AMA/FIM SX – Ανάβει το πρωτάθλημα στο τέλος

Στον 15ο γύρο του AMA/FIM Supercross στο Seattle o James Stewart, κατάφερε να πάρει την πέμπτη του φετινή νίκη, να μειώσει την βαθμολογική του διαφορά από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας και να βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα. Φωτιά πήρε και το πρωτάθλημα της Lites Δύσης με τον Cole Seely να κερδίζει τον αγώνα και τον Broc Tckle την κορυφή της βαθμολογίας..

.

Μετά από τον κατήφορο που είχε πάρει εντός και εκτός πίστας ο J.Stewart φαίνεται αναγεννημένος στους τελευταίους αγώνες.


ΟΡΕΝ Class
Η πρώτη απώλεια από τους πέντε διεκδικητές που ξεκίνησαν από την αρχή του πρωταθλήματος ήρθε στον 15ο γύρο και δεν είναι άλλη από τον τραυματισμό σε προπόνηση του Trey Canard. Ο rookie και νικητής τριών φετινών αγώνων έσπασε την κλείδα του και τώρα προσπαθεί να προλάβει να αναρρώσει πριν ξεκινήσει το ΑΜΑ Motocross. Στον αγώνα του Seattle ο James Stewart κατάφερε να πάρει και αυτόν τον αγώνα σχετικά άνετα αφού δεν απειλήθηκε από τον συναγωνισμό και όπως και στο St.Louis το μόνο εμπόδιο προς την νίκη του ήταν στην αρχή ο Ivan Tedesco που πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα στον πρώτο γύρο. Με αυτήν του την νίκη ο Stewart  ισοφάρισε σε νίκες τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ryan Villopoto και τώρα έχουν και οι δύο από πέντε νίκες φέτος. Το μαλακό έδαφος της πίστας δημιούργησε πολλά λούκια και έφερε πολλούς οδηγούς σε δύσκολη θέση, εκτός του Stewart. Στην δεύτερη θέση οδηγούσε σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα ο Chad Reed όμως ένα λάθος στον 18ο γύρο τον έφερε στην τρίτη θέση πίσω από τον βετεράνο Kevin Windham. Στο τέλος του αγώνα ο Windham κατάφερε να κρατηθεί στην δεύτερη θέση την οποία και τερμάτισε ενώ παράλληλα και ο Reed κατάφερε να κρατηθεί στην τρίτη θέση μετά την ασφυκτική πίεση του τέταρτου Villopoto. Πέμπτος τερμάτισε ο Ryan Dungey που και αυτός είχε προβλήματα με πτώσεις στα βαθιά λούκια ενώ τον καλύτερο φετινό του αγώνα έκανε ο Mike Alessi παλεύοντας για αρκετή ώρα με τον Windham για την τρίτη θέση, τερματίζοντας τελικά έκτος. Με δύο αγώνες να απομένουν το πρωτάθλημα της κατηγορίας έχει αποκτήσει τρομερό ενδιαφέρον καθώς οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου βρίσκονται σε απόσταση εννέα βαθμών μεταξύ τους.

Οι νικητές της OPEN Class, J.Stewart, K.Windham και C.Reed.

Αποτελέσματα Seatle, ΟΡΕΝ Class
1. James Stewart  Yamaha
2. Kevin Windham  Honda
3. Chad Reed  Honda
4. Ryan Villopoto  Kawasaki
5. Ryan Dungey  Suzuki
6. Mike Alessi  KTM
7. Kyle Regal  Yamaha
8. Davi Millsaps  Yamaha
9. Tommy Hahn  Yamaha
10. Andrew Short  KTM

Την δεύτερη φετινή του νίκη πέτυχε ο Cole Seely στο Seattle.

Lites Δύσης
Μετά από ένα διάστημα επτά εβδομάδων το πρωτάθλημα επέστρεψε στην δυτική ακτή και την κατηγορία Lites Δύσης.  Μπορεί ο Broc Tickle να μην κέρδισε τον αγώνα έκανε όμως την μεγάλη ανατροπή στην βαθμολογία και πέρασε τον ομόσταυλο του και μέχρι αυτόν τον αγώνα πρωτοπόρο της βαθμολογίας Josh Hansen. Βέβαια ο αγώνα ανήκε ολοκληρωτικά  στον Cole Seely που έφυγε μπροστά από την εκκίνηση και παρά ένα μικρό λάθος που παραλίγο να του κοστίσει την νίκη κατάφερε  να κερδίσει άνετα τον αγώνα. Πίσω του οι Broc Tickle και Eli Tomac έδωσαν σκληρές μάχες αλλά τελικά επικράτησε στην δεύτερη θέση ο Tomac αφήνοντας τρίτο τον Tickle. Πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό αγώνα ο Kyle Cunningham κατάφερε να υποσκελίσει τους Tyla Rattray και Josh Hansen καταλαμβάνοντας αυτός την τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Rattray με έκτο τον Hansen.

Οι νικητές της Lites Δύσης, C.Seely, E.Tomac και B.Tickle.

Αποτελέσματα Seatle, Lites Δύσης
1. Cole Seely  Honda
2. Eli Tomac  Honda
3. Broc Tickle  Kawasaki
4. Kyle Cunningham Yamaha
5. Tyla Rattray  Kawasaki
6. Josh Hansen  Kawasaki
7. Ryan Morais  Suzuki
8. Martin Davalos  Suzuki
9. Travis Baker  Honda
10. Gared Steinke  Kawasaki

Η πίστα είχε γεμίσει απο βαθιά λούκια.

Βαθμολογίες
ΟΡΕΝ Class
1. Ryan Villopoto  293
2. Chad Reed  287
3. Ryan Dungey,  286
4. James Stewart  284
5. Trey Canard  255
6. Andrew Short  196
7. Kevin Windham  187
8. Davi Millsaps  156
9. Justin Brayton  141
10. Ivan Tedesco, Murrieta  134

Όταν το τερρέν δυσκολεύει, ο K.Windham "βασιλεύει".

Lites Δύσης
1. Broc Tickle  145
2. Josh Hansen  143
3. Eli Tomac  138
4. Cole Seely  113
5. Ryan Morais  110
6. Tyla Rattray  96
7. Kyle Cunningham  89
8. Ken Roczen  83
9. Martin Davalos  82
10. Jimmy Decotis  67

Eπόμενος αγώνας 30/04/11 Salt Lake Sity UT.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...