MXGP – Ξεκίνησαν με νίκες τα φαβορί(video)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ξεκίνησε στο Sevlievo της Βουλγαρίας με τα φαβορί των δύο κατηγοριών να επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις. Δύσκολα αλλά νικηφόρα πέρασε από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για την ΜΧ1 ο Clement Desalle κερδίζοντας έναν εκπληκτικό Stephen Frossard ενώ στην ΜΧ2 εύκολο ξεκίνημα είχε ο Ken Roczen.

 

Με τραυματισμένο τον Α.Cairoli ο βέλγος C.Desalle ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του αγώνα στην ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Στο πρώτο σκέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2011 o pole man του Σαββάτου Stephen Frossard οδήγησε τον αγώνα από την αρχή και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον τόσο τον Max Nagl στην αρχή όσο και τον Clement Deasalle στο τέλος του αγώνα. Πρώτη νίκη, στην πρώτη του εμφάνιση στην ΜΧ1 και φυσικά στο πρώτο σκέλος του πρωταθλήματος για τον Stephen Frossard που έχει δείξει από τους διεθνείς αγώνες ότι έχει βολευτεί πάνω στα 450cc. Αν και πέτυχε τον ταχύτερο γύρο του σκέλους ο Desalle άργησε να πάρει μπροστά και επέτρεψε στον Frossard να απομακρυνθεί, τερματίζοντας δεύτερος. Τρίτος μετά την καλή του εκκίνηση τερμάτισε ο Nagl ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο David Philippaerts μετά από ένα δύσκολο αγώνα καθώς ξεκίνησε αρκετά πίσω. Πέμπτος τερμάτησε ο Davide Guarnery που και αυτός δείχνει να συνηθίζει την μεγάλη κατηγορία με έκτο τον Jonathan Barragan που και αυτός δεν είχε καλή εκκίνηση. Ο πρωταθλητής της κατηγορίας Antonio Cairoli αντιμετωπίζει από την περίοδο προετοιμασίας, προβλήματα τραυματισμού στο γόνατο του και κατάφερε δύσκολα να τερματίσει έβδομος.

 

Εντυπωσίασε ο Stephen Frossard στην πρώτη του εμφάνιση στην ΜΧ1.

Στο δεύτερο σκέλος έγινε μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του αγώνα μεταξύ των Frossard και Desalle και κάπου στα μισά του αγώνα ενεπλάκη στην μάχη και ο Barragan οδηγώντας στην πρώτη θέση για ένα γύρο μετά από ένα λάθος του Frossard. Όμως στο τέλος του αγώνα ο πιο έμπειρος Desalle κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Frossard και να πάρει το σκέλος και τον αγώνα στο σύνολο. Εντυπωσιακή η πρώτη εμφάνιση του Frossard στην ΜΧ1 τερματίζοντας οριακά δεύτερος στο σκέλος και τελικά δεύτερος και στο σύνολο. Τρίτος τερμάτισε ο Barragan λίγο πιο πίσω από τους δύο πρώτους με τέταρτο τον Evgeny Bobryshev  που κατάφερε να υποσκελίσει τόσο τον ομόσταυλο του Rui Goncalves όσο και τον Tanel Leok. Έκτος τερμάτισε ο Nagl μετά από κακή εκκίνηση ενώ ο Cairoli δεν μπόρεσε για κάτι καλύτερο από την δέκατη θέση.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ1, Sevlievo
1. Steven Frossard
2. Clement Desalle
3. Maximilian Nagl
4. David Philippaerts
5. Davide Guarneri
6. Jonathan Barragan
7. Antonio Cairoli
8. Rui Goncalves
9. Kevin Strijbos
10. Steve Ramon

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ1, Sevlievo
1. Clement Desalle
2. Steven Frossard
3. Jonathan Barragan
4. Evgeny Bobryshev
5. Rui Goncalves
6. Maximilian Nagl
7. Kevin Strijbos
8. Xavier Boog
9. Tanel Leok
10. Antonio Cairoli

 

Ζητείται αντίπαλος στην ΜΧ2.

Κατηγορία MX2
Η αναμενόμενη εύκολη κυριαρχία του 16χρονου Ken Roczen στην ΜΧ2 επιβεβαιώθηκε νωρίς από το πρώτο σκέλος όταν πήρε την εκκίνηση και χωρίς να κοιτάξει ποτέ πίσω του κέρδισε άνετα το σκέλος. Πίσω του στην αρχή βρέθηκε ο ομόσταυλος του Jeffrey Herlings αλλά στον τρίτο γύρο ο Tommy Searle κατάφερε να τον περάσει και να οδηγήσει σε αυτήν την θέση μέχρι και τον τερματισμό. O Herlings θα είχε μια πτώση στον τελευταίο γύρο χάνοντας την τρίτη θέση και πέφτοντας στην πέμπτη επιτρέποντας έτσι στον Gautier Paulin να τερματίσει τρίτος και στον Arnaud Tonus τέταρτο. Την εξάδα έκλεισε ο Zach Osborne μετά από καλή εκκίνηση και μεγάλη μάχη με τους Paulin και Tonus.

Το μεγάλο ταλέντο του έδειξε για ακόμα μια φορά ο Ken Roczen #94 κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη της ΜΧ2.

 

Στο δεύτερο σκέλος είχαμε ένα πανομοιότυπο αγώνα με το πρώτο σκέλος για τις τρεις πρώτες θέσεις. Οι Roczen και Herlings έφυγαν μπροστά μετά την εκκίνηση και αυτήν την φορά ο Searle πέρασε τον Herling στον τρίτο γύρο στον δρόμο του για την κατάκτηση της δεύτερης θέση του σκέλους και του αγώνα. Μπροστά ο Roczen κέρδισε ακόμα πιο εύκολα το δεύτερο σκέλος ενώ ο Helrings κατάφερε τελικά να κρατηθεί στην τρίτη θέση την οποία και τερμάτισε αυτήν την φορά καταλαμβάνοντας παράλληλα και την τρίτη θέση στο βάθρο. Ακόμα μια καλή εκκίνηση είχε ο Osborne  γεγονός που τον έφερε να τερματίζει τέταρτος μπροστά από τον πέμπτο Jeremy vanHorebeek και τον έκτο Max Anstie.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ2, Sevlievo
1. Ken Roczen
2. Tommy Searle
3. Gautier Paulin
4. Arnaud Tonus
5. Jeffrey Herlings
6. Jeremy van Horebeek
7. Zachary Osborne
8. Max Anstie
9. Nicolas Aubin
10. Harri Kullas

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ2, Sevlievo
1. Ken Roczen
2. Tommy Searle
3. Jeffrey Herlings
4. Zachary Osborne
5. Jeremy van Horebeek
6. Max Anstie
7. Gautier Paulin
8. Arnaud Tonus
9. Nicolas Aubin
10. Christophe Charlier

Βαθμολογία
ΜΧ1
1. Clement Desalle   47 points
2. Steven Frossard   47 p.
3. Jonathan Barragan   35 p.
4. Maximilian Nagl   35 p.
5. Rui Goncalves   29 p.
6. Evgeny Bobryshev  27 p.
7 . Kevin Strijbos   26 p.
8. Davide Guarneri 26 p.
9. Antonio Cairoli 25 p.
10. David Philippaerts 25 p.

ΜΧ2
1. Ken Roczen 50 points
2. Tommy Searle 44 p.
3. Jeffrey Herlings 36 p.
4. Gautier Paulin 34 p.
5. Zachary Osborne 32 p.
6. Jeremy van Horebeek 31 p.
7. Arnaud Tonus 31 p.
8. Max Anstie 28 p.
9. Nicolas Aubin 24 p.
10. Joel Roelants 19 p.

Επόμενος αγώνας 25/04/11 Valkenswaard Ολλανδία.

Aκολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...