ΑΜΑ/FIM SX – Συγκλονιστικός Αγώνας στο Los Angeles

Στον τρίτο αγώνα του AMA/FIM Supercross στο Los Angeles τα αποτελέσματα της OPEN Class κρύβουν την πραγματική έκβαση του αγώνα παρά την αδιαμφισβήτητη νίκη του Ryan Villopoto. Μεγάλες αλλαγές στην Lites Δύσης με την Honda να ανεβαίνει στις δύο πρώτες θέσεις και τον Cole Seely να κερδίζει την πρώτη του νίκη. Η Kawasaki εκτός βάθρου!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις για την μάχη της OPEN Class στο Los Anlgeles.

OPEN Class
Ο τρίτος αγώνας του AMA/FIM Supercross ήταν μακράν πιο συναρπαστικός από τους δύο προηγούμενους. Μετά από είκοσι γύρους γεμάτους μάχες και δράματα μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν το θέαμα. Την εκκίνηση αυτού του φοβερού αγώνα πήρε ο Bret Metcalfe έχοντας πίσω του τον ομόσταυλο του Ryan Dungey. Στην τρίτη θέση βρισκόταν ο James Stewart με τον Ryan Villopoto πέμπτο και τον Chad Reed στην τελευταία θέση μετά από πτώση λίγο μετά την εκκίνηση. Πτώση με περίεργο τρόπο και για τον Metcalfe παραδίνοντας την πρώτη θέση στον Dungey που όμως πιέζεται ασφυκτικά από τον Stewart  που τελικά καταφέρνει να του πάρει την πρώτη θέση. Σύντoμα και ο Villopoto με τον Trey Canard μπαίνουν στο παιχνίδι της πρώτης θέσης. Ο Villopoto καταφέρνει να περάσει τον Dungey  ο Dungey αντιστέκεται και πιέζει τον Villopoto μέχρι που οι διό τους ακουμπούν χωρίς όμως να πέσουν. Στον ενδέκατο γύρο ο Stewart κάνει το λάθος και έχει μια πτώση που τον ρίχνει στην τέταρτη θέση ενώ ο Canard περνάει τον Dungey για την δεύτερη θέση. Ο Stewart ξανά πιάνει και ξανά περνάει τον Dungey και δύο γύρους πριν το τέλος περνάει και τον Canard. Δεν υπάρχει χρόνος όμως για να κυνηγήσει τον Villopoto που το έχει καταλάβει και έχει κόψει ρυθμό στον δρόμο του για την δεύτερη φετινή του νίκη. Δεύτερος τερμάτισε Stewart με τρίτο τον Dungey που πήρε τελικά στο τέλος την θέση από τον τέταρτο Canard. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Justin Brayton τερματίζοντας πέμπτος μπροστά από τον έκτο Kevin Windham. Μετά από μεγάλη προσπάθεια ο Reed τερμάτισε έβδομος.

Ο Villopoto ήταν ακόμα μια φορά ο γρηγορότερος οδηγός, πήρε την δεύτερη του νίκη και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αποτελέσματα Los Angeles κατηγορία OPEN Class

Οι νικητές της Open Class, R.Villopoto, J.Stewart και RDungey.

1. Ryan Villopoto Kawasaki
2. James Stewart  Yamaha
3. Ryan Dungey  Suzuki
4. Trey Canard  Honda
5. Justin Brayton  Yamaha
6. Kevin Windham  Honda
7. Chad Reed  Honda
8. Brett Metcalfe  Suzuki
9. Andrew Short  KTM
10. Kyle Chisholm  Yamaha

Πρώτη νίκη του Seely στην Lites Δύσης.

Lites Δύσης
Σε αντεπίθεση της Honda εξελίχθηκε ο αγώνας του Los Angeles. Οι Cole Seely και Eli Tomac έφυγαν μπροστά από την εκκίνηση αφήνοντας τρίτο τον Ken Roczen και τους οδηγούς της Kawasaki ακόμα πιο πίσω με προβλήματα. Τόσο ο Broc Ticle που δεν είχε καλή εκκίνηση όσο και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Josh Hansen που είχε ένα σβήσιμο κινητήρα στον πρώτο γύρο δεν κατάφεραν να απειλήσουν τους δύο πρώτους. Σύντομα και ο Roczen θα είχε προβλήματα μετά από πτώση και θα πάλευε για την ένατη θέση με τον Hansen. Ο Seely στο τέλος του αγώνα κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας και την πρώτη της ομάδας του Honda Troy Lee Designs. Μετά από σκληρή μάχη με τους Ryan Morais και Broc Tickle ο Tomac κέρδισε άξια την δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον Morais και τέταρτο τον Tickle. Πέμπτος τερμάτισε τελικά ο Hansen σώζοντας την πρωτοπορία του στην βαθμολογία ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Roczen.

Αποτελέσματα Los Angeles κατηγορία Lites Δύσης

Οι νικητές της Lites Δύσης C.Seely, E.Tomac και R.Morais.

1. Cole Seeley  Honda
2. Eli Tomac  Honda
3. Ryan Morais  Suzuki
4. Broc Tickle Kawasaki
5. Josh Hansen Kawasaki
6. Ken Roczen  KTM
7. Ryan Marmont  Australia,
8. Jimmy Decotis Honda
9. Nick Pauluzzi  Yamaha
10. Kyle Cunningham  Yamaha

Βαθμολογίες
ΟΡΕΝ Class

1. Ryan Villopoto  72
2. James Stewart  67
3. Ryan Dungey  58
4. Trey Canard  56
5. Chad Reed  48
6. Brett Metcalfe  39
7. Andrew Short  37
8. Justin Brayton  36
9. Kyle Chisholm  33
10. Kevin Windham  32

Lites Δύσης
1. Josh Hansen  66
2. Broc Tickle  62
3. Cole Seely  59
4. Ryan Morais  55
5. Eli Tomac  49
6. Tyla Rattray  42
7. Martin Davalos  40
8. Travis Baker  35
9. Ken Roczen  31
10. Nick Pauluzzi  30

Επόμενος αγώνας 29/01/11 Oakland, CA

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...