Μεγάλες αλλαγές και χρηματικά έπαθλα στο Ιταλικό ΜΧ

Η ιταλική ομοσπονδία αποφάσισε την αλλαγή του εγχώριου πρωταθλήματος motocross με σκοπό να προσελκύσει ομάδες και οδηγούς από το παγκόσμιο κάνοντας το ιταλικό πρωτάθλημα motocross το κορυφαίο τοπικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη..
.

.

Η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή  στον μέχρι τώρα θεσμό του ιταλικού πρωταθλήματος motocross είναι το μεγάλο χρηματικό έπαθλο για τον νικητή αξίας 120.000 ευρώ! Η δεύτερη αλλαγή είναι η νέα μορφή που παίρνουν οι κατηγορίες. Θα παραμείνουν οι γνωστές ΜΧ1 και ΜΧ2 μέχρι τις προκριματικές σειρές, όμως μετά θα αγωνίζονται σε ένα μικτό σκέλος 25 λεπτών που θα αναδείξει τους νικητές. Επίσης θα υπάρχει και μια κατηγορία για οδηγούς μέχρι 17 ετών πάνω σε αποκλειστικά δίχρονες μοτοσικλέτες που θα κάνουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα.

Μετά από επαφές που είχε η ιταλική ομοσπονδία την συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει η ομάδα της Red Bull KTM με τον Antonio Cairoli, τον Max Nagl και τον Ken Roczen μόλις επιστρέψει από τις υποχρεώσεις του στην Αμερική. Ακόμα στον θεσμό θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Monster Energy Yamaha, Kawasaki Bud Racing LoveMyTime, Husqvarna Ricci Racing, Salucci Racing και TM Factory Racing.

Ακουλουθεί διαφημιστικό video του νέου θεσμού.

4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...