ΑΜΑ/FIM SX – Ανατροπή Trey Canard(video)

Ο rookie της μεγάλης  κατηγορίας Trey Canard κατάφερε στο Houston να κερδίσει τον έκτο αγώνα του ΑΜΑ/FIM Supercross πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του. Μεγάλη μέρα για την Honda βλέποντας μετά τον Canard και τον Justin Barcia να κερδίζει τον πρώτο αγώνα της Lites Ανατολής

Το νέο αίμα της OPEN Class στον αέρα του Houston (Canard #41, Dungey #1).

ΟΡΕΝ Class
Είναι ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο πρωτάθλημα για την OPEN Class των 17 γύρων και όπως αποδείχτηκε στο Houston όλα μπορούν να συμβούν ανατρέποντας τα πάντα. Η πρώτη νίκη στην καριέρα του rookie της κατηγορίας Trey Canard έφερε τα πάνω κάτω στην βαθμολογία τοποθετώντας ξανά στην κορυφή τον Ryan Villopoto. Ίσως η πιο κρίσιμη στιγμή για την τελική έκβαση του αγώνα ήταν η εκκίνηση. Μια πτώση στην πρώτη στροφή έριξε στο έδαφος τον μέχρι τότε πρωτοπόρο της βαθμολογίας James Stewart  μαζί με τους Chad Reed και Justin Brayton. Την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Kevin Windham που οδήγησε στην πρώτη θέση έχοντας πίσω του τους David Millsaps, Bret Metcalfe, Trey Canard και τον πρωταθλητή Ryan Dungey πιο πίσω. Ο Villopoto αν και δεν πιάστηκε στην πτώση της πρώτης στροφής  ωστόσο βρισκόταν μέσα στην πρώτη δεκάδα μαζί με τον άλλο rookie του αγώνα τον Ken Roczen. Οι Stewart και Reed προσπαθούσαν να πλησιάσουν την πρώτη δεκάδα όταν ο Stewart είχε ακόμα μια πτώση χωρίς όμως να εγκαταλείψει. Πτώση και για τον πρωτοπόρο του αγώνα Windham στον όγδοο γύρο δίνοντας την πρωτοπορία του αγώνα στον Canard ο οποίος είχε περάσει τον Metcalfe και δεχόταν την πίεση του Dungey.

Πάλι σκόνταψε ο J.Stewart.

O πρωταθλητής προσπάθησε πάρα πολύ να πάρει την πρώτη του νίκη όμως ο σκληροτράχηλος Canard είχε ραντεβού με την ιστορία κατακτώντας τον πρώτο του αγώνα στην μεγάλη κατηγορία. Η δεύτερη θέση πήγε στον Dungey που έχει πολύ έδαφος να καλύψει  στην βαθμολογία μετά την εγκατάλειψη του στον προηγούμενο αγώνα. Αργά αλλά σταθερά ο Villopoto κατάφερε στο αγαπημένο του μέρος τα σαμάρια να περάσει πολύ κόσμο φτάνοντας μέχρι την τρίτη θέση όπου και τερμάτισε. Η σταθερή του απόδοση από την αρχή της σεζόν έδωσε ξανά στον Villopoto την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε ο Millsaps, τερματίζοντας τελικά τέταρτος στον καλύτερο του φετινό τερματισμό. Πέμπτος τερμάτισε ο Andrew Short ενώ μετά από ένα ομηρικό αγώνα ο Reed πήρε την έκτη θέση. Όσο για την πρώτη εμφάνιση του Roczen στην μεγάλη κατηγορία αυτή συνοδεύτηκε με μια έβδομη θέση.

Αποτελέσματα Houston, OPEN Class

Οι νικητές της OPEN Class, T.Canard, R.Dungey και R.Villopoto.

1. Trey Canard  Honda
2. Ryan Dungey  Suzuki
3. Ryan Villopoto  Kawasaki
4. Davi Millsaps  Yamaha
5. Andrew Short  KTM
6. Chad Reed  Honda
7. Ken Roczen  KTM
8. Brett Metcalfe  Suzuki
9. Ivan Tedesco  Kawasaki
10. Mike Alessi  KTM

Ξεκίνησε καλά ο J.Barcia.

Lites Ανατολής
Πρεμιέρα είχαμε για την Lites Ανατολής με τους κύριους διεκδικητές της κατηγορίας να επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις. Μετά από την εκκίνηση επί κεφαλής του αγώνα βρέθηκε ο Dean Wilson αλλά σύντομα βρέθηκε να δίνει μεγάλη μάχη με τον Justin Barcia. Αφού οι δύο οδηγοί άλλαξαν την πρώτη θέση αρκετές φορές μεταξύ τους, ο Barcia κατάφερε να απαλλαγεί από την πίεση του Wilson. Πιο πίσω ο Blake Wharton προσπαθούσε από την τρίτη θέση να πλησιάσει τους δύο πρωτοπόρους, τελικά τα κατάφερε αλλά είχε μια πτώση στον τελευταίο γύρο που τον έστειλε να τερματίζει στην έκτη θέση. Τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για την κατηγορία κέρδισε ο Barcia που είναι και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, αφήνοντας δεύτερο τον Dean Wilson. Τρίτος τερμάτισε ο Blake Baggett αποδεχόμενος το δώρο που του έκανε με την πτώση του στον τελευταίο γύρο ο Wharton. Οι Ryan Sipes και Ian Trettel τερμάτισαν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα. Να πούμε ότι σε αυτόν τον αγώνα και σε αυτό το πρωτάθλημα αγωνίζεται για πρώτη φορά ο αδερφός του James Stewart, Malcolm Stewart τερματίζοντας στην 14η θέση.

Αποτελέσματα Houston, Lites Ανατολής

Οι νικητές της Lites Ανατολής J.Barcia, D.Wilson και B.Baggett.

1. Justin Barcia  Honda
2. Dean Wilson  Kawasaki
3. Blake Baggett  Kawasaki
4. Ryan Sipes  Yamaha
5. Ian Trettel  Suzuki
6. Blake Wharton  Honda
7. Jason Anderson  Suzuki
8. Lance Vincent  Honda
9. Matt Lemoine  Kawasaki
10. Alex Martin  Honda

Βαθμολογίες
OPEN Class

O αδερφός του James Stewart, Malcolm.

1. Ryan Villopoto  132
2. James Stewart  123
3. Trey Canard  112
4. Chad Reed  105
5. Ryan Dungey  101
6. Andrew Short  80
7. Brett Metcalfe  80
8. Justin Brayton  65
9. Davi Millsaps  62
10. Kevin Windham  61

Lites Ανατολής
1. Justin Barcia  25
2. Dean Wilson  22

3. Blake Baggett  20
4. Ryan Sipes  18

O Ken Roczen στην OPEN Class.

5. Ian Trettel  16
6. Blake Wharton  15
7. Jason Anderson  14
8. Lance Vincent  13
9. Matt Lemoine  12
10. Alex Martin  11

Επόμενος αγώνας 19/02/11 San Diego CA.

Παρακολουθήσε στιγμιότυπα των αγώνων του Houston στους παρακάτω συνδέσμους.

ΟΡΕΝ Class

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid626910340?bctid=788924727001

Lites Aνατολής

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid626910340?bctid=788924675001

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...