ΜΧ3 Μεγαλόπολη – Ένας πολύ δύσκολος αγώνας

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ΜΧ3 διεξήχθη στην Μεγαλόπολη.  Ο Julien Bill και η Steffi Laier κατάφεραν να κερδίσουν τα πρώτα σκέλη και τον αγώνα αφού η έντονη βροχή και η πολύ λάσπη ανάγκασε τους οργανωτές να ακυρώσουν τα δεύτερα σκέλη στην δύσβατη πλέον πίστα της Μεγαλόπολης. .

.

Την φετινή χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ΜΧ3 στην Μεγαλόπολη δεν αγωνίζεται στο ίδιο ημερολόγιο η κατηγορία EMX2 όπως είχε γίνει πέρσι, όμως για πρώτη φορά από την Ελλάδα πέρασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών. Οι περίπου 1000 θεατές του διημέρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όμορφα προκριματικά το Σάββατο αλλά και ένα σκληρό αγώνα ενάντια στην λάσπη αλλά και το κρύο που έκανε την εμφάνιση του την Κυριακή. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι παρά το τσουχτερό κρύο και την βροχή, οι περισσότεροι θεατές παρέμειναν μέχρι το κλείσιμο του αγωνιστικού προγράμματος.

O Julien Bill δεν έκανε λάθη και κέρδισε τον πρώτο φετινό αγώνα της ΜΧ3.

Κατηγορία ΜΧ3
Από τα προκριματικά του Σαββάτου ο Julien Bill έδειξε τις διαθέσεις του για την κατάκτηση του αγώνα πετυχαίνοντας τον ταχύτερο γύρο. Πολύ κοντά του στα δοκιμαστικά βρέθηκε o Milko Potisek που είχε πάρει μια τρίτη θέση στον περσινό αγώνα και δεν το είχαμε δει στις συμμετοχές του αγώνα ώστε να τον μαρκάρουμε στα φαβορί. Την Κυριακή ο Potisek, απλά πετούσε μέσα στην λάσπη. Πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τον Bill που τον καταδίωκε. Στο τέλος του σκέλους ο Potisek ενώ απολάμβανε μια καλή διαφορά από τον Bill έκανε ένα μεγάλο λάθος με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση που τον καθυστέρησε αρκετά. Αυτή η εξέλιξη έδωσε στον Bill την νίκη στο πρώτο σκέλος της χρονιάς για την κατηγορία. Δεύτερος τερμάτισε ο ρώσος Dimitri Parshin που ήταν από το πρωινό ζέσταμα αρκετά γρήγορος μέσα στην λάσπη με τρίτο τον Marco Maddii που επιστρέφει μετά από τραυματισμό από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς όπου αγωνιζόταν στην EMX2. Μέσα στην έντονη λάσπη ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς την κατάταξη σε κάθε γύρο όμως κάπου εκεί προς το τέλος ο Bill είχε πλησιάσει τον τέταρτο τελικά Potisek για να τον ντουμπλάρει(!) χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Michael Staufer ενώ ένα από τα φαβορί του αγώνα ο Antti Pyrhonen κατάφερε να τερματίσει έκτος, με πρόβλημα στον λεβιέ ταχυτήτων.

Οι νικητές της ΜΧ3, J.Bill, D.Parshin και M.Maddii.

Δηλώσεις Julien Bill: “Είχα μια πολύ καλή εκκίνηση και ακολούθησα σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα τον πρωτοπόρο Milko Potisek που οδηγούσε πάρα πολύ καλά. Το τερρέν ήταν πολύ γλιστερό και η λάσπη κόλλαγε παντού, ήξερα ότι ο αγώνας θα κριθεί σε αυτόν που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και έτσι όταν έπεσε ο Milko, κέρδισα τον αγώνα”.

Με τον αέρα της πρωταθλήτριας κέρδισε στην Μεγαλόπολη η Laier.

Κατηγορία WMX
Την κυριαρχία της πρωταθλήτριας Steffi Laier αμφισβητεί από τον προηγούμενο αγώνα στο Sevlievo της Βουλγαρίας η ιταλίδα Chiara Fontanesi. Στην Μεγαλόπλη κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα εναρκτήριας κατάταξης αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει στον αγώνα την δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια. Από την εκκίνηση οι τρεις διεκδικήτριες του τίτλου, Laier, Fontanesi και Larissa Pepenmeier έφυγαν μπροστά και κατάφεραν να κάνουν ικανοποιητική διαφορά από τις υπόλοιπες. Με την βροχή να έχει σταματήσει όσο το τερρέν στέγνωνε έκανε ποιο δύσκολη την πίστα για της αθλήτριες που όμως δεν το έβαζαν κάτω και προσπαθούσαν να τερματίσουν με κάθε κόστος. Μπροστά οι Laier και Fontanesi έκαναν διαφορά από την Pepenmaier και κάπου στα μισά του σκέλους η Fontanesi έκανε την επίθεση της για την πρώτη θέση κάτω από τις επευφημίες του ελληνικού κοινού. Όμως στην προσπάθεια της να αλλάξει γραμμή κόλλησε σε βαθιά λάσπη και έμεινε εκεί για αρκετό ¨πολύτιμο¨ χρόνο. Από εκεί και μετά η Laier δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το τρίτο της φετινό σκέλος και το πρώτο στην ιστορία σε ελληνικό έδαφος. Η Pepenmaier πήρε την δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτη μετά την ατυχία της την Fontanesi. Τέταρτη τερμάτισε η γερμανίδα Anne Borchers με τις Sara Pettersson και  Marianne Veenstra να ακολουθούν πέμπτη και έκτη αντίστοιχα.

Οι νικήτριες της WMX, S.Laier, L.Pepenmeier και C.Fontanesi.

Δηλώσεις Steffi Laier: “Όταν είδα την πίστα την Παρασκευή είπα πως ήταν εύκολη και έλπιζα για λίγη βροχή ώστε να δυσκολέψουν τα πράγματα. Νομίζω όμως ότι έβρεξε πολύ παραπάνω, μου άρεσε ακόμα κι έτσι και το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν η λάσπη που κολλούσε στα πόδια μου Επιβίωσα όμως και κέρδισα οπότε είμαι αρκετά χαρούμενη για αυτό”.

Δηλώσεις Larissa Pepenmaier: “Είχα αρκετά προβλήματα με την πίστα σήμερα ειδικά στο τέλος. Συνολικά είμαι ικανοποιημένη με την οδήγηση μου αυτό το σαββατοκύριακο αλλά πρέπει να ανεβάσω ρυθμούς γιατί ο συναγωνισμός ανεβαίνει”.

Δηλώσεις Chiara Fontanesi: ”Γίνομαι καλύτερη αγώνα με τον αγώνα. Εχτές κέρδισα στα προκριματικά και σήμερα προσπάθησα να κερδίσω το σκέλος, όμως είχα μια πτώση και έπεσα στην έκτη θέση καταφέρνοντας τελικά να τερματίσω τρίτη”.

Ιδιαίτερα αγαπητή στο Ελληνικό κοινό είναι πλέον η C.Fontanesi χάρη της πολύ καλή της εμφάνισης στην Μεγαλόπολη.

Οι Έλληνες
Οι απίστευτες συνθήκες που επικρατούσαν στην Μεγαλόπολη απέτρεψαν αρχικά τους Παναγιώτη Κουζή και Δημήτρη Βαγγελάκο να ξεκινήσουν το σκέλος και ανάγκασε τους Σπύρο Κοσμά, Δημήτρη Κοντολέτα, Δημήτρη Τουρατζίδη, Νίκο Ανδρέου, Γιώργο Ηλιόπουλο και Στέλιο Γαλατιανό να εγκαταλείψουν. Ακολουθώντας σωστή στρατηγική κρατώντας δυνάμεις και προστατεύοντας τις μοτοσικλέτες τους,  οι οδηγοί της Honda Μανώλης Σκύβαλος και Βασίλης Σιαφαρίκας κατάφεραν να είναι οι μοναδικοί Έλληνες που είδαν την καρό σημαία με τον Σκύβαλο να τερματίζει στην 14η θέση και τον Σιαφαρίκα στην 16η.  Να τονίσουμε την εκπληκτική εμφάνιση του Στέλιου Γαλατιανού στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά πετυχαίνοντας τον πέμπτο καλύτερο χρόνο σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον πρώτο χρόνο.

Ο καλύτερος Έλληνας του αγώνα Μ.Σκύβαλος ξεκουράζει εαυτόν και μοτοσικλέτα πριν την μεγάλη ανηφόρα της πίστας.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...