ΑΜΑ/FIM SX – Νική για τον R.Villopoto και μια ανάσα από τον τίτλο

Στον προτελευταίο αγώνα του AMA/FIM Supercross στο Salt Lake City ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Villopoto κατάφερε να πάρει τον αγώνα της OPEN Class και να αυξήσει κι άλλο την βαθμολογική του διαφορά. Στην κόψη του ξυραφιού το πρωτάθλημα της Lites Δύσης μετά την νίκη του Eli Tomac, δύο βαθμοί χωρίζουν τους δύο πρώτους πριν τον τελευταίο αγώνα στο Las Vegas.

O R.Villopoto δικαιούται τον τίτλο, έχει την πιο σταθερή πορεία και τις περισσότερες νίκες (6).

OPEN Class
Ακόμα ποιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Villopoto μετά την έκτη του φετινή νίκη στο Salt Lake City. Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε την τελική του επικράτηση με την εξέλιξη που πήρε ο αγώνας αλλά το πάλεψε και δικαιώθηκε σε ακόμα έναν αγώνα για την στρατηγική του. Ο αγώνας έδειχνε στην αρχή ότι θα ήταν υπόθεση του νικητή των τριών προηγούμενων αγώνων James Stewart που πήρε την εκκίνηση και έθεσε τον δικό του ρυθμό στον αγώνα χωρίς να μπορέσει κανείς να τον ακολουθήσει. Πίσω του ο Chad Reed ζύγιζε τις κινήσεις του, με τους δύο Ryan (Villopoto και Dungey) να ανεβαίνουν θέσεις μέσα στην πρώτη πεντάδα. Στον έβδομο γύρο ο Villopoto έχει πλησιάσει και καταφέρνει να περάσει τον Reed για την δεύτερη θέση όμως μερικές στροφές ποιο κάτω θα πάρει και την πρωτοπορία του αγώνα αφού ο Stewart έχει πέσει με θεαματικό τρόπο. Πλησιάζοντας στους τελευταίους γύρους οι Villopoto και Reed έχουν δημιουργήσει μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους με τον Reed να εκμεταλλεύεται τα ντουμπλαρίσματα και να πλησιάζει απειλητικά τον Villopoto όμως ο RV θα περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού με τον Reed δεύτερο.  Τρίτος θα τερματίσει ο Dungey και αυτή θα είναι και η σειρά των τριών πρώτων στον βαθμολογικό πίνακα. Τέταρτος τερμάτισε ο Andrew Short με πέμπτο τον David Millsaps ενώ έκτος τερμάτισε μετά από μέτρια εκκίνηση ο Kevin Windham. Έβδομος τερμάτισε ο Jake Weimer στον πρώτο του φετινό αγώνα μετά τον τραυματισμό του με τον Stewart να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Οι νικητές της OPEN Class, R.Villopoto, C.Reed και R.Dungey.

Αποτελέσματα Salt Lake City, OPEN Class
1.    Ryan Villopoto Kawasaki
2.    Chad Reed  Honda
3.     Ryan Dungey  Suzuki
4.    Andrew Short  KTM
5.    Davi Millsaps  Yamaha
6.    Kevin Windham  Honda
7.    Jake Weimer  Kawasaki
8.    Tommy Hahn  Yamaha
9.    Justin Brayton  Yamaha
10.    James Stewart  Yamaha

O Ε.Τomac δήλωσε πως θέλει πολύ να πάρει τον τίτλο στην πρώτη του χρονιά.

Lites Δύσης
Με το παγκόσμιο πρωτάθλημα να έχει ρεπό αλλά και να πραγματοποιείται ο επόμενος γύρος στην Αμερική ήταν η καλύτερη ευκαιρία του Ken Roczen να επιστρέψει για δύο ακόμα αγώνες στο AMA/FIM Supercross. Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός στο Salt Lake City για την μικρή κατηγορία. Ο Eli Tomac πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα αλλά σύντομα ο Josh Hansen του επιτέθηκε για την πρωτοπορία με μια άκομψη κίνηση που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει ο Hansen και να χάσει πολλές θέσεις και βαθμούς. Ο rookie Tomac μετέπειτα δέχτηκε την επίθεση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Broc Tickle όμως και πάλι αντέδρασε σωστά και κατέφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία του αγώνα μαζί με τις ελπίδες για τον φετινό τίτλο. Στον έβδομο γύρο και μετά από αρκετές προσπάθειες ο Roczen κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση αφήνοντας τον Tickle τρίτο. Αυτό ήταν ένα τεράστιο δώρο για τον Tomac που πήρε τον αγώνα, πλησιάζοντας έτσι στους δύο βαθμούς στην βαθμολογία τον τρίτο Tickle. Πολύ καλή επιστροφή στους αγώνες supercross για τον Roczen κερδίζοντας τις  εντυπώσεις με την δεύτερη θέση που πέτυχε στον αγώνα. Τέταρτος τερμάτισε ο Cole Seely μετά από μεγάλη μάχη με τον πέμπτο Kyle Cunningham ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Tyla Rattray.

Οι νικητές της Lites Δύσης E.Tomac, K.Roczen και B.Tickle.

Αποτελέσματα Salt Lake City, Lites Δύσης
1.Eli Tomac  Honda
2.Ken Roczen KTM
3.Broc Tickle  Kawasaki
4.Cole Seely  Honda
5.Kyle Cunningham Yamaha
6.Tyla Rattray  Kawasaki
7.Ryan Morais  Suzuki
8.Martin Davalos Suzuki
9.Travis Baker  Honda
10.Ben Evans  Kawasaki

Άλλη μια πτώση για τον J.Stewart ενώ οδηγούσε τον αγώνα.

Βαθμολογίες
OPEN Class
1. Ryan Villopoto  318
2.Chad Reed  309
3.Ryan Dungey  306
4.James Stewart  295
5.Trey Canard  255
6.Andrew Short  214
7.Kevin Windham  202
8.Davi Millsaps  172
9.Justin Brayton  153
10.Nick Wey   139

O Ken Roczen πέτυχε το δεύτερο του βάθρο στην Αμερική.

Lites Δύσης
1.Broc Tickle  165
2.Eli Tomac  163
3.Josh Hansen 151
4.Cole Seely  131
5.Ryan Morais  124
6.Tyla Rattray   111
7.Ken Roczen  105
8.Kyle Cunningham  105
9.Martin Davalos  95
10.Ben Evans  68

Επόμενος αγώνας 07/05/11 Las Vegas NV.

4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...