ΑΜΟΤΟΕ Παν. Πρωτ Χαλκίδα – Με εγγύηση το θέαμα

Με τους αγωνιζόμενους να δίνουν ένα δυνατό παρόν στον πρώτο αγώνα του Πανελληνιού Πρωταθλήματος ΜΧ της ΑΜΟΤΟΕ στην Χαλκίδα το θέαμα δεν θα μπορούσε να λείψει. Ειδικά με την παρουσία του Παναγίωτη Κουζή που επιβλήθηκε συνολικά στην ΜΧ1 αλλά και με την αποφασίστικότητα των Σ.Κοσμά και Δ.Κοντολέτα που μοιράστηκαν σκέλη και βαθμούς στην ΜΧ2.
Ο αγώνας της Χαλκίδας είχε έντονο χρώμα της οργανώτριας λέσχης ΑΜΛΕΧ και της ομοσπονδίας ΑΜΟΤΟΕ, δυναμική παρουσία από αγωνιζόμενους(110 συμμετοχές) και εταιρίες και αν δεν υπήρχαν η δυσοίωνες προβλέψεις για βροχή, ίσως να είχαμε και περισσότερους από 1000 θεατές. Ειδικά το νούμερο των θεατών κρίνεται χαμηλό για αγώνα κοντά στην Αθήνα και θα περιμέναμε περισσότερη διαφήμιση με περισσότερες αφίσες, στην πόλη της Χαλκίδας. Συνολικά πίστα της Χαλκίδας δεν έφτασε στα υψηλά επίπεδα που είχε ανεβάσει τον πήχη στον αντίστοιχο πρώτο περσινό αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της ΑΜΟΤΟΕ.

Σαν εικόνα ήταν όλα άψογα, μας άρεσε η αναβάθμιση του βάθρου των απονομών και η χωροταξική τακτοποίηση. Στον λειτουργικό κομμάτι όμως τα πράγματα πήγαν λίγο πίσω.  Η πίστα ήταν κουρασμένη και η άμμος που την χαρακτηρίζει είχε φύγει σε πολλά σημεία από την χρήση. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν πολλές μεγάλες πέτρες από το υπέδαφος στον αγωνιστικό χώρο ανεβάζοντας τον βαθμό επικινδυνότητας. Μπορεί ακόμα να μην έχουν χρειαστεί τα υποτυπώδη πλυντήρια της πίστας αλλά όταν θα χρειαστούν(ευτυχώς που δεν έβρεξε) θα αποδειχτούν σχεδόν ανύπαρκτα. Ξέρουμε την διάθεση και την ικανότητα των ανθρώπων της ΑΜΛΕΧ όσο και του ΑΡΗ Πεντέλης και είμαστε σίγουροι ότι η πίστα θα συντηρηθεί στο βαθμό που όλοι την αγαπήσαμε και θα αναβαθμιστεί για ακόμα καλύτερους αγώνες.

Ο Π.Κουζής αφιερώνει την νίκη του στο δεύτερο σκέλος.

Κατηγορία ΜΧ1
Με τις παρουσίες του Παναγιώτη Κουζή και του Στέλιου Γαλατιανού το θέαμα ήταν στο κυρίως menu για την κατηγορία. Όμως υπήρχε και μια ευχάριστη έκπληξη με την δυναμική εμφάνιση του Μανώλη Σκύβαλου και στα δύο σκέλη, που μπλέχτηκε στην μάχη των μόνιμων διεκδικητών της πρώτης θέσης. Στο πρώτο σκέλοςπ ο πρωταθλητής ΟΜΕ Παναγιώτης Κουζής κατάφερε να οδηγήσει στην αρχή το σκέλος πάνω στην Husqvarna του με το νούμερο #338, μια και τον άσσο #1 φοράει ο πρωταθλητής του θεσμού Σταματης Λυρίου όπου αντίθετα με τον Κουζή είχε μια πτώση στην εκκίνηση ξεκινώντας τελευταίος. Ο Γαλατιανός ακολουθούσε από κοντινή απόσταση στην δεύτερη θέση αλλά δεχόταν συνεχώς την παρενόχληση του τρίτου Σκύβαλου. Λίγο μετά τα μισά του σκέλους ο Γαλατιανός άρχισε με την σειρά του να πιέζει τον Κουζή καταφέρνοντας να τον περάσει σχετικά άνετα. Ο Κουζής δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του πρωτοπόρου και δέχτηκε με την σειρά του την πίεση του ανταγωνιστικότατου Σκύβαλου. Με τον Γαλατιανό με μεγάλη διαφορά μπροστά ο Σκύβαλος κατάφερε να περάσει τον υποτονικό Κουζή για την δεύτερη θέση και μάλιστα μπόρεσε να κάνει και μια μικρή διαφορά. Όμως κάπου εκεί ο Κουζής “απασφάλησε” , δάγκωσε το τιμόνι και μετά από μια μεγάλη μάχη κατάφερε να περάσει στον τελευταίο γύρο του αγώνα τον οδηγό της Honda. Βέβαια, η πρώτη θέση είχε κλειδώσει πολύ νωρίτερα στον Γαλατιανό και την Yamaha του. Τέταρτος τερμάτισε ο Γιώργος Ηλιόπουλος με ΚΤΜ μετά από καλή εκκίνηση και ένα σταθερό αγώνα ενώ ο Λυρίου κατάφερε να φέρει το Kawasaki του στην πέμπτη θέση μετά ην πτώση του. Την εξάδα συμπλήρωσε ο δυναμικά ανερχόμενος Γιάννης Πάσσας με Kawasaki.

Ο Σ.Γαλατιανός με την οδηγική του ποιότητα κέρδισε το πρώτο σκέλος αλλά τον πρόδωσε η αντοχή του στο δεύτερο.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής πήρε εντυπωσιακά την εκκίνηση από τον Γαλατιανό και οδήγησε τον αγώνα με δυνατό ρυθμό από την αρχή. Ο Γαλατιανός δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό μένοντας ολοένα και πιο πίσω. Αυτό το γεγονός τον έφερε στο πεδίο προσπέρασης του Σκύβαλου και η μάχη για την δεύτερη δεν άργησε να φουντώσει. Γαλατιανός και Σκύβαλος αντάλλαξαν την δεύτερη θέση μερικές φορές με τον Σκύβαλος τελικά να περνάει αποφασιστικά δεύτερος λίγο μετά τα μισά του σκέλους. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο μεγαλόσωμος αναβάτης από την Κρήτη δεν σταμάτησε εκεί και έβαλε στόχο τον πρωτοπόρο Κουζή. Αν και κατάφερε να μειώσει την διαφορά ωστόσο ο Κουζής πήρε άνετα το σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον καταπληκτικό Σκύβαλο. Αρκετά πιο πίσω τερμάτισε τρίτος ο Γαλατιανός με τέταρτο ξανά τον Ηλιόπουλο. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Πάσσας ενώ έκτος τερμάτισε ο πολυπρωταθλητής enduro Βασίλης Σιαφαρίκας μετά από καλή εκκίνηση. Ο Σιαφαρίκας θα ακολουθήσει φέτος ολόκληρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross της ΑΜΟΤΟΕ πάνω στην Honda του.

Ο Δ.Κοντολέτας έδειξε ότι είναι έτοιμος να χτυπήσει τον τίτλο στην ΜΧ2.


Κατηγορία ΜΧ2

Εξίσου δυναμικά ξεκίνησε το πρωτάθλημα και για την μικρή κατηγορία με τους Σπύρο Κοσμά και Δημήτρη Κοντολέτα να δείχνουν από τον πρώτο αγώνα τις προθέσεις τους. Στο πρώτο σκέλος ο τοπικός Παναγιώτης Παπίλας έβαλε την Honda του επικεφαλής του αγώνα μετά την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για αρκετούς γύρους, έχοντας πάντα πίσω του τον Κοντολέτα. Ο πρωταθλητής της ΟΜΕ για την κατηγορία Κοσμάς, είχε μέτρια εκκίνηση και προσπαθούσε να πλησιάσει τους δύο πρώτους. Κάποια στιγμή η έπαρση του Παπίλα μειώθηκε και ο Κοντολέτας κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση. Αμέσως μετά στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Κοσμάς με το ΚΤΜ του και κυνήγησε τον Κοντολέτα χωρίς όμως να καταφέρει να τον πλησιάσει καθώς τα πολλά ντουμπλαρίσματα του έκοβαν συνέχεια τον ρυθμό. Έτσι ο Κοντολέτας πήρε την δεύτερη νίκη της καριέρας του στην Χαλκίδα αφήνοντας δεύτερο τον Κοσμά. Τρίτος τερμάτισε ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος με Yamaha μετά από κακή εκκίνηση και πολλές μάχες με τον έκτο Δημήτρη Μπαξεβάνη στην αρχή και μετέπειτα με τον βούλγαρο Teodor Totev που τερμάτισε τέταρτος. Πέμπτος τερμάτισε ο Παπίλας αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

Το άγχος και ο προβληματισμός έφυγε από τον Σ.Κοσμά μετά την νίκη του στο δεύτερο σκέλος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κοσμάς δεν έχασε καθόλου χρόνο και οδήγησε το σκέλος από την αρχή περνώντας στον πρώτο κιόλας γύρο τον Παναγιωτόπουλο που είχε πάρει την εκκίνηση. Το ίδιο έκανε και ο Κοντολέτας όμως το σκέλος για την πρώτη θέση ήταν καρμπόν όπως το πρώτο με την μόνη διαφορά ότι άλλαξαν θέσεις τα πρόσωπα. Ο Κοσμάς κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα μέσα στην πόλη του την Χαλκίδα με τον Κοντολέτα να έχει αυτήν την φορά αυτός προβλήματα με τα ντουμπλαρίσματα και να τερματίζει τελικά δεύτερος. Η καλή εκκίνηση έφερε χωρίς προβλήματα στην τρίτη θέση τον Παναγιωτόπουλο με τέταρτο τον Παπίλα που περιόρισε μετά από σκληρή μάχη τον Totev στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Μπαξεβάνης με Yamaha.

Κατηγορία OPEN
Όμορφη μάχη έγινε στην κατηγορία ειδικά στο πρώτο σκέλος μεταξύ των Χαλκιδέων Νίκου Ανδρέου και Δημήτρη Στούπα. Και οι δύο σε νέες μοτοσικλέτες από αυτές που τους ξέραμε την προηγούμενη σεζόν έδωσαν σκληρές μάχες για την πρώτη θέση με τελικό νικητή τον πρωταθλητή της κατηγορίας Ανδρέου. Δεύτερος τερμάτισε ο Στούπας με τρίτο τον Βασίλη Ράπτη από την Λαμία. Στο δεύτερο σκέλος ο Ανδρέου δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει άνετα αυτήν την φορά το σκέλος αφήνοντας ξανά δεύτερο τον Στούπα και τρίτο τον Ράπτη.

Κατηγορίες Mini – Junior
Χωρίς αντίπαλο όπου κι αν αγωνίζεται στην χώρα μας είναι ο Μανώλης Κρητικός. Στην κατηγορία Junior κέρδισε άνετα και με μεγάλη διαφορά και τα δύο σκέλη αφήνοντας δεύτερο στο πρώτο σκέλος τον Νικόλα Φανουράκη και τρίτο τον Σταμάτη Κατέβα ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Κατέβας κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση από τον τρίτο Φανουράκη. Στην κατηγορία ΜΙΝΙ στο πρώτο σκέλος κέρδισε ο Βασίλης Γρηγοριάδης που δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο σκέλος λόγω υποχρεώσεων του σε αγώνες KART. Δεύτερος στο πρώτο σκέλος πάντα τερμάτισε ο Δημήτρης Μπάκας με τρίτο τον Γρηγόρη Καμβουσανό. Στο δεύτερο σκέλος ο Καμβουσιανός ήταν ο γρηγορότερος και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση από τον δεύτερο Μπάκα και τον τρίτο Σαράντη Μαλακάκη.

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...