ΜΧ Elite – O G.Aranda επέστρεψε στις νίκες (video)

Ο πρώτος αγώνας του γαλλικού πρωταθλήματος Motocross Elite πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Sommieres και ανάδειξε νικητή τον πρωταθλητή Elite 2009 Gregory Aranda. Αυτή η νίκη του Aranda σηματοδοτεί την επιστροφή του στις νίκες μετά την άσχημη για αυτόν χρονιά του 2010. .

.

Επιστροφή στις νίκες για τον Aranda μετά από ένα σχεδόν χρόνο.



Πρώτο Σκέλος
Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς ήταν συναρπαστικός. Έντονος συναγωνισμός και αρκετά μεγάλα ονόματα έκαναν την εμφάνιση τους στον αγώνα. Στο πρώτο σκέλος ο Khounsith Vongsana πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Σύντομα όμως ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ1 Xavier Boog μαζί με τον Sebastien Pourcel και τον Jonathan Barragan θα τον περάσουν δίνοντας την μάχη της πρώτης θέσης. Τελικά ο Barragan θα καταφέρει να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού αφήνοντας δεύτερο τον Gregory Aranda που έκανε ένα όμορφο σκέλος καλύπτοντας το χαμένο έδαφος μετά από κακή εκκίνηση. Τρίτος τερμάτισε ο Boog έχοντας ανακάμψει από τον πρόσφατο τραυματισμό του στην Valence. Πρώτος στην ΜΧ2 τερμάτισε ο Tommy Searle που επέστρεψε από την Αμερική καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους, Sommieres Elite
1. Barragan , 2 Aranda *, 3 Boog, 4 Pourcel, 5 Richier, 6 Coulon, 7 Searle, 8 Vongsana, 9 Adam, 10 Lieber

Άτυχος ο J.Barragan, αν δεν είχε μηχανικό πρόβλημα στο δεύτερο σκέλος θα μπορούσε να ήταν αυτός ο νικητής.

Δεύτερο Σκέλος
Ο νικητής της Κυριακής του Athens Supercross Florent Richier πήρε την εκκίνηση και οδήγησε το σκέλος μπροστά από τον Cyrile Coulon. Όμως ο Pourcel έδειξε αρκετά αποφασισμένος σε αυτό το σκέλος και πέρασε στην πρώτη θέση χτίζοντας μικρή διαφορά από τον δεύτερο Barragan. Ένα μικρό λάθος του πρωτοπόρου επέτρεψε στον Barragan και τον Anranda να περάσουν στην πρώτη και δεύτερη θέση, και έκει που όλοι περίμεναν μια μεγάλη μάχη μέχρι και τον τερματισμό, ο Barragan άρχισε να κόβει ρυθμό έχοντας πρόβλημα με τις ακτίνες του μπροστινού τροχού. Έτσι ο Aranda πήρε το σκέλος και τον αγώνα αφήνοντας δεύτερο τον Barragan. Η τρίτη θέση πήγε στον Pourcel ένω και αυτήν την φορά ο Searle ήταν ο καλύτερος της ΜΧ2 τερματίζοντας πέμπτος. Να πούμε ότι ο Coulon είχε μια πολύ άσχημη πτώση που του προκάλεσε απώλεια αισθήσεων για αρκετή ώρα.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους Sommieres Elite

Aranda 1, 2 * Barragan, 3 Pourcel, 4 Boog, 5 Searle, 6 Richier, Larrieu 7, 8 Aubin N, 9 Vongsana, 10 Adam

Επιστροφή στα λημέρια του παγκοσμίου για τον T.Searle #100 πάνω σε Kawasaki.

Βαθμολογία
MX1

1 Aranda 47
2 Barragan 47
3 Pourcel 38
4 Boog 38
5 Richier 25
6 Vongsana 25
7 Larrieu 23
8 Adam 23
9 Wicht 19
10 Coulon 15

ΜΧ2
1 Searle 30
2 Lieber 16
3 Aubin N 13
4 Kappel 13
5 Febvre 11
6 Jaulin 5
7 Anstie 3
8 Maillard 2
9 Paturel 2
10 Escoffier 2

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

.

Επόμενος αγώνας 19-20/03/11 Romagnie.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...