AMA/FIM SX – Η σταθερότητα χάρισε την νίκη στον R.Villopoto

Έχοντας φτάσει στα μισά του πρωταθλήματος AMA/FIM Supercross o αγώνας της Daytona ανέδειξε τον νικητή του αγώνα Ryan Villopoto ως φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.  Η Lites Ανατολής έβγαλε και τρίτο φετινό νικητή μέσα σε τρεις αγώνες με την νίκη του Blake Baggett.

Τέταρτη νίκη για τον Ryan Villopoto

OPEN Class
Στο AMA/FIM Supercross λένε ότι αν δεν μπορείς να κερδίσεις το πρωτάθλημα τότε πρέπει να κερδίσεις την Daytona. Γιατί; Πολύ απλά στο Daytona Weekend είναι μαζεμένος ολόκληρος ο αγωνιστικός μηχανοκίνητος κόσμος της Αμερικής. Ο James Stewart ήταν ανάμεσα και στα δύο. Και μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα αλλά και να κερδίσει τον αγώνα, όμως και τα δύο έγιναν μακρινό όνειρο μετά την  πτώση του στον τρίτο γύρο του αγώνα. Αν και ξεκίνησε καλά και εντυπωσιακά ο Stewart στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση και ανοίγοντας μια διαφορά  5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Ryan Villopoto μέσα σε δύο γύρους, ωστόσο στον τρίτο γύρο είχε μια άσχημη πτώση που τον έφερε να ξεκινάει τον αγώνα τελευταίος. Από εκεί και μετά ο Villopoto κατάφερε να χτίσει μια μεγάλη διαφορά από τον David Millsaps αλλά και τους Chad Reed και Ryan Dungey που δεν είχαν καλές εκκινήσεις. Στο τέλος του αγώνα ο Villopoto πήρε άλλη μια  νίκη δώρο αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αύξησε την βαθμολογική διαφορά του στους 23 βαθμούς από τον οριακά δεύτερο Stewart(στην βαθμολογία) που κατάφερε παρά την άσχημη πτώση του να συνεχίσει οδηγώντας εξίσου εντυπωσιακά βγάζοντας πολύ δύσκολους συνδυασμούς και τερματίζοντας τελικά ένατος. Μετά από μια μικρή μάχη με τον Μillsaps ο Reed κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση πλησιάζοντας στον ένα βαθμό τον Stewart στην βαθμολογία! Δύσκολο αγώνα είχε ο Dungey μετά από μέτρια εκκίνηση και αποφεύγοντας αρκετές πτώσεις κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση. Τον καλύτερο φετινό του αγώνα έκανε ο Andrew Short τερματίζοντας τέταρτος μπροστά από τον Millsaps που δεν άντεξε στον δυνατό ρυθμό των θέσεων του βάθρου. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Justin Brayton ενώ ο Ken Roczen πήρε την όγδοη θέση στον τελευταίο του φετινό αγώνα στο AMA/FIM SX.

Οι νικητές της OPEN Class R.Villopoto, C.Reed και R.Dungey.

Αποτελέσματα Daytona, OPEN Class
1. Ryan Villopoto  Kawasaki
2. Chad Reed  Honda
3. Ryan Dungey  Suzuki
4. Andrew Short  KTM
5. Davi Millsaps  Yamaha
6. Justin Brayton  Yamaha
7. Kevin Windham  Honda
8. Ken Roczen  KTM
9. James Stewart  Yamaha
10. Mike Alessi  KTM

Η πρώτη νίκη στην καριέρα του B.Baggett ήρθε στην Daytona.

Lites Ανατολής
Τρεις αγώνες, τρεις διαφορετικοί νικητές για το πρωτάθλημα της κατηγορίας με τον Blake Buggett να οδηγεί από την αρχή μέχρι και το τέλος τον αγώνα της κατηγορίας. Ο Buggett κέρδισε στην Dayton τον πρώτο αγώνα της καριέρας του και πέρασε στην βαθμολογία δεύτερος μετά την άσχημη βραδιά του Dean Wilson. Χωρί να δυσκολευτεί ιδιαίτερα παρά τον τραυματισμό του στον καρπό από τον προηγούμενο αγώνα ο Justin Barcia βρέθηκε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην δεύτερη θέση. Ίσως η μοναδική μάχη του αγώνα να έγινε για την τρίτη θέση μεταξύ των Ryan Sipes και Blake Wharton με τελικό νικητή τον Sipes. Μετά από μέτρια εκκίνηση την πέμπτη θέση πήρε ο P.J.Larsen με έκτο τον Jason Anderson. Ο Wilson μετά από κακή εκκίνηση και μια πτώση στον δεύτερο γύρο κατάφερε να σώσει βαθμούς τερματίζοντας όγδοος.

Οι νικητές της Lites Ανατολής B.Baggett, J.Barcia και R.Sipes.

Αποτελέσματα Daytona, Lites Ανατολής
1. Blake Baggett  Kawasaki
2. Justin Barcia  Honda
3. Ryan Sipes  Yamaha
4. Blake Wharton  Honda
5. P.J. Larsen  KTM
6. Jason Anderson  Suzuki
7. Malcolm Stewart  Suzuki
8. Dean Wilson  Kawasaki
9. Matt Lemoine  Kawasaki
10: L Smith

Κάλυψε το χαμένο έδαφος ο C.Reed στην βαθμολογία.

Βαθμολογίες
OPEN Class

1.    Ryan Villopoto 196
2.    James Stewart 173
3.    Chad Reed 172
4.    Ryan Dungey 165
5.    Trey Canard 154
6.    Andrew Short 128
7.    Brett Metcalfe 107
8.    Justin Brayton 105
9.    Davi Millsaps 104
10.    Kevin Windham 89

Μόνος πρώτος ο J.Barcia στην βαθμολογία Lites Aνατολής.

Lites Ανατολής
1.    Justin Barcia 69
2.    Blake Baggett 65
3.    Dean Wilson 60
4.    Ryan Sipes 54
5.    Blake Wharton 51
6.    Jason Anderson  41
7.    Matt Lemoine 35
8.    Malcolm Stewart 34
9.    PJ Larsen 33
10.    L Vincent 33

Επόμενος αγώνας 12/03/11 Indianapolis IN.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...