AMA/FIM SX – Αναπάντεχη νίκη για τον R.Villopoto

Η ατυχής κατάληξη της μάχης για την πρώτη θέση μεταξύ των J.Stewart και C.Reed έφερε νικητή της OPEN Class στην Atlanta τον Ryan Villopoto, πετυχαίνοντας την τρίτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα του AMA/FIM Supercross. Νίκη για τον Dean Wilson στην Lites Ανατολής και ισοβαθμία με τον J.Barcia στην βαθμολογία.

Βaθμολογική ανάσα στην Atlanta για τον Ryan Villopoto.

OPEN Class
Η τύχη χαμογέλασε στον Ryan Villopoto στην Atlanta φέτος. Μετά την μεγάλη περσινή του ατυχία, που εγκατέλειψε όταν μετά από πτώση η μοτοσικλέτα του δεν έπαιρνε μπροστά έχοντας πάρει χώμα στο τελικό, φέτος είδε στον τελευταίο γύρο από τρίτος να κερδίζει τον αγώνα. Από την αρχή του σκέλους φαινόταν ότι ο αγώνας θα ήταν υπόθεση των James Stewart και Chad Reed. Ο Stewart πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μέχρι τον δεύτερο γύρο όταν έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στον δεύτερο Reed να περάσει στην πρώτη θέση. Οι δύο πρωτοπόροι του αγώνα Reed και Stewart κατάφεραν να κάνουν διαφορά από τους υπόλοιπους αλλά και μεταξύ τους φτάνοντας στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Εκεί ο Reed έμπλεξε σε κάποια ντουμπλαρίσματα επιτρέποντας στον Stewart να τον πλησιάσει και να τον περάσει στον προτελευταίο γύρο. Στην προσπάθεια του να απαντήσει ο Reed στον τελευταίο γύρο, έφερε τους δύο οδηγούς να συγκρούονται και να πέφτουν στο έδαφος. Φυσικά ο Villopoto με τον Dungey που ακολουθούσαν δεν έχασαν την ευκαιρία, τους πέρασαν τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα. Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη του Villopoto που σε συνδυασμό με την τέταρτη τελικά θέση του Stewart, τον έφερε πρωτοπόρο στην βαθμολογία με δέκα βαθμούς διαφορά. Τρίτο συνεχόμενο βάθρο και τρίτη συνεχόμενη δεύτερη θέση για τον πρωταθλητή Dungey που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στην βαθμολογία καθώς πρέπει να αρχίζει να κερδίζει αγώνες αν θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Στην τρίτη θέση στον αγώνα τερμάτισε ο Reed που κατάφερε να σηκωθεί πιο γρήγορα από τον Stewart στην μεταξύ τους πτώση. Παρά τις πτώσεις του και σε αυτόν τον αγώνα ο Trey Canard κατάφερε στον τελευταίο γύρο να περάσει τον Andrew Short για την πέμπτη θέση.

Οι νικητές της OPEN Class, R.Villopoto, R.Dungey και C.Reed.

Αποτελέσματα Atlanta, OPEN Class
1.     Ryan Villopoto  Kawasaki
2.     Ryan Dungey  Suzuki
3.     Chad Reed  Honda
4.     James Stewart  Yamaha
5.     Trey Canard  Honda
6.     Andrew Short  KTM
7.     Justin Brayton  Yamaha
8.     Kevin Windham  Honda
9.     Ivan Tedesco  Kawasaki
10.   Brett Metcalfe  Suzuki

Απάντησε στην νίκη του J.Barcia ο D.Wilson και το πρωτάθλημα ξεκίνησε δυνατά.

Lites Ανατολής
Το πρωτάθλημα μετά από ένα ρεπό μίας εβδομάδας επέστρεψε στην Ανατολική ακτή για να παραμείνει για επτά εβδομάδες, ολοκληρώνοντας την φετινή του σεζόν. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Dean Wilson να κερδίσει αγώνα απαντώντας στην νίκη του Justin Barcia στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος. Όμως αυτός που ίσως δικαιούται να βρίσκεται στο πρώτο σκαλί του βάθρου ήταν ο Blake Wharton. Αφού πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για έντεκα από του δεκαπέντε γύρους ο Wharton είχε μια πτώση που τον έστειλε στην τέταρτη θέση. Χωρίς να έχει καλή εκκίνηση αλλά με σταθερά ανοδική πορεία ο Wilson κατάφερε να βρεθεί από την έκτη θέση στην δεύτερη λίγο πριν ο Wharton παραδώσει εν μέσο ατυχίας την πρωτοπορία του αγώνα. Έτσι ο Wilson πήρε την πρώτη του φετινή νίκη αφήνοντας δεύτερο τον μέχρι αυτόν τον αγώνα πρωτοπόρο της βαθμολογίας Justin Barcia (τώρα ισοβαθμούν). Η πολύ καλή εκκίνηση του Blake Buggett, ξεκινώντας πίσω από τον Wharton, τον κράτησε μπροστά και μπορεί να μην κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους Wilson και Barcia ωστόσο τερμάτισε στην τρίτη θέση.  Πέμπτος τερμάτισε ο Ryan Sipes με έκτο τον Hewitt Hunter.

Ο J.Barcia μοιράστηκε νίκες και την κορυφή της βαθμόλογίας στην Atlanta.

Αποτελέσματα Atlanta, Lites Class
1.     Dean Wilson  Kawasaki
2.     Justin Barcia  Honda
3.     Blake Baggett  Kawasaki
4.     Blake Wharton  Honda
5.     Ryan Sipes  Yamaha
6.     Hunter Hewitt  Suzuki
7.     P.J. Larsen  KTM
8.     Malcolm Stewart  Suzuki
9.     Jason Anderson  Suzuki
10.   Matt Lemoine  Kawasaki

Η αντιπαλότητα των Stewart και Reed καταλήγει στο έδαφος τελευταίως.

OPEN Class
1.     Ryan Villopoto  171
2.     James Stewart  161
3.     Chad Reed 150
4.     Trey Canard  146
5.     Ryan Dungey  145
6.     Andrew Short  110
7.     Brett Metcalfe  104
8.     Justin Brayton  90
9.     Davi Millsaps  88
10.   Ivan Tedesco  78

Lites Ανατολής
1.     Dean Wilson  47
2.     Justin Barcia  47
3.     Blake Baggett  40
4.     Ryan Sipes  34
5.     Blake Wharton  33
6.     Jason Anderson  26
7.     Lance Vincent  23
8.     Matt Lemoine  23
9.     Malcolm Stewart  20
10.   Alex Martin 20

Επόμενος αγώνας 05/03/11 Daytona FL.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...