ΑΜΑ/FIM SX – Μεγάλη βραδιά στο San Diego για τον C.Reed

O Chad Reed έγινε ο τέταρτος αναβάτης που κερδίζει φέτος αγώνα στην OPEN Class για το AMA/FIM Supercross κατακτώντας για έκτη φορά στην καριέρα του τον αγώνα του San Diego. Η πρώτη νίκη της καριέρας του Eli Tomac ήρθε στο βροχερό αγώνα του San Diego πιο άνετα κι από ότι ο ίδιος θα φανταζόταν.

Η οργάνωση περίμενε την βροχή και είχε προετοιμαστεί κατάλληλα.

OPEN Class
Όταν στην μεγάλη κατηγορία κερδίζει ένας ιδιώτης, αυτό σημαίνει κακά νέα για τους εργοστασιακούς οδηγούς. Βέβαια ο ιδιώτης και νικητής του έβδομου γύρου του AMA/FIM Supercross στο San Diego δεν ήταν ένας τυχαίος αγωνιζόμενος αλλά ο Chad Reed που έχει γνωρίοει την νίκη στο San Diego έξη φορές μαζί με συγκεκριμένη. Δεν παύει όμως να αποτελεί προσβολή για τις εργοστασιακές ομάδες και τους οδηγούς τους που δεν κατάφεραν να κερδίσουν ένα οδηγό που έχει εξ ανάγκης πολλαπλούς ρόλους στην ίδια του την ομάδα και περιορισμένα υλικά στα χέρια του. Στο San Diego και τον τελικό της OPEN Class σημαντικό ρόλο έπαιξε ο καιρός που μία έβρεχε και μια σταματούσε ολόκληρη την μέρα αλλά αποφάσισε να ξεκινήσει με βροχή τον τελικό της κατηγορίας. Στην πρώτη στροφή έστριψε πρώτος ο Reed με τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Trey Canard πίσω του. O Ryan Villopoto είχε μια άσχημη πτώση λίγο μετά την πρώτη στροφή ενώ ο James Stewart είχε κακή εκκίνηση ξεκινώντας στην έβδομη θέση με τον πρωταθλητή Ryan Dungey να έχει ξεκινήσει λίγο καλύτερα βρισκόμενος στην τέταρτη θέση.

Πρώτη νίκη στην πολύ μικρή ιστορία της ομάδας Two Two Racing.

Οι δύο πρωτοπόροι του αγώνα σύντομα άρχισαν να κάνουν διαφορά από τους υπολοίπους και η πίεση του Canard έφερε αποτέλεσμα περνώντας τον Reed στους πρώτους γύρους. Όμως ο rookie της κατηγορίας δύο γύρους μετά έκανε ένα λάθος έχοντας μια πτώση επιτρέποντας στους Reed, Stewart και Dungey να τον περάσουν διαγράφοντας την πρώτη τριάδα του αγώνα. Ο Canard κατάφερε σχετικά γρήγορα να πιάσει τον τρίτο Dungey και να τον πιέσει, μάλιστα κατάφεραν οι δυο τους να περάσουν τον Stewart όταν είχε ένα σβήσιμο ο κινητήρας του στον 15ο γύρο. Ο Canard πέρασε τον Dungey για την δεύτερη θέση όμως είχε ξανά μια πτώση που τον έστειλε πάλι πίσω. Μετά από ένα σταθερό αγώνα ο Reed κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη και την 39η της καριέρας του στο τυχερό για αυτόν San Diego, μια νίκη που θα την θυμάται αρκετό καιρό καθώς είναι η μοναδική του νίκη ως ιδιώτης. Στην λάσπη της Νότιας Καλιφόρνιας o Dungey οδήγησε και αυτός σταθερά τερματίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεύτερος. Ίσως ο Stewart αν δεν είχε εκείνο το σβήσιμο του κινητήρα του να μπορούσε να κυνηγήσει τον Reed για την πρώτη θέση. Η αλήθεια είναι ότι ο Reed είχε πιο σταθερό και γρηγορότερο γυρολόγιο από τον Stewart όποτε η τρίτη θέση ήρθε δίκαια για τον οδηγό της Yamaha. Αυτός που σίγουρα προσπάθησε πολύ και θα μπορούσε να πάρει τον αγώνα από τον Reed ήταν ο Canard που τερμάτισε τελικά τρίτος αποδεικνύοντας ότι σαν rookie έχει πολλά ακόμα να μάθει. Στις πρώτες θέσεις από την αρχή βρέθηκε ο Davi Millsaps που κατάφερε να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην πρώτη εξάδα τερματίζοντας πέμπτος. Την εξάδα έκλεισε ο Andrew Short με έβδομο τον Villopoto που μετά την πτώση του ξεκίνησε τελευταίος τερματίζοντας χωρίς πίσω φτερό και μπροστινό number plate.

Οι νικητές της ΟΡΕΝ Class, C.Reed, R.Dungey και J.Stewart.

Αποτελέσματα San Diego, OPEN CLass
1. Chad Reed  Honda
2. Ryan Dungey  Suzuki
3. James Stewart  Yamaha
4. Trey Canard  Honda
5. Davi Millsaps  Yamaha
6. Andrew Short  KTM
7. Ryan Villopoto  Kawasaki
8. Brett Metcalfe Suzuki
9. Mike Alessi  KTM
10. Justin Brayton  Yamaha

Μετά το motocross (πέρσι) ο E.Tomac πήρε και την πρώτη του νίκη στο supercross.

Lites Δύσης
Το πρωτάθλημα επέστρεψε για έναν αγώνα στην Δύση για να ξαναγυρίσει στην Ανατολή την επόμενη εβδομάδα. Η επιστροφή μετά από ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας ήταν αρκετό για να έχουμε έναν νέο νικητή στο πρωτάθλημα της κατηγορίας. Για την ακρίβεια ποιο νέος δεν γινόταν αφού ο rookie του πρωταθλήματος Eli Tomac κατάφερε να πάρει την νίκη και μάλιστα με μια άνετη διαφορά. Ο Tomac κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα από την αρχή έχοντας πίσω του τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Josh Hansen στην δεύτερη θέση. Ο Hansen στους τελευταίους αγώνες αντιμετωπίζει πρόβλημα με ένα σπάσιμο στο χέρι του κάτι που έγινε γνωστό στον προηγούμενο αγώνα και θα υποβληθεί σε εγχείρηση μετά από τον αγώνα του San Diego. Αυτό το γνώριζε ο τρίτος του αγώνα Jimmy Decotis και πίεζε τον Hansen ασφυκτικά για να του πάρει την δεύτερη θέση. Στον πέμπτο γύρο ο Decotis τα κατάφερε πέρασε τον Hansen που άρχισε να μειώνει αισθητά τον ρυθμό του χάνοντας κι άλλες θέσεις. Στον όγδοο γύρο  ένα λάθος του Decotis τον έστειλε στην πέμπτη θέση μακριά από την μάχη της δεύτερης θέσης μεταξύ των Tyla Rattray, Broc Tickle και Cole Seely που πήγαιναν δεύτερος τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα. Μέχρι και τον τερματισμό η σειρά δεν άλλαξε με τον Tomac να κερδίζει τον πρώτο αγώνα της καριέρας του, τον Rattray να βλέπει μετά από έξη αγώνες ξανά βάθρο αυτήν την φορά στο δεύτερο σκαλί και τον Tickle στην τρίτη θέση να μαζεύει πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Ο Seely έδειξε να ανακάμπτει σε αυτόν τον αγώνα τερματίζοντας τέταρτος με πέμπτο τον άτυχο Decotis. Ο Hansen τερμάτισε έκτος αλλά τώρα έχει να τρέξει έναν άλλο αγώνα αυτόν της ανάρρωσης μέχρι την επιστροφή του πρωταθλήματος σε δύο περίπου μήνες στην Δυτική ακτή.

Οι νικητές της Lites Δύσης, E.Tomac, T.Rattray και . B.Tickle.

Αποτελέσματα San Diego, Lites Δύσης
1. Eli Tomac  Honda
2. Tyla Rattray  Kawasaki
3. Broc Tickle  Kawasaki
4. Cole Seely  Honda
5. Jimmy Decotis  Honda
6. Josh Hansen  Kawasaki
7. Ken Roczen  KTM
8. Ben Evans  Kawasaki
9. Ryan Morais  Suzuki
10. Kyle Cunningham Yamaha

Βαθμολογίες
OPEN CLass

Με αποδεκατισμένη μοτοσικλέτα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας RV από τελευταίος, τερμάτισε έβδομος.

1. Ryan Villopoto  146
2. James Stewart  143
3. Chad Reed  130
4. Trey Canard  130
5. Ryan Dungey  123
6. Andrew Short  95
7. Brett Metcalfe  93
8. Davi Millsaps  78
9. Justin Brayton  76
10. Ivan Tedesco  66

Lites Δύσης
1. Josh Hansen  128
2. Broc Tickle  125
3. Eli Tomac  116
4. Ryan Morais  96
5. Cole Seely  88
6. Ken Roczen  83
7. Tyla Rattray  80
8. Kyle Cunningham  71
9. Martin Davalos  69
10. Jimmy Decotis  67

Τον πρωτοπόρο Hansen τον περιμένει το χειρουργείο και η μάχη με τον χρόνο της ανάρρωσης.

Lites Ανατολής
1. Justin Barcia  25
2. Dean Wilson  22
3. Blake Baggett  20
4. Ryan Sipes  18
5. Ian Trettel  16
6. Blake Wharton  15
7. Jason Anderson  14
8. Lance Vincent  13
9. Matt Lemoine  12
10. Alex Martin  11

Επόμενος αγώνας 26/02/11 Atlanta GA.

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...