ΑΜΟΤΟΕ Παν. Πρωτ. Τρίκαλα – Η ώρα των διεκδικητών

Στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΑΜΟΤΟΕ στα Τρίκαλα, ο Στέλιος Γαλατιανός έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα πετυχαίνοντας ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα στην ΜΧ1 ενώ στην ΜΧ2 ο Δημήτρης Κοντολέτας δήλωσε δυνατά παρόν για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

.

.

Μέσα στο ανοιξιάτικο τοπίο της καταπράσινης και ανθισμένης πίστας του Πρίνου, κάτω από το ελαφρώς χιονισμένο βουνό του Κοζιάκα, πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΑΜΟΤΟΕ ίσως στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου για την συγκεκριμένη περιοχή. Όμορφο ήταν και το θέαμα που προσέφεραν οι 78 συμμετέχοντες σε όλες τις κατηγορίες με επίκεντρο όμως την κατηγορία ΜΧ1 και την μεγάλη μάχη των Στέλιου Γαλατιανού και Παναγιώτη Κουζή.

Το καλό θέαμα όμως παρακολούθησαν κάτι λιγότερο από πεντακόσιοι θεατές καθώς η διοργανώτρια λέσχη ΜΟΛΕΤ διαφήμισε ελάχιστα τον αγώνα και γενικότερα υπήρχε μια προχειρότητα στην όλη διοργάνωση. Δεν θα σταθούμε πάλι για τα Τρίκαλα στο πρόβλημα του αγωνιστικού χώρου και της κατάβρεξης της πίστας αλλά πάλι θα τονίσουμε τα προβλήματα ασφάλειας που περιέργως δημιουργούνται σε αυτήν την πίστα με όποιον κι αν αναλαμβάνει να κάνει αγώνα. Για δεύτερη φορά φέτος στην πίστα του Πρίνος παρουσιάστηκε έντονη σκόνη στο πρόγραμμα  του Σαββάτου αλλά δυστυχώς αυτήν την φορά οι συγκεκριμένοι διοργανωτές επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τους αγώνες της OPEN και των Junior Mini. Καταλαβαίνουμε την πρόθεση να τηρηθεί το ωράριο και το αγωνιστικό πρόγραμμα, δεν μπορεί όμως να είναι προτεραιότητα το όποιο πρόγραμμα, σε θέματα ασφάλειας των αγωνιζομένων.

 

Για σχεδόν πεντακόσια μέτρα Γαλατιανός #103 και Κουζής #338 βρισκόντουσαν δίπλα δίπλα μέχρι που τελικά συγκρούστηκαν..

Κατηγορία ΜΧ1
Η εξαιρετική εμφάνιση του Στέλιου Γαλατιανού στο πρώτο σκέλος των Τρικάλων εκτός από εντυπωσιακή, ξύπνησε και μνήμες ειδικά όταν στο πλευρό του σε κάθε τερματισμό βρισκόταν ο προπονητής του Σταύρος Γεωργακόπουλος. Πίσω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του1998 ο Σ.Γεωργακόπουλος στον αγώνα του Γαλλικού είχε ξεκινήσει τελευταίος μετά από μια άτυχη στιγμή στην εκκίνηση, καταφέρνοντας να φτάσει και να τερματίσει στην πρώτη θέση στα τότε 250cc κερδίζοντας τον μεγάλο του αντίπαλο Λευτέρη Παπανικολάκη. Πολλοί τότε έλεγαν ότι αυτό ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Δεκατρία χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς όμως πρωταγωνιστές.  Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν για άλλη μια φορά σε φετινό αγώνα, η μάχη της κατηγορίας ΜΧ1 μεταξύ του διεκδικητή Σ.Γαλατιανού και τον πολυπρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή για την πρώτη θέση. Την εκκίνηση του πρώτου σκέλους πήρε ο Γαλατιανός αλλά για το πρώτο 1/3 της πίστας είχε κυριολεκτικά δίπλα του τον Κουζή. Σε ένα πέταλο της πίστας ο Κουζής επιχείρησε να κάνει block pass στον Γαλατιανό αλλά έχασε τον μπροστινό τροχό και έπεσε μπροστά στον Γαλατιανό. Χωρίς να προλάβει να αντιδράσει ή να έχει άλλη επιλογή ο Γαλατιανός αναγκαστικά έπεσε πάνω στην μοτοσικλέτα του Κουζή με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο και να βρεθούν αρκετή ώρα να προσπαθούν να ξεμπλέξουν τις μοτοσικλέτες τους. Όταν κατάφεραν να ξεμπλέξουν, ο προτελευταίος Κουζής με την μίζα της Husqvarna του κατάφερε να εκκινήσει πιο γρήγορα και να κάνει μια διαφορά 18 δευτερολέπτων από τον τελευταίο Γαλατιανό. Μπροστά, τον αγώνα οδηγούσε ο Μανώλης Σκύβαλος που στον πρώτο κι όλας γύρο απολάμβανε διαφορά 43 δευτερολέπτων από τον Κουζή και κοντά στο ένα λεπτό από τον Γαλατιανό. Όπως φάνηκε στον αγώνα όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για τον σύντεκνο από την Κρήτη να κερδίσει το πρώτο του φετινό σκέλος. Ο Γαλατιανός με συνοπτικές διαδικασίες περνούσε τον ένα οδηγό μετά τον άλλο, κοντοστάθηκε λίγο στον Κουζή, τον πέρασε και συνέχισε ακάθεκτος τον αγώνα του. Ένα γύρο πριν από τον τερματισμό έφτασε και τον Σκύβαλο τον οποίο πέρασε με χαρακτηριστική άνεση, κερδίζοντας ένα επικό σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Σκύβαλος με τρίτο τελικά τον Κουζή που και αυτός ανέκαμψε εντυπωσιακά. Στην τέταρτη θέση μετά από κακή εκκίνηση τερμάτισε ο Γιώργος Ηλιόπουλο που αγωνίστηκε με πολλά ράμματα στο πόδι μετά από τραυματισμό του σε προπόνηση. Πέμπτος τερμάτισε ο Δημήτρης Βαγγελάκος που δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό στο motocross (αγωνίζεται φέτος και στο enduro) ενώ αντίθετα ο εντουράς Βασίλης Σιαφαρίκας βρίσκει γρήγορα τα πατήματα του στο motocross τερματίζοντας έκτος σε αυτό το σκέλος.

 

Ο Γαλατιανός έπιασε τις τρεις νίκες στον θεσμό και είναι τώρα πρώτος στην βαθμολογία.

Στο δεύτερο σκέλος ο Γαλατιανός πήρε ξανά την εκκίνηση και οδήγησε μπροστά από τον Κουζή και τον Σκύβαλο που ακολουθούσε λίγο πιο πίσω. Πετυχαίνοντας σφιχτά και γρήγορα γυρολόγια ο Γαλατιανός έχτισε σταδιακά μια καλή διαφορά από τον Κουζή που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του. Κάπου στα μισά του σκέλους ο Κουζής κατάφερε να κλέψει μερικά δευτερόλεπτα αλλά δεν ήταν αρκετά για να τον φέρουν κοντά στον Γαλατιανό. Έτσι ο Γαλατιανός κατάφερε να πάρει και αυτό το σκέλος επιδεικνύοντας δύναμη μέσω του συνολικού αποτελέσματος στον αγώνα. Ο Κουζή τερμάτισε δεύτερος και όπως και στο πρώτο σκέλος συνεχάρη τον συναθλητή του για την επιτυχία του. Τρίτος τερμάτισε σχετικά άνετα ο Σκύβαλος, καθώς είχε το νού του στην κοντινή μάχη της τέταρτης θέση μεταξύ του Βαγγελάκου και του Ηλιόπουλου. Τελικά ο Ηλιόπουλος κατάφερε να περάσει στο τέλος τον Βαγγελάκο τερματίζοντας τέταρτος. Έκτος τερμάτισε ο πρωταθλητής της κατηγορίας στον θεσμό Σταμάτης Λυρίου με πολλά προβλήματα και σε αυτό το σκέλος όπως και στο πρώτο.

Κατηγορία ΜΧ2
Εκπληκτικός ήταν και ο Δημήτρης Κοντολέτας στην κατηγορία της ΜΧ2 κερδίζοντας και τα δύο σκέλη πιάνοντας πολύ καλή απόδοση. Στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Σπύρος Κοσμάς όμως είχε μια πτώση στον πρώτο γύρο λόγω τις εντονης λάσπης στην πίστα, δίνοντας έτσι την πρωτοπορία του αγώνα στον Κονρτολέτα. Πίσω του γινόταν μια μάχη με τους Γιάννη Θάνο, Νικόλα Λυρίου και Δημήτρη Μπαξαβάνη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου ενώ και ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος είχε προβλήματα με κακή εκκίνηση και πτώσεις. Χωρίς να απειληθεί ο Κοντολέτας πήρε με μεγάλη διαφορά το σκέλος αφήνοντας δεύτερο τελικά τον Κοσμά που ανέκαμψε μετά την πτώση του. Στον τελευταίο γύρο ο Θάνος έχασε την τρίτη θέση μετά από πτώση από τον Μπαξεβάνη που συμπλήρωσε το βάθρο ενώ πέμπτος τερμάτισε ο Λυρίου με έκτο τον Γιάννη Μόσιο.

 

Ο Κοντολέτας έδειξε στα Τρίκαλα έτοιμος να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κοντολέτας έφυγε ξανά καλά από την αρχή,  πέρασε τον Παναγιωτόπουλο που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε το σκέλος μπροστά από τον Κοσμά που τον κυνηγούσε. Με ίσως πιο ώριμη οδήγηση από το παρελθόν ο Κοντολέτας κατάφερε να πάρει και αυτό το σκέλος χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά, δηλώνοντας δυνατό παρόν για την φετινή διεκδίκηση του τίτλου. Δεύτερος τερμάτισε ξανά ο Κοσμάς που το πάλεψε για την πρώτη θέση χωρίς όμως ρίσκα και υπερβολές. Η τρίτη θέση αυτήν την φορά πήγε εύκολα στον Παναγιωτόπουλο ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Μπαξεβάνης. Μεγάλη μάχη σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα είχαν στήσει οι Μόσσιος και Λυρίου με τελικό νικητή της πέμπτης θέσης τον Μόσσιο και έκτο τον Λυρίου που δεν άντεξε στον δυνατό ρυθμό μέχρι το τέλος.

 

Ο Νίκος Ανδρέου άλλαξε μοτοσικλέτα αλλά όχι συνήθειες, κέρδισε άνετα στην ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Μπορεί ο Νίκος Ανδρεόυ να μην έχει βρει δυνατό αντίπαλο να του στερήσει μια νίκη, έχει όμώς τον συντοπίτη του Δημήτρη Στούπα να τον πιέζει σε κάθε φετινό αγώνα. Στα Τρίκαλα ξανά ο Στούπας ήταν εκεί για να πιέσει τον Ανδρεόυ χωρίς όμως να καταφέρει να του πάρει νίκη. Δύο εύκολες νίκες για τον Ανδρέου, ειδικά στο πρώτο σκέλος όπου ο Στούπας έκανε ένα λάθος και είχε ένα μικρό στραμπούληγμα στο αριστερό του γόνατο χάνοντας την δεύτερη θέση από τον Βασίλη Γεωργίου. Στο δεύτερο σκέλος παρά τον τραυματισμό του ο Στούπας οδήγησε το σκέλος για μερικούς γύρους όμως ο Ανδρέου τον περίμενε να κουραστεί για να πάρει άνετα την νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Στούπα με τρίτο τον Βασίλη Ράπτη.

 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Μ.Κρητικό στο δύσκολο γερμανικό πρωτάθλημα ADAC που θα συμμετάσχει την ερχόμενη εβδόμαδα.

Κατηγορία Junior / Mini
Τυπική διαδικασία ο αγώνας για τον Μανώλη Κρητικό κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη της Junior. Από την επόμενη εβδομάδας όμως αρχίζουν τα δύσκολα για τον μικρό ταλαντούχο αναβάτη καθώς ξεκινάει το διάσημο γερμανικό πρωτάθλημα ADAC όπου θα το ακολουθήσει ολόκληρο την φετινή σεζόν. Και στα δύο σκέλη της Junior δεύτερος τερμάτισε ο ανεβασμένος και θεαματικός Νικόλας Φανουράκης με τρίτο τον Γιώργο “Gio” Γαβρίλη. Στην κατηγορία Μini οδηγώντας σταθερά ο Δημήτρης Τουρατζίδης δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δύο σκέλη αφήνοντας δύο φορές δεύτερο τον Βασίλη Γρηγοριάδη και τρίτο τον Δημήτρη Μπάκα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

.

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...