγώνα. Ο Villopoto τερμάτισε άνετα δεύτερος παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αθόρυβος αλλά αποτελεσματικός ο Trey Canard πήρε την τρίτη θέση με μεγάλη διαφορά από την μάχη της τέταρτης θέσης των Chad Reed, Dungey και Justin Brayton. Τελικά μετά την σύγκρουση του Dungey με ένα πεσμένο οδηγό έφερε τον Reed τέταρτο τερματίζοντας σε αυτήν την θέση ως ο πρώτος ιδιώτης οδηγός. Πέμπτος τερμάτισε ο Dungey με έκτο τον Brayton που πέρασε στον τελικό από τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας.

Αποτελέσματα Phoenix, ΟΡΕΝ Class

Oι νικητές της ΟΡΕΝ Class J.Stewart, R.Villopoto και T. Canard

1. James Stewart Yamaha
2. Ryan Villopoto Kawasaki
3. Trey Canard Honda
4. Chad Reed Honda
5. Ryan Dungey Suzuki
6. Justin Brayton  Yamaha
7. Andrew Short  KTM
8. Brett Metcalfe  Suzuki
9. Kyle Chisholm  Yamaha
10. Kyle Regal  Yamaha

Δύο στα δύο για τον Hansen στο Phoenix.

Lites Δύσης
Το πρόσωπο του αγώνα του Phoenix δεν ήταν ο νικητής του αγώνα Josh Hansen αλλά ούτε κάποιος άλλος αμερικανός οδηγός. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην απόδοση του γερμανού 16χρονου Ken Roczen που αναγκάστηκε να αγωνιστεί και σε αυτόν τον αγώνα τραυματίας καθώς μια άσχημη πτώση του στα προκριματικά πλήγωσε άσχημα τον αστράγαλο του νεαρού. Παρά τον οξύ πόνο ο Roczen προκρίθηκε στον τελικό περνώντας από την τελευταία ευκαιρία, αλλά εκεί τον περίμενε ακόμα μια άσχημη πτώση με εγκατάλειψη χωρίς όμως να τραυματιστεί περισσότερο. Στο αγώνα τώρα ο Brock Tickle επιβεβαίωσε και σε αυτόν τον αγώνα τις προβλέψεις των αναλυτών για δυνατή απόδοση την φετινή σεζόν. Πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τον Ryan Morais και Josh Hansen. Σύντομα ο Hansen πέρασε τον Morais και βρέθηκε κοντά στον Tickle. Χωρίς κάποια ιδιαίτερη πίεση ο Tickle είχε ένα μικρό γλίστρημα με πτώση επιτρέποντας στον Hansen να τον περάσει και να οδηγήσει στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Tickle με τρίτο τον Morais μετά από μεγάλη μάχη με των τέταρτο Tyla Rattray και το Martin Davalow που τελικά είχε μια πτώση τερματίζοντας έκτος. Πέμπτος τερμάτισε ο Cole Seely.

Αποτελέσματα Phoenix, Lites Δύσης

Οι νικητές της Lites Δύσης J.Hansen, B.Tickle και R.Morais

1. Josh Hansen  Kawasaki
2. Broc Tickle Kawasaki
3. Ryan Morais  Suzuki
4. Cole Seely  Honda
5. Eli Tomac  Honda
6. Tyla Rattray  Kawasaki
7. Jimmy Decotis  Honda
8. Travis Baker  Honda
9. Martin Davalos  Suzuki
10. Kyle Cunningham  Yamaha

Βαθμολογίες
ΟΡΕΝ Class

1. Ryan Villopoto  47
2. James Stewart  45
3. Trey Canard  38
4. Ryan Dungey  38
5. Chad Reed 34
6. Brett Metcalfe  26
7. Andrew Short  25
8. Kyle Chisholm  22
9. Ivan Tedesco  21
10. Justin Brayton  20

Lites Δύσης
1. Josh Hansen  50
2. Broc Tickle  44
3. Ryan Morais  35
4. Tyla Rattray  35
5. Cole Seely  34
6. Martin Davalos 30
7. Eli Tomac  27
8. Travis Baker  26
9. Kyle Cunningham  19
10. Ben Evans  18
11. Nick Paluzzi  18

Επόμενος αγώνας 22/01/11 Los Angeles CA.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...